Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Drėgnos patalpos – pelėsio, bakterijų ir grybelio tvirtovė

Kondensatas ant langų, ilgai nedžiūstantys skalbiniai, nuolatinis drėgmės kvapas, pelėsis ant sienų – problemos, su kuriomis susiduria ir daugiabučių, ir nuosavų namų gyventojai. Visas šias problemas galima nesunkiai išspręsti. Kaip tai padaryti, pasakoja patalpų drėgmės reguliavimo ekspertas Deividas Kasperas.
Pavadinimas
Pavadinimas

„Žmogaus organizmui svarbu, kad patalpų mikroklimatas būtų optimalus. Didesnė oro drėgmė ne tik nemaloniai veikia žmogaus savijautą, tačiau ir sudaro palankias sąlygas veistis įvairiems mikroorganizmams, grybeliams, silpnėja žmogaus imunitetas, gali paūmėti alerginiai susirgimai“, – teigia daug metų patalpų klimato reguliavimo sprendimus diegiančios įmonės „VP sprendimai“ specialistas D. Kasperas.

Su drėgme reikia kovoti

Sureguliuoti drėgmę patalpose nesudėtinga, tačiau to būtina imtis laiku ir naudoti tinkamas priemones. Skubiai nemažinant drėgmės, ji kenkia ne tik žmogui – sienose ir lubose ima veistis pelėsis, drėgmė ardo būsto apdailą ir konstrukcijas.

Kaip teigia ekspertas, su drėgme efektyviausiai kovoja oro sausintuvai, kurie iš patalpų oro sugeria perteklinę drėgmę. Daugelis drėgmės surinkėjų veikia tuo pačiu principu: oras traukiamas į prietaiso vidų, greitai atvėsinamas, todėl drėgmė kondensuojasi, o išsausintas oras išpučiamas į patalpą. Tačiau svarbu pasirinkti sausintuvą, kuris būtų tinkamo galingumo ir turėtų reikiamas funkcijas.

„Rinkdamiesi oro sausintuvą svarbiausi atkreipkite dėmesį, kokio dydžio patalpoms jis skirtas ir koks jo našumas (litrai per parą). Tuomet aiškinkitės kitus parametrus, kurie svarbūs, kad prietaisu naudotis būtų efektyvu ir patogu: mechaninis ar elektroninis valdymas, kiek yra ventiliatoriaus greičių, kokia indo kondensatui talpa, ar yra galimybė vandenį nuvesti į drenažą, koks darbo metu skleidžiamas garsas ir pan., – sako D. Kasperas. – Tylus veikimas ypač svarbus garsui jautriems, mažus vaikus auginantiems asmenims, kadangi oro sausintuvas turi veikti ne tik dieną, bet ir naktį, kada net ir menkiausias garsas gali atrodyti kaip virš galvos skrendančio naikintuvo keliamas triukšmas.“

Lyderis Lietuvoje – „BTI2 SUPRA“

Kaip teigia bendrovės „VP sprendimai“ atstovas, klientai labiausiai pamėgo oro sausintuvą „BTI2 SUPRA“ , kuris populiariausiu Lietuvoje tapo dėl efektyvaus darbo našumo, paprasto ir aiškaus valdymo, automatinio veikimo, ekonomiškumo ir kitų naudingų savybių.

Oro sausintuvas
Oro sausintuvas " BTI2 Supra"

„Oro sausintuvas „BTI2 SUPRA“ gali būti naudojamas visur, kur yra per daug drėgmės: gyvenamosiose patalpose, rūsiuose, garažuose, dirbtuvėse, biure ir pan. Jis efektyviai sustabdo pelėsio plitimą, panaikina langų kondensatą, nemalonų drėgmės kvapą, pagreitina skalbinių džiūvimą. Šio oro sausintuvo užtenka 3–4 kambarių butui, tačiau jis efektyviai veikia ir 1 kambario bute“, – sako D. Kasperas.

Patalpų klimato reguliavimo eksperto teigimu, gyventojai šį sausintuvą renkasi dėl skirtingų priežasčių, tačiau dažniausiai – dėl ypač tylaus veikimo (sausintuvą galima laikyti miegamajame), kompaktiškumo, paprasto ir aiškaus valdymo, ekonomiškumo, automatinio įsijungimo ir išsijungimo. Naudinga ir tai, kad šis oro sausintuvas šildo orą bei jonizuoja ir mažina dulkių kiekį ore, o jam pajungti nereikia beveik jokių papildomų žinių – viskas aišku ir paprasta.

„Oro sausintuvo „BTI2 SUPRA“ populiarumą ir naudą iliustruoja ir tai, kad vis dažniau užsuka klientai, kurie ieško būtent šio modelio, kurį matė draugo bute ir jį jam rekomendavo. Tiems, kurie ieško paprasto, tylaus ir efektyvaus oro sausintuvo, „BTI2 SUPRA“ rekomenduojame ir mes,“ – teigia patalpų klimato reguliavimo ekspertas.

Bendrovės „VP sprendimai“ specialistai atliko populiariausių drėgmės surinkėjų skleidžiamo garso testą. Jį galite pamatyti šiame vaizdo įraše.

Daugiau informacijos apie oro sausintuvus suteiks Deividas Kasperas, +370 678 80313, deividas@orosprendimai.lt, www.orosprendimai.lt 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius