-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip greitai įveikti slogą? Natūralūs gydymosi būdai

Šiais metais itin aršus peršalimo ligų ir gripo sezonas dažną privertė atsigręžti į savo imuniteto stiprinimą bei natūralios medicinos ypatumus.
Liga
Liga / Vida Press nuotr.

Sakoma, kad gydant slogą įveiksime per savaitę, o negydant ji praeis per septynias dienas. Juokas juokais, tačiau slogos komplikacijos gali būti itin nemalonios, todėl ją gydyti reikėtų kuo greičiau. Kokius natūralius būdus patariama išmėginti?

  • Slogai gydyti ir nosiai skalauti labiausiai tiks jūros vanduo, kadangi padės užkirsti kelią įsibėgėjančiai ligai. Be to, karštas dušas taip pat puikus pasirinkimas – šilta drėgmė padeda išvalyti nosies ertmę.
  • Alavijas. Teigiama, kad šis puikus augalas nuo slogos padeda išsivaduoti itin greitai. Kaip? Paimkite alavijo lapą, išspauskite iš jo kuo daugiau sulčių. Lašinkite kasdien į nosį po 3–4 lašus triskart per dieną ir gerai įmasažuokite.
  • Česnakas jau nuo seniausių laikų pasitelkiamas gydant įvairias peršalimo ligas. Jis ir trinamas, ir uostomas, ir spaudžiamos sultys... Trumpai tariant, česnakas – natūralus gamtos antibiotikas. Nuo slogos pagelbės štai toks receptas: kelios skiltelės česnako, 1 arbat. š. alyvuogių aliejaus, 50–100 ml vandens. Susmulkinkite česnaką iki košelės ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikti pastovėti valandėlei, o vėliau perkoškite ir gautą nuovirą sumaišykite su aliejumi. Lašinkite „vaistą“ po kelis lašus į kiekvieną nosies landą triskart per dieną. Beje, šis receptas puikiai tinka ir peršalimo ligų profilaktikai.
  • Inhaliacijos taip pat puikus būdas gydyti slogą. Galite jas visai paprastai atlikti ir namuose: tinka ramunėlių, pušų spyglių ir pumpurų nuoviras, vanduo su jūros druska. Taip pat galite įlašinti kelis lašelius eukaliptų, pipirmėčių eterinių aliejų. Supilkite paruoštą kvėpavimui nuovirą į indą ir, pridengę galvą, kvėpuokite gydomaisiais garais apie 15–20 minučių.
  • Gydomasis tepalas: 30 g šaltalankių aliejaus sumaišykite su 20 g šviežių medetkų sulčių, 10 g medaus, 15 g kakavos sviesto, 5 lašais propolio aliejaus. Gautu tepalu ištepkite vatos tamponėlius ir priglauskite juos prie nosies landų. Taip įkištus laikykite apie 20 minučių.
  • Liaudies medicinoje populiaru gydytis karštų bulvių garų inhaliacijomis. Tam labiausiai tinka mažesnės, o ir virti jas patartina nedideliame kiekyje vandens, kad išsiskirtų visos naudingosios medžiagos. Beje, bulvės dažniausiai verdamos su lupenomis. Būtų idealu, jei prieš inhaliaciją šiltai apsirengtumėte ir, užsidengę galvą rankšluosčiu, kvėpuotumėte 10–15 minučių. Po inhaliacijų, kad poveikis būtų stipresnis, geriausia lįsti lovon ir šiltai apsikloti.
  • Peršalimas, gripas, sloga ir visos kitos kvėpavimo takų ligos nekibs prie jūsų, o prikibusios bus įveiktos kur kas greičiau, jei negailėsite imbiero prieskonio, kurį itin gardu įmaišyti į arbatą su citrina ir medumi. Eteriniai aliejai, esantys imbiere, naikina bakterijas ir mikrobus sukeliančius ligas, stiprina imunitetą ir padeda organizmui įveikti nelabąsias infekcijas. Vos tik pradedate jausti, kad kimba kokia šaltojo sezono liga, atsipjaukite nedidelį gabalėlį imbiero šaknies ir pakramtykite. Atrodo, toks paprastas patarimas, bet itin dažnai pasiteisina. Įsisenėjus negalavimams, gerkite kuo daugiau gydomosios arbatos su imbieru.
  • Jeigu jaučiate, kad sloga tuoj tuoj prasidės, užkirskite jai kelią. Šiuo atveju padės karšta vonia, karštas dušas arba karšta garstyčių miltelių vonelė kojoms.
  • Kiaušiniai ir grikiai. Netikėta? Sakoma, kad kelis ką tik išvirtus šiltus kiaušinius priglaudę prie nosies galime įveikti slogą. Tiesa, prieš tai reikia juos įvynioti į kokią nors skepetaitę. Galite pamėginti pašildyti grikių arba ryžių kruopas keptuvėje, susukti į audinį ir priglausti prie nosies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius