-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar mūsų burna tikrai yra nešvariausia kūno dalis?

Tikriausiai kiekvienas iš mūsų yra girdėjęs sakant, kad burna yra nešvariausia žmogaus organizmo vieta. Pabandykime suprasti, kodėl taip teigiama ir ar tai tiesa.
Sveika šypsena
Sveika šypsena / Partnerio nuotr.

Burnoje gyvena 500 – 1 000 skirtingų bakterijų rūšių. Suprantama, kad dauguma šių bakterijų yra nekenksmingos ir sudaro normalią burnos mikroflorą. Tačiau tam tikri mikroorganizmai gali sukelti dantų ėduonį, dantenų ligas, blogą burnos kvapą, netgi sistemines ligas. Be bakterijų, mūsų organizme aptinkama virusų ir grybelinės kilmės mikroorganizmų. Per ilgai vartojant antibakterinius preparatus, įskaitant burnos skalavimo skystį, sumažėja bakterijų skaičius, todėl galimas grybelinės kilmės infekcijos vystymasis. Esant bet kokiam organizmo disbalansui sumažėja jo atsparumas, o tai gali sukelti vienos rūšies mikroorganizmų vystymąsi ir susiformuoja liga. Pavyzdžiui, peršalus ir pradėjus skaudėti gerklei dažniausiai kaltinamos bakterijos, esančios burnoje, bet pagrindinė priežastis yra organizmo atsparumo sumažėjimas, kai bakterijos per burnos ir gerklės gleivines įsiskverbia į organizmą ir sukelia uždegimą.

Harmonija ir pusiausvyra svarbu ne tik darbe, kasdienėje rutinoje ar tarpusavio santykiuose. Pusiausvyra būtina visuose mūsų gyvenimo procesuose ir kiekvienoje kūno ląstelėje. Gerosios bakterijos sukuria pusiausvyrą burnoje. Jos pasirūpina angliavandenių apykaita, pH pokyčiais, neutralizuoja rūgščių ir blogos burnos higienos poveikį. Per kelias dienas ant danties paviršiaus gali susikaupti šimtai milijonų bakterijų. Svarbu suprasti, kad ir toje burnoje, kuri kruopščiai prižiūrima, gyvena milijonai bakterijų, tačiau šiuo atveju burna negali būti apibūdinama kaip nešvari. Bakterijos reikalingos norint išlaikyti sveikus burnos audinius. Tačiau tik reguliari ir taisyklinga dantų ir dantenų priežiūra, naudojant specialias priemones, užtikrina, kad burnos ertmės bakterijų pusiausvyra nebus sutrikdyta.

Bioplėvelė – tai ant danties paviršiaus susidaręs mikroorganizmų sluoksnis, kuris po truputį auga, iš aplinkos paimdamas vis kitas bakterijas, kurios demineralizuoja, ardo danties audinius. Jei apnašos nepašalinamos, dėl seilėse esančių mineralų, maisto likučių, šalutinių produktų, kalcio druskų pradeda formuotis akmenys, kuriuos pašalinti galės tik jūsų burnos priežiūros specialistas.

Akmenų susidarymas neturėtų būti laikomas normaliu reiškiniu. Akmenys ant dantų paviršiaus susidaro dėl nepakankamos burnos higienos. Kruopštus dantų valymas du kartus per dieną padeda išvengti jų susidarymo. Kad galėtumėte pasiekti geriausių rezultatų, reikia tinkamų priemonių ir žinių, kaip jomis naudotis.

Kadangi bakterijų plėvelė yra mikroskopinių organizmų kompleksas, aišku, kad jis negali būti efektyviai pašalinamas keliais dantų šepetėlio brūkštelėjimais.

Įrodyta, kad geriausiai apnašas pašalina elektrinis dantų šepetėlis. Philips sukūrė dantų šepetėlį pritaikydamas itin veiksmingą Sonic technologiją. Šepetėlis suskaido apnašų bioplėvelę, 3 mm nutolusią nuo dantų šepetėlio galvutės. Įvairūs tyrimai parodė, kad per 2 minutes šepetėlis geba atlikti daugiau judesių, nei rankiniu šepetėliu atliekate per savaitę. Dėl dantų šepetėlio judėjimo greičio ir diapazono pašalinama iki 10 kartų daugiau dantų apnašų, palyginti su rankiniu dantų šepetėliu. Dantis valant Philips Sonicare dantų šepetėliu ir pasta sukuriamos deguonies prisotintos putos. Dantenų kišenėse esančios bakterijos yra jautrios deguoniui, todėl toks valymas itin veiksmingas norint mažinti bakterijų, sukeliančių dantenų uždegimą, skaičių. Vis daugiau odontologų rekomenduoja dantis valytis Philips Sonicare dantų šepetėliu. Pacientai, išbandę Philips Sonicare, pripažino, kad jų burnos higiena tapo akivaizdžiai geresnė, kruopščiai išsivalyti dantis lengviau, o jausmas juos išsivalius – kaip po profesionalios burnos higienos.

Neleiskite burnai tapti nešvariausia jūsų kūno dalimi, rūpinkitės savo dantų ir dantenų sveikata kiekvieną dieną ir jūsų kūnas jums padėkos!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius