Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 gydytojo V.Kasiulevičiaus patarimai, kaip išgyventi šv. Valentino savaitę

Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų šeimos gydytojas, Vilniaus universiteto profesorius Vytautas Kasiulevičius pateikia septynis patarimus, kaip išgyventi šv. Valentino savaitę.
Širdies sveikata
Širdies sveikata / 123RF.com nuotr.

Prieš bandydamas jums padėti pasakysiu tikrą tiesą – geriau venkite naujų pažinčių ir meilės. Galbūt tai jūsų hormonai, galbūt jums nepasisekė darbe, bet hormonai nurims, darbe situacija pagerės, o jūs būsite įsivėlęs į reikalą visai be reikalo. Čia tik atrodo, kad visi vaikšto įsimylėję, bet dažnas tik kalba apie tai, kad padidintų savo reitingus tarp draugų.

Pagaliau kritiškai įvertinkite sutiktą žmogų. Man įdomu, kokie jūsų bendri interesai, be to straipsnio, kurį komentuodami susipažinote? Jeigu tai jūsų neveikia, bent jau kritiškai įvertinkite save, savo galimybes ir sportinį pasirengimą. Kodėl pirmiausia renkamės įsimylėti, o po to sportuoti ar bent jau susitvarkyti mitybą? Atlikite sąnaudų naudos analizę. Laiko ir nepadarytų darbų sąnaudos meilei gerokai viršys dividendus.

Meilę galima išgyventi, o širdies ir kraujagyslių katastrofas – ne visada.

Pagailėkite savo draugų. Jie buvo įpratę, kad jūs visada geros nuotaikos ir esate kompanijos turbo variklis. Dabar sėdite nutįsusia seile, tarsi būtumėte po lobotomijos ar apsinuodijęs maistu visus konkursus laiminčios firmos, kurios vardo nevalia minėti. Ech, matau, kad tai jūsų irgi neveikia, todėl belieka 7 patarimai kiekvienai savaitės dienai:

1. Didžiausia tikimybė, kad sildenafilio jums visiškai nereikia. Jeigu manote, kad be jo niekaip, suvartokite tabletę maždaug valandą prieš jūsų nuotykį. Jei neveikia, neskubėkite didinti dozės, palaukite dar valandą, tikrai suveiks. Nepamirškite, kad, jeigu sergate sunkia širdies liga, jei neseniai patyrėte insultą arba širdies smūgį, jei jūsų kraujospūdis žemas, jei sergate tam tikromis retomis paveldimomis akių ligomis, be gydytojo leidimo nesavivaliaukite. Meilę galima išgyventi, o širdies ir kraujagyslių katastrofas – ne visada.

2. Nepaisant to, kad hipertenzijos gydymo pradžioje nėra lengva susigyventi su gydymo šalutinių poveikiu ir staiga sumažėjusiu kraujospūdžiu, tačiau gera kraujospūdžio kontrolė, kai AKS neviršija 140/90 mmHg, jums leis daugiau nuveikti meilės fronte negu aukštas kraujospūdis. Atminkite, kad sekso metu kraujospūdis kyla ir pulsas dažnėja, todėl geriau tam ruoštis iš anksto.

3. Jeigu sergate koronarine širdies liga ar persirgote insultą, nepamirškite, kad svarbu išsaugoti tinkamą kraujo krešumą (aspirinas, klopidogrelis ar antikoaguliantai), normalų kraujospūdį, tinkamą cholesterolio koncentraciją ir pulsą apie 60 k/min.

Vida Press nuotr./Tabletės
Vida Press nuotr./Tabletės

4. Prieš lemtingą susitikimą neprisigerkite daug skausmą malšinančių vaistų. Negana to, kad jūs ir taip stengsitės demonstruoti neišpasakytą lankstumą, skausmas gali būti likęs vienintelis stabdis, sulaikantis jus nuo kokio nereikalingo išnirimo ar lūžio.

5. Jeigu tik galite, naudokite apsaugos priemones. Ir aš ne tik apie nėštumo planavimą. Nepaisant to, jog manote, kad esate visiškai švarūs, susimąstykite apie ŽIV, hepatito, sifilio, gonorėjos, chlamidijų, trichomonų ir kitų svarbių meilės sudedamųjų dalių poveikį jūsų neišvengiamai kasdienybei. Galvokite ne tik apie save, bet ir partnerį, kurį manote mylintys. Jau ne? Na, nepasiduokite taip greitai.

6. Patikėkite, kad sergant gripu ar kita kvėpavimo takų infekcija didelė rizika užkrėsti mylimą žmogų, net jeigu bučiniai neįeina į jūsų meilės programą. O mes sakome – plaukite rankas, venkite artimo kontakto, naudokite kaukes. Čia ir jums galioja. Laukite bent 4–5 dienas. Nepamirškite, kad laukimas ugdo meilės jausmą.

Gal praeis 5 ar 10 metų ir vieną dieną meilė jus apkabins apdovanodama didesne laime, nei galėjote suvokti.

7. Na, štai ir savaitės pabaiga, ir svarbiausias patarimas nusivylusiems meile. Mes, gydytojai, žinome visus savižudybių būdus – nuo šuolių į Nerį iki milžiniškų vaistų dozių. Netgi rūstūs chirurgai transplantologai susigraudina, kai bandydami gelbėti nelaimingą jaunuolį pralaimi.

Stabtelkite – didžiausia tikimybė, kad jūsų meilė jus išgirs šiame pasaulyje. Tiesiog laukite. Sielos audra nurims, o jūs išvysite krantą ir suvoksite, kad dėl meilės reikia ne mirti, o gyventi bet kokia kaina. Gal praeis 5 ar 10 metų, ir vieną dieną meilė jus apkabins apdovanodama didesne laime, nei galėjote suvokti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius