Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gydytoja Jelena Tulčina atsako į Ji24.lt skaitytojų klausimus (III dalis)

Pateikiame gydytojos Jelenos Tulčinos atsakymus į portalo Ji24.lt skaitytojų klausimus.
Medicina
Medicina / „Fotolia“ nuotr.

Taip pat skaitykite:

Gydytoja Jelena Tulčina atsako į Ji24.lt skaitytojų klausimus (I dalis)

Gydytoja Jelena Tulčina atsako į Ji24.lt skaitytojų klausimus (II dalis)


Klausimas

Sveiki, gal galėtumėte patarti, kaip atsikratyti sunkios depresijos, perdėto nerimo ir įtampos, baimės? Bijau išeiti į gatve, jaučiuosi nesaugi, bijau bendrauti su žmonėmis, jaučiuosi vieniša. Kaip atsikratyti blogų minčių? Pasąmonėje užsifiksavę, kad aš neprotinga, kvailai mąstau. Prašau, padėkite, jeigu galite. Kaip atsikratyti šių baisių jausmų? Aušra.

Atsakymas

Miela Aušrele, Jūsų atvejis sudėtingas ir reikalauja psichoterapeuto globos bei darbo su Jumis. Mūsų klinikoje Vilniuje atliekama diagnostika, vegetatyvinis rezonansinis testas, kuriuo mes galime ištirti emocijas su galimybe padėti pacientui biorezonansiniais preparatais. Iš pradžių galima bandyti padirbėti šiuo metodu, jei tai nepadės, būtina kreiptis į psichoterapeutą.

Dar viena galimybė – taikyti kompleksinį gydymą, kombinuojant psichoterapeuto terapiją ir gydymą biorezonansiniais preparatais. Su malonumu pakonsultuosiu Jus asmeniškai viename iš mūsų centrų Vilniuje arba Kaune.


Klausimas

Noriu padėkoti už savo dukrą. Ji pasidarė maisto netoleravimo testą birželio mėnesį ir per du mėnesius atsikratė15,5 kg be jokio sportavimo. Dukra antsvorio turėjo jau nuo mažų dienų, daug ką išbandė, bet dietos nepadėjo.

Po testo ir sudarytų rekomendacijų, ji jaučiasi kupina energijos, linksma, greitai lieknėja. Ir aš, ir draugai taip pat norėtume pasidaryti šį testą, tačiau gyvenu Amerikoje ir nežinau, kaip jis čia vadinasi. Atvažiuoti į Lietuvą kol kas nėra galimybių. Skaičiau apie ALCAT testą, ar gali buti, kad tai tas pats testas, kurį jūs darote?

Dukra davė pasiulymą, labai juokingai nuskambėjo, bet paklausiu – gal galima atsiųsti kraują jums greituoju paštu? Juokingai skamba, turbūt kraujas bus per „senas“ tyrimui… Jei galite, patarkite, kaip pasidaryti šitą testą man, gyvenančiai Amerikoje?

Atsakymas

Laba diena, p. Diana, labai Jums ačiū už gražų laišką. Iš tikrųjų metodika labai rezultatyvi, tuo ir pati įsitikinote. Visi kiti testai nieko bendra su ja neturi, tai tikrai nėra tas pats. Deja, atsiųsti kraujo paštu neįmanoma, nes pagal taisykles kraują reikia paimti šviežią ir tuoj pat atlikti tyrimą. Tuo ši metodika skiriasi nuo kitų – jautrumu ir tikslumu. Atlikdami tyrimą mes nenustatome kraujo grupės.


Klausimas

Mano vyrą vargina trišakio nervo uždegimas. Karts nuo karto vaistais (gabapentinas arba movalis) pavyksta skausmą numalšinti, bet tik laikinai. Po kelių savaičių skausmas vėl sugrįžta. Ar yra kokių nors natūralių priemonių kovoti su stipriu skausmu? Elytė V.

Atsakymas

Laba diena, p. Elyte, šiuo atveju rekomenduočiau atlikti vegetatyvinį rezonansinį testą mūsų centre Vilniuje ir panaudoti jo galimybes diagnostikai bei gydymui. Aparatu galima nuskenuoti Jūsų vyro skaudamos vietos dažnius ir bandyti jam padėti dažnumine terapija. Jei reikia išsamesnės informacijos, atvykite į konsultaciją mūsų centre, kurios metu specialistas tiksliau viską paaiškins. Arba iš karto užsiregistruokite atlikti vegetatyvinį rezonansinį testą.


Klausimas

Paskutinius septynis mėnesius kamavo viduriavimas rytais, žarnyno, skrandžio skausmai, kartais pykindavo ir pakildavo neaukšta temperatūra. Iš pradžių gydė tarsi ne nuo virškinimo ir diagnozavo dispepsiją, bet simptomai nepraėjo. Kreipiausi pas kitą gastroenterologą, atlikus žarnyno echoskopijos tyrimus nustatė man dirgliosios žarnos sindromą.

Gydžiausi antibiotikais ir jie padėjo, tačiau kaip išvengti tokios ligos paūmėjimo vartojant mažiau vaistų? Prieš dešimt metų buvo diagnozuotas lėtinis gastritas, tai labai varginanti liga. Vaida B.

Atsakymas

Sveiki, miela Vaida, Jūsų problemų priežastis 90 proc. gali būti imuninę sistemą žalojanti mityba, kuomet netinkamas maistas kokybiškai nesuvirškinamas skrandyje, dėl to atsiranda rūgimas, puvimas, sukeliantys nuolatinį lėtinį uždegimą – gastritą.

Kai maistas skrandyje nesuvirškinamas iki galo, jis patenka į plonają žarną, joje taip pat nesivirškina kokybiškai ir toliau nusileidžia į storąją žarną. Storajame žarnyne jau nevyksta jokie virškinimo procesai, tik medžiagos pasisavinamos į kraują. Kadangi tos medžiagos toksiškos, jos į kraują atneša toksinus, todėl nuolat jaučiami dispepsiniai reiškiniai, apie kuriuos Jūs rašote.

Spazmus malšinantys preparatai duoda tik laikiną efektą, nes negalavimų priežastis lieka nepašalinta. Norėdami Jums padėti, galime atlikti maisto netoleravimo testą, kuriuo nustatysime Jūsų imunitetui ir virškinamajam traktui tinkamus maisto produktus. Maitinantis tinkamu maistu 2–3 mėn., Jus varginantys simptomai turi pranykti.

Atlikus vegetatyvinį rezonansinį testą galima nustatyti, ar Jūsų organizme nėra virusų, bakterijų, parazitų, pirmuonių, sunkiųjų metalų, ar Jums netrūksta vitaminų, mineralų, mikroelementų, ištirti Jūsų psichoemocinę būseną ir biorezonansiniais preparatais kartu su tinkamu maistu išgydyti Jūsų negalavimus. Tikrai tuo tikiu. Jeigu pageidaujate, galite atvykti į mūsų centrą konsultacijai ir jos metu viską aptarti.


Klausimas

Gerb. gydytoja, mano aukštas spaudimas - užkyla iki 200–105. Man 60 metų. Kaip man nusistatyti, kodėl kamuoja hipertonija? Marija.

Atsakymas

Gerb. p. Marija, Jums reikia atlikti maisto netoleravimo tyrimą, kurio metu ištirsime, kokie maisto produktai tinka Jūsų imuninei sistemai, o kokie ne. Viršutinis kraujospūdis pakyla dėl to, kad yra paburkusios ir todėl susiaurėjusios širdies kraujagyslės. Apatinis spaudimas kyla dėl inkstų kraujagyslių problemos. Kodėl taip nutinka? Kai žmogus valgo maistą, netinkamą jo imuninei sistemai, baltosios kraujo ląstelės limfocitai jį priima kaip priešą – virusą, bakteriją ar vėžines ląsteles. Todėl limfocitai suyra, iš jų išsiskiria labai stiprūs uždegiminiai fermentai, kurie, cirkuliuodami su krauju, sukelia uždegimą visame organizme, taigi ir inkstų bei širdies kraujagyslėse.

Kur atsiranda uždegimas, ten ir paburkimas. Kiekvienam žmogui tai pasireiškia skirtingais simptomais, parodančiais jo silpnąjį organą. Jūsų atveju tai – inkstų ir širdies kraujagyslės.

Kai nustosite valgyti imunitetui netinkamą maistą, jis kokybiškai susivirškins virškinamajame trakte ir toksinai bus lengvai pašalinti per inkstus bei kepenis. O kai nebus toksinų, praeis inkstų ir širdies kraujagyslių uždegimas bei paburkimas. Tai reiškia, kad Jūsų kraujospūdis normalizuosis, nevartojant jokių vaistų.

Taigi nuoširdžiai rekomenduoju mūsų klinikose Vilniuje ir Kaune atlikti maisto netoleravimo tyrimą, kuriuo mes tiksliai nustatysime Jums tinkamus produktus ir sudarysime 2–3 mėn. mitybos planą. Kiekvieną mėnesį konsultuosime ir stebėsime Jūsų būklę. Esu tikra, kad Jūsų sveikata žymiai pagerės ir ilgai Jus kamavusi problema bus išspręsta.


Klausimas

Mano devyniolikmetei dukrai diagnozuotas lėtinis skydliaukės uždegimas, hirsutizmas, nereguliarios mėnesinės, padidėjusi androgenų gamyba, dėl ko jai nuolat slenka plaukai. Jų liko trečdalis. Negana to jai labai beria veidą lūpų  ir smakro zonoje. Visas tas ligas ji paveldėjo iš mamos. Ar galima kokia pagalba be kontraceptikų ir kitų vaistų?

Atsakymas

Laba diena, kadangi pati turėjau šią problemą, žinau, kad endokrininė sistema ir jos būklė yra tiesiogiai susijusi su kasos būkle. Valgant imuninei sistemai netinkamą maistą, labai apsunkinama kasos veikla, atsiranda jos uždegimas ir atsparumas insulinui. Dėl to kenčia endokrininė sistema, taigi ir skydliaukė, kiaušidės, antinksčiai. Tai yra simptomai, kuriuos Jūs išvardinote.

Pirmiausia reikia sureguliuoti Jūsų dukros mitybą ir ištirti, kurie maisto produktai jai tinka, o kurie ne. Bus sudarytas 3–6 mėn. mitybos planas, kurio laikantis, maistas susivirškins kokybiškai iki galo, todėl pagerės kasos būklė, po truputį rims uždegiminiai procesai, pradės atsigauti bei stiprėti endokrininė ir imuninė sistemos. Tyrimai turėtų pagerėti. Mūsų centre dirba ir konsultuoja gydytojas endokrinologas. Mes kartu stebėsime Jūsų dukros būklę. To gali visiškai pakakti, kad situacija visai susitvarkytų.

Jei visgi ne, cheminių vaistų reiks tikrai mažiau. Be abejonės, veido bėrimas išnyks, nes tai yra vidinės organizmo taršos išraiška. Kai inkstai nebegali kokybiškai valyti organizmo, į pagalbą jiems ateina oda. Jeigu pageidaujate išsamesnio paaiškinimo, prašau paskambinti man tel. 8 612 58 055.


Klausimas

Sveiki, man - 26 metai.  Jau daugiau nei 10 metų kamuoja migrena, taip pat sloga, gerklėje kaupiasi skrepliai. Bandžiau gydytis, bet veltui, nuolat jaučiu troškulį, bet cukraus lygis geras. Prieš 1,5 metų pajutau maudimą viršutiniuose dantyse, odontologė atsisakė gydyti, nes, anot jos, tai ne dantys kalti, o sinusitas.

Praėjus pusmečiui prasidėjo viršutinio šešto danties maudimas, labai stiprus, su stipriu galvos skausmu, šleikštuliu, pykinimu, vėmimu, širdies daužymusi. Viskas trukdavo apie 3 dienas, kartais net visą savaitę jausdavau maudimą dantyse. Vaistai nuo skausmo retai padėdavo. Odontologinės kilmės nerado 6 odontologai, neurologas, padaręs magnetinį rezonansa parašė tokią diagnozę: „Chroninio polisinusito požymiai ypač ryškūs maksiliariniuose ančiuose“.

Lankiausi pas 5 LOR gydytojus, man atliko veido daubų kompiuterinę tomografiją ir rado lėtinį hipertrofinį polisinusitą, paaiškėjo, kad kreiva nosies pertvara. Nuolat jaučiuosi pavargusi, išsekusi, nelaiminga ir ligota, trūksta geležies ir B grupės vitaminų. Patarkite, ką daryti? Milda Z.

Atsakymas

Laba diena, Milda, dėkoju Jums už klausimą. Labai Jus užjaučiu. Į mūsų centrus ateina daug pacientų, kuriuos vargina tokie simptomai, tai sinusitai, galvos skausmai, uoslės praradimas, kamuojantys juos dešimt, penkiolika ar net dvidešimt metų. O ši problema labai lengvai išsprendžiama, sureguliavus mitybą!!!

Kol vartojamas maistas netiks imunitetui, tol žus baltieji kraujo kūneliai limfocitai. Iš jų išsiskiriantys labai toksiški fermentai sukelia uždegimą kraujyje, o jis išnešioja toksinus po visą organizmą, sukeldamas uždegimą visoje sistemoje. Kadangi storojo žarnyno, į kurį patenka nesuvirškintas maistas iš virškinamojo trakto, gleivinė išklota tomis pačiomis ląstelėmis, kaip nosiaryklės gleivinė, uždegiminis procesas storajame žarnyne sukelia uždegimą ir paburkimą nosiaryklėje, nes gaminasi daug gleivių.

Pakanka atlikti maisto netoleravimo tyrimą PRIME TEST vienoje iš mūsų klinikų ir sužinoti, kurie maisto produktai tinka imuninei sitemai, o kurie ne. Valgant tinkamą maistą, jis bus suvirškintas iki galo, praeis uždegimas ir paburkimas storajame žarnyne, todėl nurims uždegimas ir nosiaryklėje. Jūs pradėsite normaliai kvėpuoti. Jei pageidausite asmeninės konsultacijos ir mitybos plano sudarymo, kviečiu atvykti į mūsų centrą Vilniuje arba Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius