Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip paruošti vaiką šaltajam sezonui ir apsaugoti nuo peršalimo?

Vaikai peršalimo ligomis serga dažniau nei suaugusieji. Taip yra dėl silpnesnės ir nepilnai susiformavusios jų imuninės sistemos. Mažesnio amžiaus vaikai taip pat yra jautresni temperatūros svyravimams, tad darželyje ar mokykloje susidaro palankios sąlygos virusų plitimui.
Sergantis vaikas
Sergantis vaikas / 123RF.com nuotr.

Dažnam tėveliui kyla klausimas, ar galima paruošti vaiką peršalimo sezonui. „Eurovaistinės“ vaistininkė Regina Razulevičiūtė teigia, kad imtis priemonių būtina, tačiau visiškai išvengti peršalimo neįmanoma.

„Pažeidžiamiausi yra ikimokyklinio ir ankstyvojo mokyklinio amžius vaikai, nes šiame amžiaus tarpsnyje jie labai sparčiai auga ir vystosi, todėl organizmas patiria ypač daug pokyčių. Norint sumažinti tikimybę vaikui užsikrėsti peršalimo ligomis, veiksminga stiprinti jo imuninę sistemą“, – sako specialistė.

Pasak R.Razulevičiūtės, formuojant vaiko imunitetą labai svarbu visavertė mityba, subalansuotas, sveikas maistas, vitaminų turintys produktai: vaisiai, daržovės, kruopų košės, sėklos, riešutai. Šaltuoju sezonu, kai aplink siaučia virusai, organizmui be galo naudingi bičių produktai – medus, duonelė, žiedadulkės, pikis. Virusus padeda atbaidyti česnakas ir įvairios vaistažolių arbatos.

TAIP PAT SKAITYKITE: Klaidos, kurias daro tėvai, gydydami vaiką

Fotolia nuotr./Česnakas
Fotolia nuotr./Česnakas

Vaistininkė taip pat rekomenduoja mokyti vaikus higienos įpročių, nes vienas paprasčiausių ir veiksmingiausių būdų išvengti peršalimo ligų – dažnas rankų plovimas.

„Sustiprinti imunitetą padeda ir pakankama miego trukmė bei fizinis aktyvumas – mankšta, pasivaikščiojimai lauke“, – kalba farmacininkė.

Anot jos, itin svarbu ir profilaktikos priemonės mokyklose bei darželiuose. „Šiose vietose būtina dažna daiktų paviršių dezinfekcija, vietoje bendrai naudojamų medžiaginių rankšluosčių patariama rinktis popierinius. Taip pat svarbu, kad vaikai nepamirštų prisidengti burnos čiaudint ar kosint“, – teigia sveikatos specialistė.

Nors ir nėra įrodyta, kad vitaminas C padeda išvengti peršalimo ligų, tačiau jis taip pat gali padėti. Kasdien galima vartoti natūralų skysto pavidalo greipfrutų sėklų ekstraktą, kuris yra laikomas natūraliu bioflavonoidų šaltiniu.

„Greipfrutuose, kaip ir kituose citrusiniuose vaisiuose, gausu vitamino C. Vitaminas C yra stiprus antioksidantas ir pasižymi imunitetą stiprinančiomis savybėmis, dalyvauja hormonų sintezėje organizme, svarbus augant kaulams bei peršalimo ligų profilaktikai“, – pasakoja vaistininkė.

„Vaikų imunitetą galima stiprinti ir geriamaisiais imunostimuliatoriais – tai preparatai su rausvažiede ežiuole. Tai naudinga norint išvengti gripo, o susirgus sutrumpina karščiavimo laiką, sumažina silpnumo jausmą, pagreitina audinių regeneraciją ir sveikimą“, – priduria vaistininkė.

Renkantis preparatą, skirtą stiprinti kūdikio imunitetą, reikia atsižvelgti į tai, kokio pagrindo jis yra, ar nėra etanolio, ar produkto sudėtyje nėra sintetinių konservantų, dažiklių bei kvapiųjų medžiagų ar kitų priedų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius