Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kaip pailsėti atostogaujant namuose: privalumai, pasiruošimas ir ką nuveikti

Vasara – atostogų metas. Daugelis planuoja išvykas į užsienį, braižo turistinius maršrutus, žymi vietas, kurias norėtų aplankyti. O ką daryti, jeigu jūs šią vasarą dėl kokių nors priežasčių neturite galimybės pailsėti kurorte ar leistis į pažintines keliones? Svarbiausia – neliūdėti! Net ir namuose galima puikiai pailsėti, tik svarbu nesileisti į savigraužą ir ištrūkti iš kasdienės rutinos.
Laiminga moteris
Laiminga moteris / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Vasara Atostogos

Gyvenimas mieste turi savų negatyvių pusių: nuolatinis gaudesys, transporto spūstys, darbas ir namų rūpesčiai ilgainiui išmuša iš vėžių net ir psichologiškai stiprius, stresui atsparius žmones. Visiems kartais reikia leisti sau atsipūsti, o atostogos – tam tinkamiausias laikas. Paskendę nuolatiniuose rūpesčiuose daugelis tiesiog nebemoka ilsėtis arba kokybišką poilsį būtinai sieja su tolimomis išvykomis. Tačiau iš tiesų gerai praleisti laiką galima ir namuose, neišvykstant iš gimtojo miesto.

Atraskite poilsio namie pranašumus

Net jei iš pirmo žvilgsnio jums atrodo, kad poilsis namie tėra kukli alternatyva kelionėms, iš tiesų jis turi savų pranašumų. Buvimas savoje aplinkoje suteikia galimybę visiškai atpalaiduoti nervų sistemą. Jums nereikia gulėti žmonių knibždančiuose paplūdimiuose, nereikia kovoti dėl laisvo smėlio lopinėlio prie jūros, nereikia trankytis per karščius dalyvaujant ekskursijose, palikti didelių sumų turistų prisikimšusiuose restoranuose ir viešbučiuose. Jokio sąmyšio ir erzelynės, be to, turite teisę daryti viską, ko užsinorėsite, o visas laikas priklauso tik jums.

Vida Press nuotr./Pora namuose
Vida Press nuotr./Pora namuose

Nespręskite savų ir svetimų problemų

Giminaičiai, draugai ir pažįstami, sužinoję, kad esate namie ir nieko neveikiate, gali greitai surasti jums įvairiausių veiklų, taip pat ir tokių, kurių visai nepageidaujate ir kratotės. Pasistenkite nuo to atsiriboti, paisykite savo interesų ir parodykite tvirtumą. Jei suplanavote eiti į parodą ar filmą, nereikia keisti savo planų, nes kažkas paprašė jūsų pasėdėti su vaiku. Jums dabar atostogos! Taip pat netikrinkite elektroninio pašto, išjunkite telefoną, o dar geriau paslėpkite jį kur nors toliau ir pažiūrėkite į jį tik vakarais. Per atostogas nespręskite svetimų problemų, nesidomėkite darbo reikalais, neaptarinėkite su kolegomis biuro problemų.

Pasiruoškite atostogoms

Prieš atitrūkdami nuo darbų, savo vadovui, kolegoms ir visiems, nuo ko norisi pailsėti, galite pasakyti, kad jūs išvykstate ir su jumis bus sunku susisiekti. Apmokėkite sąskaitas, užbaikite visus darbus, neužbaigtus darbus perduokite kolegoms ir tiesiog atitrūkite nuo visko. Kaip rašoma tinklalapyje Womanday.online, jei taip pasiruošite, tikrai galėsite pasinerti į poilsį net ir likę namuose.

Suplanuokite, ką veiksite

Išsikelkite sau tikslą praleisti atostogas kuo smagiau ir įdomiau. Žinoma, galite skirti vieną kitą dieną patinginiauti, kai visiškai nieko neveiksite: gulėsite lovoje, skaitysite, miegosite, žodžiu, neišeisite iš namų. Tačiau kitomis dienomis stenkitės neužsidaryti tarp keturių namų sienų: aplankykite tėvus, su draugais eikite į kiną ar kavinę, surenkite klasiokų ar grupiokų susitikimą, susitikite su draugėmis ar draugais.

Vida Press nuotr./Mergina žaidžia su katinu
Vida Press nuotr./Mergina žaidžia su katinu

Pasinerkite į nuotykį

Per atostogas nuveikite ką nors, ko niekada nesate darę. Pavyzdžiui, vyrai gali išbandyti, kas yra pedikiūras, moterys – kokį egzotišką masažą. Paragaukite neragautų patiekalų, gal net ką nors naujo pasigaminkite patys, važinėkite dviračiu kasdien, nueikite į artimiausią miesto parką. Nebijokite eksperimentuoti!

Pakeiskite veiklos pobūdį

Pailsėti nuo kasdienių rūpesčių ir užsimiršti padeda veiklos pakeitimas. Jei darbe jums tenka kasdien sėdėti prie kompiuterio, per atostogas pasistenkite juo nesinaudoti. Verčiau skaitykite knygas, eikite pasivaikščioti po miestą. Užsiimkite rankų darbu, čia tiks ir prieskonių auginimas ant palangės, ir nėrimas vąšeliu, drožinėjimas, lipdymas ir t. t.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šiuolaikinio meno centras
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šiuolaikinio meno centras

Jokios profesinės veiklos

Norint tikrai pailsėti ir pajusti, kad atostogaujate, reikėtų visai pamiršti darbą. Tai reiškia, neskaityti profesinės literatūros, nesekti su jūsų darbine veikla susijusių naujienų, tinklaraščių. Tai leis jūsų smegenims persijungti į atostogų režimą.

Kuo daugiau būkite lauke

Net ir didžiausiame mieste yra parkų, žaliųjų zonų. Eikite ten pasivaikščioti, pasėdėkite ant suoliuko ir pasigėrėkite „šokančiu“ fontanu, paskaitykite, pagaliau išbandykite lauko treniruoklius. O gal nutarsite pradėti bėgioti, susiorganizuosite kompaniją ir pažaisite tinklinį ar badmintoną... Parke ar kitame gražiame gamtos kampelyje galite surengti smagią iškylą su skaniais užkandžiais ar tiesiog pagulėti ant žolės ir stebėti debesis.

Vida Press nuotr./Mergina ant pievelės
Vida Press nuotr./Mergina ant pievelės

SPA centras namuose

Moterys tikrai gali vieną atostogų namuose dieną skirti grožiui. Atidarykite SPA centrą namuose: pagulėkite vonioje su druska ir eteriniais aliejais, atlikite viso kūno šveitimą, depiliaciją, palepinkite veidą ir plaukus kaukėmis, išsitepkite kremu. Tinkamą nuotaiką sukursite įsijungusios mėgstamą muziką, o po vonios galima mėgautis žolelių arbata susisupus į chalatą. Jūs galite sau tai leisti – juk atostogos! O jomis galima mėgautis ir namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius