Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gydytoja Jelena Tulčina atsako į Ji24.lt skaitytojų klausimus (I dalis)

Turite klausimų gyd. Jelenai Tulčinai?
Sveikata
Sveikata / „Fotolia“ nuotr.

Rašykite redakcijai el. paštu ji24.lt@ji24.lt ir gydytoja jums atsakys. Atsakymų ieškokite portale Ji24.lt.


Klausimas

Jau porą metų skauda dešinio šono apačioje. Paskutiniu metu skausmas perėjo ir į kojų kelius, rytais sunku atsistoti ant pėdos, skauda ir kulną. Kartais ir odos bėrimų atsiranda, ypač kirkšnyse.

Man buvo išoperuotas apendicitas. Stuburo juosmeninės dalies tomografija parodė tik pradinius degeneracinius pakitimus. Neurologas nieko nesakė, o pilvo organų, dubens echoskopija irgi nieko neparodė. Esu pervargusi nuo nežinomybės.

Atsakymas

Skaitydama Jūsų aprašytas sveikatos problemas, galiu pagrįstai įtarti, kad Jūsų negalavimai glaudžiai susiję su imunine sistema. Visų pirma, apendiksas yra imuninės sistemos organas. Dėl netinkamos mitybos toksinų prisotintas kraujas sukelia bakterijų dauginimąsi, todėl atsiranda uždegiminiai procesai žarnyne, pasiekiantys apendiksą.

Dažniausiai ši problema sprendžiama šalinant pacientą varginantį organą, todėl atliekama apendicito operacija, tačiau negalavimo priežastis išlieka. Jums toliau valgant imuninei sistemai netinkamą maistą, imunitetas duoda kitą simptomą, nes dar labiau nusilpo ir jau yra netekęs svarbios pagalbos – apendikso.

Jūsų atveju – tai odos bėrimai. Organizmas valosi per odą. Taip nutinka todėl, kad inkstai nebegali tinkamai funkcionuoti, taigi oda perima šią naštą. Tiesiog dėl netinkamo maisto kraujyje atsiradę toksinai šalinami per odą.

Panaši situacija yra ir su Jūsų sąnariais. Toksiškas kraujas pasiekia ir Jūsų sąnarius, sukeldamas uždegimą.

Mano patarimas skambėtų kaip žinomas posakis: mes esame tai, ką mes valgome. Taigi reikia galvoti apie tai. Subalansavus mitybą ir žinant, kokie maisto produktai tinka Jūsų imunitetui, galima išspręsti Jus kankinančias sveikatos problemas. Jei prireiktų išsamesnės konsultacijos, maloniai prašau kreiptis, atvykti konsultacijai arba paskambinti tel. 8 612 58 055.


Klausimas

Laba diena, jau antrus metus skauda kojų blauzdas ar sąnarius. Skausmas yra migruojantis, pasireiškia iš karto abiejose kojose, atsiranda pabuvus kurį laiką neveiklumo busenoje (sėdint, gulint). Reumatologas nieko nenustatė, sakė, kad gal tai uždegimas, todėl du mėnesius vartojau priešuždegiminius vaistus, bet jie nepadėjo. Rentgenas ir kiti tyrimai pakitimų neparodė. Kur kreiptis dėl gydymo? Rolandas L.

Atsakymas

Viena vertus, dažniausiai sąnarių skausmai atsiranda dėl autoimuninių procesų. Imunitetas silpsta ir pradeda pats save naikinti. Dažnai tai pasireiškia tokiais simptomais, kaip bronchinė astma (dusulys), cukrinis diabetas, sąnarių skausmai ir kt. Jūsų atveju, sąnarių skausmų priežastis gali būti sutrikusi endoekologija: tai įvairūs parazitai, virusai, bakterijos, sunkieji metalai, geopatogeninis poveikis, elektromagnetinės bangos ir t. t. Tokius dalykus galima nustatyti mūsų centre atlikus „Vega“ testą.

Antra vertus, viską lemia netinkama mityba, sukelianti organizme uždegiminius procesus ir paprastai paliečianti silpniausią organą. Jūsų atveju – tai sąnariai ir kaulai. Padėti sau galima tik sužinojus, kurie maisto produktai tinka Jūsų imunitetui, o kurie jį silpnina. 

Rekomenduočiau atlikti maisto netoleravimo tyrimą. 2–3 mėn. laikantis Jums individualiai pagal šio tyrimo rezultatus sudarytos mitybos programos, uždegiminiai procesai organizme išnyks, todėl dings varginantys skausmai.

Tai įmanoma, kol ligos nėra toli pažengusios, nors jau ir diagnozavus reumatoidinį artritą ir kt. ligas, subalansuota mityba labai palengvina situaciją. Ir visa tai įmanoma nevartojant jokių vaistų. Šie gydymo būdai jokiu būdu negali Jums pakenkti, o pagelbės – tikrai.


Klausimas

Ar galima sureguliavus mitybą pagelbėti ligoniui, turinčiam išsiplėtusią širdį ir kaupiantis skysčiams organizme (labai tinsta kojos, diuretikai nepadeda)?

Atsakymas

Jūsų aprašytos pasekmės, būdingos rimtai širdies ligai. Pati būdama kardiologė, matau daug tokių pacientų, kuriems skiriami tik vaistai, neišbandant kitų pagalbos būdų. Jau 15 metų dirbu holistinės medicinos srityje ir daugybė kartų esu įsitikinusi, kad iš mitybos raciono eliminavus maistą, sukeliantį toksinų atsiradimą, galima padėti aklavietėje atsidūrusiam pacientui.

Vienas gydymo būdų Jūsų artimam žmogui – sutvarkyti jo mitybą, atlikus maisto netoleravimo tyrimą. Jeigu žmogus valgys jo imunitetui tinkamą maistą, neatsiras toksinų, nesikaups vanduo, pagerės inkstų veikla. Sumažės patinimų. Taip galima sumažinti cheminių vaistų vartojimą arba jų visai atsisakyti.

Būtų labai naudinga apžiūrėti pacientą, pakonsultuoti, kad galėčiau tiksliau nustatyti, koks gydymas būtų geriausias. Padėti galima bet kuriuo atveju, klausimas – kiek. Maloniai prašau kreiptis Jums patogiu būdu. 


Klausimas

Laba diena, mano dukra – 30-ies metų, nuolat, beveik kiekvieną mėnesį suserga pūslės uždegimu ar šlapimo takų infekcija, kamuoja baisūs skausmai. Kreipėmės į daug gydytojų, ji vartoja vaistus, tačiau niekas nepadeda. Dukra gyvena švariai, tvarkingai, liga perėjusi į lėtinę formą. Gal jūs galite kuo nors padėti ar patarti? Ačiū, Rita.

Atsakymas

Dažna šlapimo pūslės uždegimo priežastis – psichosomatiniai sutrikimai. Tai įvairios baimės, nerimas ir pan. Norint tai išsiaiškinti, patarčiau mūsų centre atlikti vegetatyvinį rezonansinį testą, kuris parodys, kokios emocijos kamuoja žmogų. Tokiu būdu bus nustatyta Jūsų dukrą ypač varginanti emocija bei paskirtas homeopatinis ir biorezonansinis gydymas.

Kita vertus, priežastimi gali būti netinkama mityba ir dėl jos atsiradusi grybelinė infekcija. Jeigu Jūsų dukra valgo jos imuninei sistemai netinkamus produktus, toksinai patenka į kraują, kartu su krauju cirkuliuoja per inkstus, kepenis ir šlapimo pūslę, sukeldami uždegimą joje. Uždegimas paprastai atsiranda ten, kur žmogaus silpniausia vieta. Jūsų dukros atveju tai šlapimio pūslė.

Taigi atkūrus emocinės būklės ir mitybos pusiausvyrą, imuninė sistema taip pat susibalansuoja ir varginantys simptomai išnyksta.

Labai rekomenduočiau atvykti konsultacijai, kad galėčiau išsamiau paaiškinti gydymo galimybes ir pagrįstumą.


Klausimas

Laba diena, ar glaukoma (mano atveju, padidėjęs akispūdis –  akių hipertenzija) yra dėl netinkamos mitybos, ar ją  lemia kiti organizmo sutrikimai? Ačiū, Danguolė.

Atsakymas

Visi mūsų organizmo organai „gyvena“ bendruose namuose. Taigi, visi yra tarpusavyje susiję, akys – ne išimtis. Visi jie maitinami krauju, kuris cirkuliuoja po visą organizmą, nešdamas medžiagas iš virškinamojo trakto.

Mums netinkamai maitinantis, toksinais užkrėstas kraujas sukelia įtampą inkstų membranoje (todėl kyla apatinis kraujospūdis), taip pat širdies kraujagyslėse (didėja viršutinis kraujospūdis), jos paburksta. Tie patys procesai vyksta ir akyse, todėl atsiranda padidėjusio akispūdžio problema. Jei pageidaujate, maloniai prašau kreiptis į mūsų centrą konsultacijai ir gydymui.


Klausimas

Turiu aukštą spaudimą – užkyla iki 200–105. Man 60 metų. Ką turėčiau išsitirti, kad būtų nustatyta, kodėl mane kamuoja hipertonija? Ačiū, Marija.

Atsakymas

Aukštas kraujospūdis – pakankamai lengvai sutvarkomas simptomas. Apatinis kraujospūdis kyla dėl inkstų funkcijos sutrikimo, viršutinis – dėl širdies kraujagyslių. Maitinantis nesubalansuotai, t. y. valgant Jūsų imuninei sistemai netinkamus produktus, žūsta limfocitai, iš jų išsiskiria stiprūs fermentai – uždegimo mediatoriai. Toks kraujas cirkuliuoja po visą organizmą, sukeldamas uždegimą visoje kraujotakos sistemoje.

Nesuvirškinto maisto masė patenka į storąją žarną, gaminasi toksinai. Kovodamas su toksinais organizmas valosi, o tai vyksta per kepenis ir inkstus. Todėl inkstuose kyla uždegimas, sulaikomas vanduo, paburksta inkstų membrana, atsiranda sąstovis ir kyla apatinis kraujospūdis. Toksiškas kraujas taip pat sukelia uždegimą širdies kraujagyslėse, jos siaurėja ir todėl kyla viršutinis kraujospūdis.

Aukšto kraujospūdžio gydymui be vaistų būtina atlikti maisto netoleravimo tyrimą, kuris parodys, kokie maisto produktai žaloja limfocitus. Tuomet sudaroma individuali mitybos programa, kurios laikantis 2–3 mėn., maistas virškinamas kokybiškai, nesigamina toksinai, organizmas išsivalo, pašalinamas vanduo. Pagerėja inkstų veikla, kraujas tampa švarus, todėl sumažėja apatinis ir viršutinis kraujospūdis.

Turiu labai didelę darbo su tokiais pacientais patirtį ir tikrai žinau, kad jeigu laikomasi sudaryto mitybos plano, rezultatai niekada nenuvilia.


Klausimus gydytojai siųskite el. paštu ji24.lt@ji24.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius