Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iniciatyva „Skirtingos spalvos“ spalvotoms sergančiųjų istorijoms suteikia sparnus

Iniciatyva „Skirtingos Spalvos“ susikūrė 2019 metais. Netikėtai išgirsta iniciatyvos įkūrėjo Daliaus Stankevičiaus cukrinio diabeto diagnozė pakeitė ir vaikino požiūrį, ir jo gyvenimo būdą, tačiau būtent iš jos gimė iniciatyvos idėja, rašoma pranešime spaudai.
„Skirtingos Spalvos“
„Skirtingos Spalvos“ / B.Laurinaitytė nuotr.

Jo teigimu, puikus būdas prisidėti prie kilnaus tikslo – pasirinkti „Skirtingos Spalvos“ iniciatyvą savo 1,2 % GPM paramos gavėjais: „Smagu sulaukti palaikančiųjų, tikime, kad atsiras ir kitų, norinčių spalvotoms sergančiųjų istorijoms suteikti sparnus. Jau įsitikinome – veikdami kartu, galime padėti sergantiems žmonėms atsistoti bei pradėti naują gyvenimo skrydį.

B.Laurinaitytės nuotr./„Skirtingos Spalvos“
B.Laurinaitytės nuotr./„Skirtingos Spalvos“

Šią misiją tęsime ir toliau, o finansinis palaikymas leidžia įgyvendinti kokybiškus, didesnę auditoriją pasiekiančius projektus.“ Instrukciją, kaip skirti 1,2 % savo GPM „Skirtingoms Spalvoms“, rasite čia.

Dauno sindromas, kraujo vėžys, depresija, alkoholizmas, pogimdyminė depresija, bipolinis bei autizmo spektro sutrikimai – „Skirtingų Spalvų“ jau aptartos diagnozės. Visos jos turi sau priskiriamas spalvas – taip ir radosi iniciatyvos pavadinimas „Skirtingos Spalvos“.

Prasmingas veiklas nepaisant savo diagnozės vykdantiems žmonėms iniciatyva skiria „herojaus“ vardą. „Skirtingų Spalvų“ padedami, šie herojai dalinasi savų istorijų užkulisiais, taip didindami solidarumą bei suvokimą apie su liga susiduriančio žmogaus kasdienybę bei mažindami ligas dar vis tebegaubiančias stigmas, paneigdami klaidingus stereotipus. Šiuo metu herojų sąraše jau 8 žmonės. D.Stankevičiaus teigimu, jų gretas šiemet papildys dar keletas vardų. Herojų istorijų įrašus galite peržiūrėti iniciatyvos „Youtube“ kanale.

B.Laurinaitytės nuotr./„Skirtingos Spalvos“
B.Laurinaitytės nuotr./„Skirtingos Spalvos“

Atvirus pokalbius su sergančiaisiais herojais pratęsia ir papildo informacinio tipo rubrikos „Patarimai” laidos. Jų metu kartu su srities specialistais – medikais, psichologais – aptariama aktuali su liga susijusi informacija: ligos priežastys, padariniai, gydymo metodai, medikamentų vartojimas.

Dėmesį pasirinktai ligai vainikuoja socialinė kampanija arba labdaros akcija, kurių metu renkama tiesioginė parama sergantiesiems. Pavyzdžiui, kartu su Lietuvos autizmo asociacija „Lietaus vaikai“ kurtos kampanijos #DovanokDžiaugsmą metu pavyko surinkti 1200 eurų autizmo spektro vaikų stovyklai įgyvendinti, o pernai gruodį drauge su „Depresijos įveikimo centru“ vykdydami labdaros akciją #nebe(NORIUGYVENTI), iniciatyvos nariai surinko 2050 eurus, panaudotus su depresija kovojančių žmonių profesionaliai psichologinei pagalbai gauti.

B.Laurinaitytės nuotr./„Skirtingos Spalvos“
B.Laurinaitytės nuotr./„Skirtingos Spalvos“

D.Stankevičius džiaugiasi ir dar viena galimybe prisidėti prie iniciatyvos tikslo bei patiems simboliškai palaikyti sergančiuosius – įsigyti menininkės Gabrielės Grigaitytės sukurtus, unikalios herojaus istorijos įkvėptus marškinėlius. Už juos gauti pinigai skiriame ne pelno siekiančių „Skirtingų Spalvų“ veiklų įgyvendinimui. Herojų istorijas simbolizuojančius marškinėlius galite įsigyti čia.

Iniciatyva „Skirtingos Spalvos“ primena, kad daugiau informacijos apie renginius, laidas ir labdaringas kampanijas galite sužinoti skirtingosspalvos.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius