Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

8 būdai įveikti slogą greitai ir efektyviai

Norite kuo greičiau atsikratyti slogos? Pasinaudokite šiais patarimais. Tiesa, kadangi sloga gali būti daugelio rimtų ligų požymis, sirgdami stenkitės nesilankyti viešose vietose, neužkrėsti kolegų ir būtinai pasirodykite daktarui.
Gripo epidemija
Gripo epidemija / „Scanpix“ nuotr.

Tad kokia pirmoji pagalba varvančiai nosiai?

Gerkite šiltą arbatą

Arba bet kokį kitą šiltą gėrimą. Svarbu, kad jis nebūtų deginantis. Šiltas gėrimas su tokiais ingredientais kaip citrina ar imbieras padės suaktyvinti kraujotaką nosies ertmėje, todėl taps lengviau kvėpuoti.

Gerkite kuo daugiau skysčių

Kuo mažiau skysčių, tuo prasčiau jausitės, todėl pasistenkite jų gerti kuo daugiau, kadangi dėl skysčių trūkumo sekretas nosyje pradeda tirštėti, todėl nosis gali užgulti, o pats kvėpavimas pasunkėti. Viso to rezultatas gali baigtis ir rimtesnėmis ligomis, rašoma lifehacker.ru.

Išmėginkite inhaliacijas

Tikinama, kad karšti garai gali padėti sutrumpinti slogos laiką bei palengvinti sveikatos būklę. Kaip daryti inhaliacijas?

Užkaitinkite vandenį – nebūtina užvirti, svarbu, kad būtų garų. Tuomet padėkite indą ant lygaus paviršiaus, užsidenkite rankšluosčiu ir pasilenkę kvėpuokite garais pro nosį. Svarbu, kad jie nebūtų per karšti, o jūs jaustumėtės komfortiškai.

Padėti gali ir eteriniai aliejai – įlašinkite kelis lašus pušų, eukalipto, mėtų, rozmarino ar arbatmedžio eterinio aliejaus.

Karštas dušas

Nors sakoma, kad karštas dušas sausina odą, tačiau šiuo atveju jums reikia greitosios pagalbos. Kaip inhaliacijos ar šilti gėrimai, karštas dušas padės suaktyvinti kraujotaką, todėl pasijausite geriau, bus lengviau kvėpuoti.

Plaukite nosį

Tam jums labiausiai tiks jūros vanduo – plaukite nosį šiuo vandeniu, kuris palengvins kvėpavimą, padės geriau jaustis, sudrėkins nosies ertmę. Pasitelkite šią priemonę 3–4 kartus per dieną.

Alavijas

Teigiama, kad šis puikus augalas nuo slogos padeda išsivaduoti itin greitai. Kaip? Paimkite alavijo lapą, išspauskite iš jo kuo daugiau sulčių. Lašinkite kasdien į nosį po 3–4 lašus triskart per dieną ir gerai įmasažuokite.

Bulvių stebuklas

Liaudies medicinoje populiaru gydytis karštų bulvių garų inhaliacijomis. Tam labiausiai tinka mažesnės, o ir virti jas patartina nedideliame kiekyje vandens, kad išsiskirtų visos naudingosios medžiagos. Beje, bulvės dažniausiai verdamos su lupenomis. Būtų idealu, jei prieš inhaliaciją šiltai apsirengtumėte ir, užsidengę galvą rankšluosčiu, kvėpuotumėte 10–15 minučių. Po inhaliacijų, kad poveikis būtų stipresnis, geriausia lįsti lovon ir šiltai apsikloti.

Pasirodykite gydytojui

Labai svarbu žinoti, kad sloga gali būti ir rimtų ligų pranašas, todėl nenuvertinkite savo savijautos. Sloga gali virsti sinusitu, ausų uždegimu ir kitomis bėdomis. Jeigu stipriai karščiuojate, jaučiate stiprų galvos skausmą, nosies išskyros įgavo nemalonų kvapą, stipriai kosėjate, nelaukite ir prašykite specialistų pagalbos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius