Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Burnos irigatorius – gera naujiena ne tik nešiojantiems breketus

Šįkart nekalbame apie burnos higienos perversmą, tačiau be abejonės – tai yra ypatingas išradimas. Medikai sako, kad dantų šepetėlių, pastos, tarpdančių siūlų ir kitų higienos priemonių dar niekas neatšaukė ir nepakeitė. Tačiau į pagalbą skuba technologinės naujovės. Prie visų minėtų dantų priežiūros reikmenų žmonės vis dažniau naudoja burnos irigatorius. Kas jie ir kam skirti? Į ką atkreipti dėmesį? Ar gali dantų priežiūra būti maloni ir tuo pačiu naudinga?
„Panasonic“ irigatorius
„Panasonic“ irigatorius / „Panasonic“ nuotr.

Dantis valo stipri vandens srovė su ultragarso technologija

Apie populiarėjančią naujovę dantų higienos pasaulyje sutiko papasakoti Eglė Jankaitytė, šeimos klinikos „Saulenė“ higienistė. Ji po procedūrų savo klientus dažnai informuoja apie naujus įrenginius. Vieni jų yra „Panasonic“ irigatoriai.

Higienistė savo pacientams pristato būdą patogiam ir greitam dantų nuo nešvarumų išvalymui: „Burnos irigatorius – tai prietaisas, veikiantis pulsuojančia vandens srove su unikalia ultragarso technologija, kuri pasiekia sunkiai prieinamas vietas ir taip padeda palaikyti puikią burnos higieną.“

Pašnekovė turi omenyje priemonę, sukurianti labai aukšto spaudimo siaurą srovę, kuria galima lengvai ir patogiai išplauti burnoje sunkiai pasiekiamas vietas. Paprastai skalaujant vandeniu, mums tokio efekto niekada nepavyks pasiekti.

„Panasonic“ nuotr./„Panasonic“ irigatorius EW1511
„Panasonic“ nuotr./„Panasonic“ irigatorius EW1511

Itin intensyvi vandens srovė per specialų antgalį pasiekia tolimiausius dantis, tarpdančius, periodontines kišenes. Irigatoriaus srovė išplauna nešvarumus ir tuo pačiu masažuoja dantenas.

Pagalba nešiojantiems breketus

„Tai patogu, paprasta, lengva, greita. Po 15-30 sekundžių – malonus ir gaivus jausmas burnoje“, – taip dalinasi įspūdžiais irigatorių naudojanti trisdešimtmetė vilnietė Gintarė.

Ji šiuo metu nešioja dantų breketus, kuriuos tenka valyti po kiekvieno užkandžio. Dar visai neseniai ji tai darydavo specialiais siaurais dantų šepetėliais ir kitomis, įvairiomis, specialiomis priemonėmis. Dabar tokiam valymui pakanka vieno įrenginio – irigatoriaus.

Ji kartais juokauja, kad po irigatoriaus panaudojimo iš tarpdančių išvaloma tiek maisto likučių, kad dar sykį gali pavalgyti.

Ortodontai pabrėžia, kad burnos priežiūra jų pacientams yra nemenkas iššūkis. Tik įsivaizduokite – jei žmogus atsikanda sumuštinio, breketuose bemat atsiranda trupinių, kurių tiesiog gurkšniu vandens nenuskalausi. Jei po valymo ant dantų ir dantenų lieka apnašų, jos gali tapti dantų gedimų ir dantenų uždegimų priežastimi.

Tai gali virsti nuolatiniu nepatogumu ir galimomis burnos higienos problemomis. Maisto likučiai ir apnašos, jei jų nepašalina, kaupiasi tarp dantų ir kabių. Išeitis – labai kruopščiai ir ilgai valyti, dažnai lankytis pas higienistą. Naudojant irigatorių galima šias procedūras palengvinti ir padaryti paprastesnėmis.

„Panasonic“ nuotr./„Panasonic“ irigatorius
„Panasonic“ nuotr./„Panasonic“ irigatorius

Į ką atkreipti dėmesį?

Kokį irigatorių naudoja Gintarė? Ji rinkosi tokį, kuris jai yra ergonomiškas, lengvas, patogus laikyti rankoje ir efektyvus – „Panasonic EW1511“. Šis modelis turi visus įrenginiui būtinus ir pageidaujamus privalumus. Naudojami du specialūs antgaliai. Nešiojantiems breketus labai pravers vadinamasis vieno danties antgalis – padės lengvai nuvalyti visus maisto likučius, o vandens srovė dėl šepetėlio plaukelių nesitaškys.

Unikalus antgalis be šepetėlio naudojamas tuomet, kai dantys valomi tik ultragarsine vandens čiurkšle. Jo speciali forma ir aukštas vandens slėgis sukuriamas panaudojant ultragarso technologiją.

Dėl siauresnio antgalio padidėja vandens čiurkšlės greitis ir ultragarso antgalyje generuojasi mikroskopiniai oro burbuliukai, kurie, susimaišę su vandens srove ir pasiekę dantenas, skyla bei švelniai jas masažuoja. Be to, tokia technologija ypatingai gerai šalina maisto likučius ir kitus nešvarumus nuo dantų.

Šiuos antgalius paprasta pakeisti. Tai reiškia, kad tuo pačiu prietaisu vis su kitu antgaliu gali naudotis visi šeimos nariai. Vandens srovės stiprumas turi 5 nustatymo lygius su atminties funkcija įvairaus jautrumo dantims ir dantenoms.

Irigatorius yra belaidis, nebijo vandens, jį drąsiai galima naudotis vonioje, net ir maudantis duše. Baterija pilnai pasikrauna per valandą ant specialaus stovo. Vienos įkrovos paprastai pakanka visai savaitei.

Dar vienas svarbus aspektas – vandens rezervuaro talpa. Šiame „Panasonic“ gaminyje ji yra pakankamai didelė. Naudojant penkto lygio greitį ir ultragarsinį antgalį 200 mililitrų rezervuaras ištuštėja maždaug per minutę. Tiek laiko ir vandens užtenka norimai procedūrai atlikti. Jei vis tik pritrūko, paprasta rezervuarą akimirksniu papildyti vandeniu ir tęsti.

„Panasonic“ nuotr./„Panasonic“ irigatorius EW1511
„Panasonic“ nuotr./„Panasonic“ irigatorius EW1511

Dantų šepetėlio neišmeskite!

„Saulenės“ higienistė pabrėžia, kad burnos irigatorius tinka, bet kokio amžiaus žmonėms. Ypatingai pravartus pacientams, nešiojantiems breketus, kapas, turintiems implantus, tiltelius, dantenų kišenes. Prietaisas puikiai tinka palaikyti kasdieninę dantų higieną ir tiems, kurie breketų ar kitų minėtų priemonių nenešioja. Taip pat šis įrenginys tinkamas ir vaikams. Žinoma, iš pradžių bus reikalinga tėvų priežiūra ir pagalba.

„Įsigiję irigatorių, nepamirškite įprastų dantų priežiūros reikmenų. Irigatorius yra puikus priedas prie įprastos higienos, kuris tiesiog visoms procedūroms suteiks išbaigtumo. Tai taip pat puikus pagalbininkas ir ortodontų pacientams. Jis leidžia palaikyti geresnę, sveikesnę burnos higieną, ir papildo kasdien naudojamas dantų šepetėlio ir tarpdančių siūlo priemones“, – akcentavo burnos higienistė.

E.Jankaitytė priduria, jog dažnai po dantų apnašų valymo procedūros žmonės pamėgsta irigatorius dar labiau. Kai kurie pacientai atsiliepia, kad pradžioje procedūra gali pasirodyti ne tokia maloni, bet, atitaikius srovės stiprumą, ji tampa kasdienine – kaip ir įprastas dantų valymas.

„Panasonic“ nuotr./„Panasonic“ irigatorius EW1511
„Panasonic“ nuotr./„Panasonic“ irigatorius EW1511

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius