Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaudinanti Aistės istorija: „Nuo vaikystės regiu nematomus draugus, juos galiu net paliesti ir užuosti“

Aistei Elžbietai Bužinskaitei teko nelengva gyvenimo dalia. 27-erių mergina kasdien mato haliucinacijas, turi fizinę negalią, jai diagnozuotos 4 psichinės ligos, o negana to, su tuo privalo gyventi būdama visiškai viena. Nors išgirdus jos istoriją, suspaudžia širdį, visgi pati Aistė trykšta optimizmu ir iš savo psichikos sutrikimų net juokiasi: „Juk visi vaikai turi nematomų draugų, tik aš iš to taip ir neišaugau.“
Aistė Elžbieta Bužinskaitė
Aistė Elžbieta Bužinskaitė / Asmeninio albumo nuotr.

Aistė nuo pat vaikystės regi žmones, kurie neegzistuoja. Merginos tai niekuomet negąsdino. Netgi priešingai – taip ji niekada nesijausdavo vieniša. Be psichikos sutrikimų Aistė turi ir fizinę negalią, tačiau visi sunkumai nesutrukdė jai būti savarankiška.

„Mama manęs klausdavo, kodėl aš šneku su savimi. Bet man neatrodė, kad aš garsiai kalbu. Maniau, kad šneku mintyse, arba galvojau, kad tie žmonės iš tikrųjų egzistuoja“, – pripažįsta ji.

Aistė pasakoja, kad ją aplankančios haliucinacijos yra be galo tikroviškos – ji mato, girdi ir netgi jaučia kvapą.

„Man kerta per visus pojūčius. Tą žmogų, kurį matau, galiu ir paliesti, ir apkabinti, ir su juo šnekėtis lygiai taip pat kaip su bet kokiu kitu žmogumi“, – pasakoja mergina.

Asmeninio albumo nuotr./Aistė Elžbieta Bužinskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Aistė Elžbieta Bužinskaitė

Dėl sunkių išgyvenimų, patiriamų priepuolių, patyčių mokykloje Aistė ne vieną kartą bandė prieš save pakelti ranką. Galiausiai po paskutinio bandymo praėjusiais metais ji nusprendė kabintis į gyvenimą ir tą sėkmingai daro iki šiol.

Jau kurį laiką vilnietė gyvena viena ir turi ryžto garsiai kalbėti apie psichikos ligas. Aistė yra žmogaus teisių ugdymo programos „Gyvoji biblioteka“ narė. Tai vieta, kurioje „knygomis“ tampa žmonės. Jie atstovauja visuomenės grupes, kurios patiria diskriminaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius