Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gydytojas pataria“: kas lemia staigų širdies sustojimą ir kokių požymių neignoruoti?

Antradienį 15min studijoje viešėjo „Baltijos Amerikos klinikos“ gydytoja kardiologė profesorė Žaneta Petrulionienė. Su ja kalbėjomės apie širdies ir kraujagyslių ligas: kas lemia staigų širdies sustojimą, į kokius požymius reikėtų nenumoti ranka ir suskubti pasitikrinti.

Vos prieš mėnesį Lietuvą sukrėtė skaudi žinia – sustojus širdžiai mirė humoristas Vytautas Šerėnas (59 m.). Prieš savaitę žurnalistą, rašytoją, etiketo specialistą Giedrių Drukteinį (49 m.) ištiko infarktas. Kasmet pasaulyje nuo širdies ir kraujagyslių ligų miršta apie 17 mln. žmonių. Beveik ketvirtadalio jų priežastis – staiga sustojusi širdis.

Su gydytoja kardiologe kalbėjome apie priežastis, lemiančias staigų širdies sustojimą, kaip tos priežastys varijuoja, kalbant apie vyresnio amžiaus žmones ir jaunimą.

VIDEO: „Gydytojas pataria“: kas lemia staigų širdies sustojimą ir kokių požymių neignoruoti?

Kodėl vis daugiau jaunų žmonių patiria miokardo infarktą, ar daug tokių atvejų Lietuvoje, kas tam turi įtakos?

Taip pat apie tai, į kokius požymius apskritai turėtume atkreipti dėmesį, kokių simptomų neignoruoti ir kreiptis į specialistą, kiek įtakos širdies ir kraujagyslių ligoms turi sportas, mityba, sėslesnis gyvenimo būdas?

Teiravomės patarimų, ką turėtume daryti, kad nepakenktume patys sau ir kaip galėtume rūpintis savo širdimi. Ir ką daryti, kokių veiksmų imtis, kai šalia mūsų susmunka žmogus?


„Gydytojas pataria“ – antradieninė 15min laida, kurioje GYVENIMAS žurnalistė Indrė Pepcevičiūtė kalbina gydytojus, jų teiraujasi, kaip pagerinti savijautą, sustiprinti sveikatą ar užkirsti kelią pavojingoms ligoms. Laida transliuojama 14 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius