Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaip išvengti susitikinėjimo su „ne tuo“ žmogumi?

Būti trisdešimties ar dar vyresniems ir susitikinėti yra geriau – jūs jau turėjote karčios patirties, todėl geriau žinote, ko norite ir ko – ne, ir gebate greičiau atpažinti, jei susitikinėjate su netinkamu žmogumi. Tačiau kartais koją pakiša tie patys elgesio modeliai – ir istorija kartojasi. Kaip to išvengti?
/ Vida Press nuotr.

Visų pirma, turite tai sąmoningai suvokti: jums patinka panašaus tipažo žmonės, ir jei jie nėra labai tinkami, galite likti įskaudinti vėl. Ir vėl. Tad kaip pagaliau atrasti tikrai gerą žmogų?

Kurkite darnius santykius su savimi

Tai, ką jūs galvojate apie save, turi įtakos tam, kokį žmogų renkatės.

Galbūt apie tai ir nesusimąstėte, tačiau tai, ką jūs galvojate apie save, turi įtakos tam, kokį žmogų renkatės. Tad jei turite problemų dėl savivertės, nenuostabu, kad galite pasirinkti tokį žmogų, kuris nesielgs su jumis deramai. Nes pasąmonėje jūs manote, kad nenusipelnėte geresnio žmogaus šalia.

Ir vis tik tai galima pakeisti, tik prireiks laiko ir darbo – jeigu išmoksite save priimti, neskriausite savęs (kalbame apie psichologinį savęs žalojimą), tuomet ne(be)toleruosite tų, kurie su jumis elgiasi blogai. Pagarbos nusipelno visi, ir jei jos nėra, apie ilgalaikius santykius negali būti nė kalbos.

Kartais pravartu atsitraukti nuo pasimatymų, nuo kitų žmonių ir tiesiog pabūti su savimi, su savo mintimis. Ne kiekvienam tai pasirodys malonu, bet tai būtina, norint sukurti darnius santykius su savimi. Elkitės su savimi taip, kaip norėtumėte, kad idealiu atveju elgtųsi būsimas partneris.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Ar žinote, ko norite?

Jeigu tiksliai žinote, kokio žmogaus norėtumėte, bus lengviau jau po pirmo ar antro pasimatymo suvokti, ar tai toks žmogus, ar jums – visiškai ne pakeliui. Galite netgi susirašyti sąrašą savybių, kurios jus žavi. Kuo jos konkretesnės – tuo geriau, nes ta pati savybė gali būti skirtingai išreikštai ir skirtingai interpretuota.

Savybės neturi prieštarauti viena kitai. Jei norite jautraus ir kartu vyriško vyro, gali tekti su žiburiu ieškoti.

Taip pat svarbu, kad savybės neprieštarautų viena kitai (pavyzdžiui, jei norite jautraus ir kartu vyriško vyro, gali tekti tokio su žiburiu ieškoti; arba norite, kad partneris būtų linksmas, žaismingas, bet kartu – ir rimtas, tvirtai stovintis ant žemės – ar suvokiate, kad vienam žmogui būti tokiam nelabai įmanoma?).

Lygiai taip pat galite susirašyti, kokios savybės jus labiausiai atstumia. Šiuo atveju galite užsirašyti vos 2–4, kurios jums asmeniškai atrodo nepakenčiamos, ypač jei kalbėsime apie ilgalaikius santykius. Tarkime, rūkymas, nepagarba, ciniškumas, siauras mąstymas, egoizmas ar pan.

Ne mažiau svarbu suvokti, kad galite sutikti žmogų, kuris neatitiks visų jūsų įsivaizduojamo idealaus partnerio savybių. Tačiau jei tas žmogus jums tikrai patinka ir gražiai su jumis elgiasi, verta jį pažinti artimiau. Toks žmogus gali atskleisti, ko iš tiesų jums reikia. Jei iki šiol nebuvote sukūrę darnių santykių, galite ir nežinoti, kaip gerai gali būti ir kiek galima tikėtis iš kito žmogaus.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Išgryninkite ilgalaikes vertybes

Prieš pradedant susitikinėti su kitais žmonėmis, jums reikėtų išsigryninti savo vertybes, suvokti, kokie yra jūsų ilgalaikiai tikslai ir kodėl jie atrodo svarbūs. Tuomet, kai sutiksite jums patinkantį žmogų, pamažu išsiaiškinsite, ar jis mąsto panašia kryptimi.

Natūralu, kad nebūtinai sutaps visos vertybės ir siekiai, bet bus lengviau atsitraukti ir nesigręžioti atgal, jei jos skirsis kardinaliai.

Kliaukitės instinktais

Dažniausiai žmogus savo vidumi pajaučia, ar kitas žmogus jam tinkamas, ar ne. Svarbu atfiltruoti pašalinius trikdžius, ir mąstyti kliaujantis širdimi, bet nepamirštant proto. Jeigu jaučiate, kad kažkas ne taip, tikriausiai taip ir yra. Neignoruokite šio jausmo, o atsižvelkite į tai ir apgalvokite, ar kažką galima pakeisti.

Būkite atlaidūs sau ir kitam.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius