Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gydytoja Jelena Tulčina atsako į Ji24.lt skaitytojų klausimus (IV dalis)

Pateikiame gydytojos Jelenos Tulčinos atsakymus į portalo Ji24.lt skaitytojų klausimus.
Medicina
Medicina / „Fotolia“ nuotr.

Taip pat skaitykite:

Gydytoja Jelena Tulčina atsako į Ji24.lt skaitytojų klausimus (I dalis)

Gydytoja Jelena Tulčina atsako į Ji24.lt skaitytojų klausimus (II dalis)

Gydytoja Jelena Tulčina atsako į Ji24.lt skaitytojų klausimus (III dalis)

Klausimas

Laba diena, jau trejus metus kankina delnų alergija. Išorinę delno pusę bei pirštus ir tarpupirščius išberia. Bėrimas raudonas, niežti. Kartais susidaro žaizdelės, lupasi oda. Atrodo, aprimsta, keletą dienų rankos būna gražios, bet staiga vėl prasideda paraudimas ir niežėjimas.

Gydytojai pripažino atopinį dermatitą ir išrašė hormoninius tepalus. Metus laiko laikiausi dietos (atsisakiau kiaušinių, kvietinių miltų, pieno ir kt. produktų), bet situacija nepasikeitė.  Kartais atrodo, kad delnai parausta nuo  šalčio ar drėgmės. Ką galėtumėte patarti? Toma K.

Atsakymas

Laba diena, Toma, atopinis dermatitas – tai problema, su kuria pacientai dažnai kreipiasi į mūsų centrą. Gydymo rezultatai būna geri. Mes nustatome, kokie maisto produktai tinka žmogaus imuninei sistemai, o kokie ne. Tam atliekamas maisto netoleravimo tyrimas, sudaroma individuali mitybos programa. Jums gali netikti ne tik tie produktai, kurių Jūs nevalgote, bet ir kiti.

Atlikę tyrimą sužinosime, kokia mėsa, žuvis, kruopos, daržovės, vaisiai tinka būtent Jūsų organizmui. Be to, šio negalavimo priežastis gali būti ir parazitai, pirmuonys, Candida (grybelinė infekcija), sunkieji metalai, neigiamos emocijos. Visa tai galima nustatyti atlikus vegetatyvinį rezonansinį testą bei pagal jo rezultatus paskirti homeopatinį ir biorezonansinį gydymą. Dažniausiai tokio gydymo rezultatai yra geri.

Iš pradžių siūlyčiau atvykti į pirminę konsultaciją arba iš karto registruotis maisto netoleravimo tyrimui mūsų klinikoje Vilniuje, Kaune arba Klaipėdoje.


Klausimas

Laba diena, mano tėtis (59 m.) turi kvėpavimo problemų. 2013 m. jam buvo atlikta operacija (buvo pašalintas nepiktybinis auglys šalia širdies). Po to jis priaugo svorio (apie 15 kg).

Praėjo laiko ir šiuo metu jis dirba, tačiau kartais būna jam sunku kvėpuoti. Kita problema didesnė - naktį, kai jis miega, jam labai džiūsta gerlė, jis visada šalia lovos pastato puodelį su vandeniu ir mama jam perka čiulpiamus saldainiukus.

Ką sako gydytojai? Yra buvę atvejų, kai jam po tos operacijos sutrinka širdies ritmas ir t.t., tačiau jie atstato jį lašeline, tačiau visa kita, pasak gydytojų, yra gerai, tyrimai labai geri ir daugiau nieko nemato.

Taigi kas gali būti, kad jam šitaip naktimis džiūsta gerklė? Ačiū už atsakymą. Olga L.

Atsakymas

Laba diena, p. Olga, dėkoju už Jūsų klausimą. Gali būti, kad Jūsų tėtis geria mažai vandens ir valgo netinkamą jo imuninei sistemai maistą. Organizme gaminasi daug toksinų, kurie jį nuodija ir sukelia uždegimą.

Toksinai su vandeniu kaupiasi riebaliniame audinyje, dėl to auga Jūsų tėčio svoris, pablogėja inkstų, kepenų, kasos ir kitų organų funkcija. Prašau man paskambinti tel. 8 612 58 055, kad galėčiau Jus pakonsultuoti ir kokybiškai patarti, ką daryti. Esu tikra, kad šią sveikatos problemą galima išspręsti.


Klausimas

Man 55 metai, norėčiau sužinoti, dėl kokių priežasčių tarp viršutinio ir apatinio kraujo spaudimo per didelis tarpas, pvz.140/70/75. Anksčiau kraujo spaudimas visada būdavo normalus. Iš anksto dėkoju už atsakymą. Pagarbiai, Violeta Ž.

Atsakymas

Laba diena, p. Violeta, toks kraujospūdis yra normalus. Be to, reikia žinoti, kad, norint nustatyti tikslų kraujospūdį, jį reikia matuoti ryte, dar neišlipus iš lovos. Jis vadinamas baziniu kraujospūdžiu. Jūsų nurodyti skaičiai nėra kažkokios patologijos išraiška. Mielai išsamiau Jus pakonsultuosiu tel. 8 612 58 055.


Klausimas

Laba diena, kokie požymiai, kad organizmas netoleruoja laktozės? Pavalgiusi pieniškų produktų, net ir po liežuvio ir dantų valymo, lieka baltas liežuvis ir blogas kvapas iš burnos. Ar tai nėra laktozės netoleravimo požymiai? Ačiū už atsakymą. Kristina.

Atsakymas

Sveika, miela Kristina, dažniausi laktozės netoleravimo simptomai yra diskomfortas viršutinėje pilvo dalyje, laisvi viduriai ir kt. požymiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius