Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išsėtinė sklerozė – jaunų moterų liga, kurią išgydo optimizmas

Tai labai sudėtinga ir sunki liga, kurios pagydyti beveik neįmanoma. Niekas nežino, kodėl žmonės šia liga suserga, kaip ji atsiranda ir kaip ją gydyti. Priklausomai nuo ligos eigos, juntamas nuovargis, skausmai, pasireiškia koordinacijos ir kalbos sutrikimai. Tai – išsėtinė sklerozė, kuria dažniausiai serga jaunos moterys.
Optimistai
Optimistai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Mokslininkė, šiuo metu gyvenanti Australijoje, Rasa Ruseckaitė sako, kad labai sunku pasakyti, kodėl ši liga renkasi būtent jaunas moteris, bet yra keletas hipotezių.

„Kai organizmas nusilpsta, ypač jaunai moteriai, kuri turi kūdikį, reikia dirbti, prižiūrėti kūdikį, gal jai trūksta vitaminų, mineralų. Organizmui nepakanka mineralų, kad apsaugotų centrinę nervų sistemą, tai yra hipotezė, kad būtent dėl to atsiranda ši liga“, – laidoje „Mokslas kuria pasaulį“ kalbėjo R.Ruseckaitė.

Organizmui nepakanka mineralų, kad apsaugotų centrinę nervų sistemą, tai yra hipotezė, kad būtent dėl to atsiranda ši liga.

Gydytojos teigimu, geriausias išsėtinės sklerozės gydymo metodas – sveikas gyvenimo būdas ir sveika dieta.

„Patariama daugiau sportuoti, būti gamtoje, nevalgyti riebių, keptų patiekalų, ypač tiems, kuriems ši liga yra diagnozuota. Tikriausiai optimizmas yra didžiausias dalykas, kuris padeda išgydyti kiekvieną ligą“, – sakė R.Ruseckaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius