Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ką reikia žinoti apie kelio įtvarus?

Nors su kelio sąnarių skausmu vienu ar kitu gyvenimo momentu yra tekę susidurti kone kiekvienam, nemaža dalis žmonių šį diskomfortą jaučia kasdien. Sąnario jungčių, sausgyslių, kremzlių, raumenų ir kaulų sistema yra pakankamai sudėtinga, todėl skausmą sukeliančių priežasčių gali būti įvairių.
Kelio sąnario skausmas trukdo kokybiškam gyvenimui
Kelio sąnario skausmas trukdo kokybiškam gyvenimui / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Kelis Skausmas

Tai osteoartritas, meniskų trūkimas, kelio girnelės dislokacija, chondromaliacija ir panašios ligos. Įtakos turi ir intensyvus sportas, per dideli sąnariams tenkantys krūviai, darbas ekstremaliomis sąlygomis, antsvoris, netinkama mityba.

Jei pažeidimai nėra stiprūs, pakanka priešuždegiminių vaistų ir specialių pratimų programos. Pažeidus vidinę kelio sąnario struktūrą, plyšus kryžminiams raiščiams ar meniskui, gali tekti imtis ir operacinio gydymo. Tiek sergant su kelio sąnariu susijusiomis ligomis, tiek pooperaciniu laikotarpiu rekomenduojama dėvėti kelio įtvarus. Jie saugo sąnarį, reguliuoja judesių amplitudę bei mažina raiščiams, sąnariui ir sausgyslėms tenkantį krūvį. Norint užbėgti už akių ir išvengti galimų sąnario traumų, kelio įtvarus patartina dėvėti ir sportininkams, aktyvų gyvenimo būdą propaguojantiems bei vyresnio amžiaus žmonėms.

Kad jaustumėte visapusišką komfortą ir gydymas būtų efektyvus, būtina pasirinkti tinkamą kelio įtvarą. Paprastai išskiriami keli pagrindiniai jų tipai. Vieni populiariausių – elastiniai ir neopreniniai.

Partnerio nuotr./Kelio įtvaras
Partnerio nuotr./Kelio įtvaras

Elastiniai kelio įtvarai be papildomų sutvirtinimų tinkamiausi nesudėtingų traumų atvejais: nestipriai susižeidus ar pasitempus , esant artritui ar artozei. Šie kelio įtvarai puikiai prilaiko sąnarį, tačiau jo nevaržydami leidžia judėti. Po menisko ar kelio sąnario raiščių plyšimo, esant sinovitui, girnelės raiščių laisvumui, panirimui, po menisko ar kelio girnelės operacijos, rekomenduojama naudoti elastinius įtvarus su metaliniais sutvirtinimais šonuose. Jie kur kas tvirčiau prilaiko sąnarį ir tuo pat metu netrukdo laisvai judėti, įtvarų beveik nematyti po drabužiais.

Patiriant kelio skausmus, po sumušimų, patempimų, kai reikalingas šildomas efektas, rekomenduojama pasirinkti neopreninius įtvarus. Jie būna tiek atvira tiek ir uždara girnele. Kuris Jums labiausiai tinkamas –patars Pes Planus specialistai.

Profesionaliai sportuojantiems potrauminiu ar pooperaciniu laikotarpiu rekomenduojame rinktis įtvarus turinčius aliuminę įtvaro rėmo konstrukciją su unikaliomis tvirtinimo dirželių sistemomis bei galimu tiesimo ir lenkimo kampo reguliavimu. Šiuose įtvaruose integruotas mechanizmas palaiko fiziologinius kelio sąnario judesius.

Partnerio nuotr./Kelių įtvarai
Partnerio nuotr./Kelių įtvarai

Pajutus bet kokį skausmą ar diskomfortą kelio srityje, vertėtų nieko nelaukti ir gydymo nesiimti patiems. Turite nedelsiant vykti į medicinos įstaigą bei leisti jus apžiūrėti gydytojams-ortopedams, kurie paskirs gydymą. O jei jums yra rekomenduojams kelio įtvaras – geriausiai juos parinks specialistai. Tačiau įtvarus galite įsigyti ir patys elektroninėje parduotuvėje tokiu atveju svarbu tiksliai išsimatuoti apimtis. Prie šio tipo gaminių visuomet nurodoma, koks dydis tinkamas pagal kelio, blauzdos, šlaunies išmatavimus, tikslią šių vietų apimtį galima reguliuoti ir specialių dirželių, lipdukų pagalba, kurių panaudojimas nurodomas instrukcijoje. Bet kokio tipo kelio įtvarai yra pagaminti iš malonios, orui laidžios medžiagos, todėl galite būti tikri, kad nejausite jokio diskomforto net ir dėvint gaminius, kurie pilnai uždaro kelio girnelę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius