Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Kaip klaipėdietė dešimt metų buvo be jūros: Druskininkai Jelenai dovanojo nepamirštamus atradimus

„Esu visiška klaipėdietė – ta tikra tikra, kuri be proto myli jūrą ir, rodos, be jos negali, bet gyvenime kartais nutinka kuriozų: štai taip klaipėdietė 10 metų pragyveno Druskininkuose – visai kitoje Lietuvos pusėje“, – juokiasi pozityvia energija trykštanti vaistininkė Jelena Deksnienė. Moters istorija išties įkvepia – jeigu esi imlus naujovėms ir žengi per gyvenimą atvira širdimi, laimę gali rasti visur.
Vaistininkė Jelena Deksnienė
Vaistininkė Jelena Deksnienė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Šiuo metu Jelena darbuojasi vienoje gimtosios Klaipėdos „Eurovaistinių“, o gyvena Palangoje. Prieš kiek daugiau nei metus moteris su šeima grįžo gyventi į pajūrį, nors prieš tai dešimt metų gyveno ir dirbo Druskininkų kurorte.

Kaip taip nutiko, kad save kaip visišką nepataisomą klaipėdietę pristatanti moteris net dešimtmetį gyveno be jūros? Apie viską nuo pradžių.

Farmacija – artima nuo vaikystės

Jelenos mama – farmacininkė, ne vienas giminaitis taip pat rinkosi su medicina susijusias studijas, tad, sako ji, ir pačios pasirinkimas atrodė savaime aiškus:

„Nuo pat vaikystės mačiau vaistininkų gyvenimą. Pamenu, mama dirbo tokioje gražioje vaistinėje, su aukštomis lubomis, didelėmis vitrinomis. Tos vaistinės turėdavo savo kvapą, savo aurą. Baigdama mokyklą tvirtai žinojau, kad rinksiuosi farmacijos studijas.“

Jelena „Eurovaistinėje“ dirba jau 20 metų – keitėsi pareigos ir vaistinės, tačiau dėl pasirinkto kelio sako niekada nesudvejojusi.

„Pirmieji darbo metai buvo pilni iššūkių, juk viena yra mokytis teorijos, o jau visai kas kita viską taikyti praktiškai. Man labai pasisekė, kad papuoliau į vieną tuo metu didžiausių „Eurovaistinių“ Lietuvoje – su dideliu kolektyvu ir puikia vadove priešakyje, žmonėmis, kurie dalijosi savo patirtimi, kantriai mokė, o kai reikėjo – paglobodavo. Iš tos vaistinės išėjau visokeriopai sustiprėjusi, todėl dabar jauniems kolegoms ar studentams sakau – nebijokite iškart eiti į didelę vaistinę, nes ten gausite visas įmanomas reikalingas pamokas“, – pasakoja ji.

Dabar Jelena Klaipėdos vaistinėje yra atsakinga už aštuonių žmonių kolektyvą. Šypsosi, kad gyventi Klaipėdoje, o dirbti Palangoje jai – pasiteisinęs sprendimas ir šiai dienai jaučiasi esanti ten, kur ir turi būti.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vaistininkė Jelena Deksnienė
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vaistininkė Jelena Deksnienė

10 metų Druskininkuose – be jūros, bet su gausybe kitų pliusų

Gyvenimas kartais būna išties nenuspėjamas, tad Jelena buvo viena iš tų, kuriai likimas parengė netikėtų staigmenų: taip klaipėdietė atsidūrė Druskininkuose ir atvertė visiškai naują gyvenimo lapą.

„Prisipažinsiu – delsiau priimti sprendimą apsigyventi ir dirbti Druskininkuose: man, pajūrio žmogui, tai nebuvo lengvas žingsnis. Vis dėlto šeimyninės aplinkybės taip susidėliojo, kad tuomet su dvejų metukų dukrele ir vyru pasiryžome gyvenimą kurti Druskininkuose – tiesą sakant, vyras pirmasis ten gavo darbą, todėl džiugu, kad „Eurovaistinės“ tinklas toks platus visoje Lietuvoje – vos išreiškiau pageidavimą dirbti Druskininkuose, sureagavo žaibiškai ir netrukus jau krovėmės lagaminus“, – mena ji.

Nenuostabu, kad pradžia nebuvo vien tik rožėmis klota – po Klaipėdos Druskininkai Jelenai atrodė labai maži, o kur dar jausmas, kad esi tik dar vienas laikinas poilsiautojas...

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vaistininkė Jelena Deksnienė
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vaistininkė Jelena Deksnienė

„Mane ištiko šioks toks šokas – jūros nėra, draugai likę Klaipėdoje, viskas nauja ir tuo pačiu – svetima. Tame miestelyje mes buvome svečiai. Tačiau labai greitai padėtis ir jausmai ėmė keistis – darbas patiko, žmonės paprasti, šilti, Druskininkai – gražus jaukus miestelis, kuriame nei veiklų, nei pramogų tikrai netrūksta, o ir naujų draugų užgyvenome visą būrį! Apskritai, auginti mažus vaikus Druskininkuose – tobula!“ – neabejoja ji.

Jelena patikina – dešimtmetis Druskininkuose jai buvo sėkmingas visomis prasmėmis: „Man pasisekė absoliučiai viskas – nuo tobulos auklės vaikui suradimo iki darbo ir naujų draugų. Neatmetu galimybės, kad gyvenimo kelias į Druskininkus dar tikrai gali atvesti!“

Jelenos talentas, subūręs pilną salę moterų

Jelena pasakoja, kad siuvimas yra vienas jos gyvenimo malonumų, be kurio ji jau nebeįsivaizduoja savo kasdienybės, o Druskinininkai – puiki vieta šiam hobiui sužydėti.

„Tai – mano gyvenimo aistra nuo pat vaikystės. Net nežinau, iš kur tai atėjo. Siūdavau drabužėlius lėlėms, o paauglystėje, kuomet užsimaniau 55-tos suknelės, mamai trūko kantrybė: „Imk ir pasisiūk pati“ pasakė ji man! Tuomet pagalvojau – na, kaip galima taip labai nemylėti savo vaiko! – kvatoja Jelena. – Kadangi buvau labai užsispyrusi, nusprendžiau priimti šitą iššūkį. Nusipirkau siuvimo žurnalą, su drauge susiradome geranorišką siuvėją, kuri pamokė mus pagrindinių dalykų. Na, ir pasisiuvau aš sau tą suknelę!“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vaistininkė Jelena Deksnienė
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vaistininkė Jelena Deksnienė

Nuo to viskas ir prasidėjo, tačiau toli gražu nesibaigė – būdama motinystės atostogose Jelena baigė dvejus metus trukusius siuvimo kursus. Dabar moteris gali pasiūti kone viską – nuo sijono iki palto. Negana to, gyvendama Druskininkuose šio amato ji mokė ir kitas moteris.

„Sugalvojau, kad savo patirtimi galiu pasidalinti su kitomis moterimis, surengti joms kursus. Išsinuomojau studiją, tikėjausi, kad susidomės kelios moterys, o atvykusi į pirmą susitikimą pamačiau... pilną salę! Pagalvojau: „O, Dieve, tai ką aš dabar su jumis visomis darysiu“, – juokiasi Jelena. – Na, teko susikaupti ir neparodyti, kad išsigandau.“

Pašnekovė šypteli, kad visos susirinkusios damos jai buvo nepažįstamos, bet štai dauguma jų Jeleną jautėsi pažįstančios! Kodėl? Na, taigi čia miestelio vaistininkė, kas jos gali nežinoti!

„Jūs gi mūsų vaistininkė“, – sakė man moterys. Įsivaizduojate, koks reikšmingas mažame miestelyje tampa vaistininkas, kad jį visi žino“, – vėl smagiai nusijuokia J.Deksnienė ir priduria: „Žmonių meilė šiame darbe ir yra didžiausias atpildas.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vaistininkė Jelena Deksnienė
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vaistininkė Jelena Deksnienė

Klaipėdiečiai mylimą vaistininkę atpažindavo net Druskininkuose

„Druskininkuose klientai, kaip mes mėgdavome sakyti, – visi savi, o vaistininką pažįsta visas miestelis“, – šypteli Jelena, tačiau ją išties nustebino, kad kurorte ne kartą teko susidurti ir su klaipėdiečiais, atvykusiais į kurortą pailsėti. Negana to, žmonės ją atsimindavo kaip... vaistininkę iš Klaipėdos.

„Matydavau, ateina klientai, kažkaip vis žvilgčioja žvilgčioja... Išeina... Grįžta ir sako: „Nepagalvokite, kad mes kvailiojame, bet ar jūs kartais nedirbote Klaipėdoje?“ Pasijuokdavome. Būdavo ir man: užsuka žmonės ir atrodo, jog matyti veidai, gal iš pajūrio, bet irgi ne visada išdrįsdavau užklausti. Žodžiu, Lietuva maža, o vaistininko veidas, panašu, žmonėms gana įsimenantis“, – šypteli.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vaistininkė Jelena Deksnienė
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vaistininkė Jelena Deksnienė

„Eurovaistinė“ turi 272 vaistines visoje Lietuvoje ir nuolat plečiasi, todėl gali pasiūlyti darbo vietas bene visuose miestuose tiek vaistininkams, tiek farmakotechnikams. Čia pozicijas sau gali rasti studijuojantys, ką tik studijas baigę, ar dešimtmečius vaistinių sektoriuje veikiantys profesionalai. Darbo pasiūlymus galite rasti https://www.apie-eurovaistine.lt/karjera/ arba paskambinus telefonu 8 659 90467.

Prisijunk prie mūsų ir atrask savo galimybes!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius