Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apmokėjimą už medicininę reabilitaciją garantuojančios pažymos bus tvirtinamos elektroniniu būdu

Nuo šių metų lapkričio 1 d. keičiasi tvarka, pagal kurią išduodamos pažymos pacientams, vykstantiems į medicininę reabilitaciją.
Reabilitacija
Reabilitacija / BFL nuotr.
Temos: 2 Pažyma Medicina

Nuo šios datos nė vienam privalomuoju sveikatos draudimu apdraustam pacientui, gavusiam siuntimą į medicininę reabilitaciją, nepriklausomai nuo reabilitacijos rūšies, nebereikės atvykti į teritorinę ligonių kasą – gydymo apmokėjimą Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšomis garantuojančios pažymos bus tvirtinamos elektroniniu būdu.

Nauja tvarka įsigalios vadovaujantis sveikatos apsaugos ministro įsakymu dėl medicininės reabilitacijos ir sanatorinio (antirecidyvinio) gydymo organizavimo pakeitimo. 

Panevėžio teritorinė ligonių kasa (TLK) informuoja, kad iki lapkričio 1d. į ligonių kasą atvykti pažymos dar reikia tiems pacientams, kuriems gydymo įstaigoje skirta ambulatorinė reabilitacija (kai apmokamos tik reabilitacijos procedūros, o pacientai paslaugas gauna neatsitraukdami nuo įprastos aplinkos, dažniausiai pagal gyvenamąją vietą). 

Turint siuntimą į reabilitaciją stacionare (sanatorijoje ar kt. gydymo įstaigoje), elektroniniu būdu pažymos tvirtinamos jau nuo 2012-10-01, todėl į sanatorijas siunčiami pacientai teritorinėje ligonių kasoje nebesilanko visus metus. 

Nauja tvarka pacientams daug patogesnė, nes gydymo įstaigai suvedus duomenis į bendrą ligonių kasų ir gydymo įstaigų informacinę sistemą, per ją gavusi pažymą TLK šią pažymą parengusiai gydymo įstaigai pateikia pranešimą apie sutikimą kompensuoti reabilitacijos išlaidas arba pranešimą apie atsisakymą tai daryti. Ligonių kasai patvirtinus paciento draustumą ir teisę į nemokamą reabilitacinį gydymą, šį patvirtinimą informacinėje sistemoje mato ir siunčiančioji, ir medicininės reabilitacijos įstaiga. Pacientui niekur nebereikia prašyti popierinės pažymos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius