Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Hospiso slaugytoja atskleidžia, ką dauguma žmonių mato prieš mirtį

Slaugytoja Julie McFadden daug metų dirbo intensyviosios terapijos ir ligoninėse, kur nepagydomai sergantys žmonės prižiūrimi iki jų gyvenimo pabaigos. Slaugytoja tvirtina, kad darbas hospise ją daug ko išmokė, o taip leido suprasti, kad mirtis – natūrali gyvenimo dalis. Taip pat moteris įžvelgė, kad artėdami prie mirties žmonės ima elgtis panašiai, apie tai slaugytoja pasakoja savo „TikTok“ ir „Instagram“ paskyrose.
Laikrodis
Senjoras / Shutterstock.com
Temos: 2 Mirtis Hospisas

Moteris tikina, kad dauguma jos slaugomų pacientų prieš mirtį pamato mirusius jų artimuosius, draugus ar kitus brangius žmones, rašo apollo.lv.

Slaugytoja sako: „Vienas iš dažniausių dalykų, nutinkančių beveik visiems mirštantiems žmonėms, – jie pradeda matyti artimuosius, kurių jau šiame pasaulyje nebėra. Tai vyksta ne tik mirties metu. Paprastai tai prasideda likus maždaug mėnesiui iki mirties.“

Kaip pastebėjo slaugytoja, dažniausiai tie, kuriuos mato mirštantys, yra išėję šeimos nariai, arba žmonės, su kuriais per gyvenimą palaikė artimus ryšius.

„Jie mato savo tėvus, senelius, tetas, dėdes, draugus, pusbrolius ar net naminius gyvūnus. Minėti žmonės juos lanko ne tik sapnuose, bet ir pabudus. Sakyčiau, nemiegant net dažniau“, – tikino moteris.

Hospiso slaugytoja sako, kad šis reiškinys pastebimas gana dažnai ir jis prasideda ne tik kelios dienos iki mirties, bet kartais ir savaitę ar dvi.

Iš to, ką jai pasakojo hospiso pacientai, J.McFadden mano, kad mirusieji giminaičiai „aplanko“ nepagydomai sergančius žmones, kad juos nuramintų ir paruoštų išvykimui. Pacientai slaugytojai pasakoja, kad artimieji jiems sako: „Greitai ateisiu pas tave, tau nereikia jaudintis, mes būsime visai šalia.“

Galima pamanyti, kad miręs žmogus tiesiog nebėra sveiko proto – bet J.McFadden tai neigia: „Dauguma žmonių, kurie matė savo mirusius giminaičius, yra visiškai sąmoningi – jie yra budrūs ir orientuoti, jie nėra aktyvioje mirties fazėje.

Ir tai nėra haliucinacijos ar kažkas panašaus. Mes, sveikatos priežiūros specialistai, žinome, kaip atrodo haliucinacijos, kaip atrodo delyras, kaip atrodo hipoksija. Bet kai mirštantis žmogus mato savo artimuosius, savo artimuosius, kurie jau išėjo iš gyvenimo, atrodo, kad tai visai kas kita.“

Shutterstock.com koliažas/Senjoras
Shutterstock.com koliažas/Senjoras

J. McFadden pasakoja apie atvejus, kai pacientai, būdami visiškai sąmoningi, staiga pradeda šypsotis ir žiūrėti į vieną tašką. Pasisako, kad matė mamą, vyrą ar žmoną, ir klausia: ar tu irgi matei?

Daugelis hospiso pacientų, kurie J.McFadden atvirauja apie savo patirtį, prisipažįsta, kad mintis, jog kažkas jų laukia – labai guodžia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius