-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdietė Ugnė įrodė, kad 70 kilogramų atsikratyti galima ir be drastiškų priemonių

Anksčiau Ugnė Radzevičienė svėrė 120 kilogramus. Dabar 163 cm ūgio klaipėdietė džiaugiasi sverdama vos 52 kilogramus. „70 kilogramų numečiau be jokių papildų ar skrandžio perrišimo operacijos.
Ugnė Radzevičienė
Ugnė Radzevičienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Tiesiog pakeičiau savo mitybą ir gyvenimo būdą“, – laidoje „Sportuok su Vlada.LT“ pasakojo 37-erių metų moteris.

U.Radzevičienė pasakojo, jog anksčiau jos mityba nebuvo besaikė. Moteris tiesiog daug ir chaotiškai užkandžiavo, per daug negalvojo, ką valgo. Po truputį klaipėdietė pasiekė 120 kilogramų.

„Aš visada norėjau kartu su vaikais bėgti link jūros, pasisupti karuselėse, kur anksčiau paprasčiausiai netilpdavau. Norėjau nueiti į rūbų parduotuvę ir pirkti tai, kas man patinka, o ne tik tai, į ką įtelpu, – pasakojo trijų vaikų mama. – Supratusi, kad reikia kažką daryti, pradėjau daugiau domėtis maistu. Nesilaikiau jokių dietų, tačiau pradėjau skaityti produktų etiketes – nebevartodavau produktų, kuriuose daug cheminių priedų, kancerogenų ir panašiai. Gyvulinės kilmės produktus pakeičiau į augalinės, pradėjau daug valgyti vaisių ir daržovių, pamėgau įvairias žuvis, jūros gėrybes.“

VIDEO: Klaipėdietė eidama atsikratė 70 nereikalingų kilogramų

Subalansavusi mitybą, U.Radzevičienė pastebėjo, kaip kilogramai ėmė tirpte tirpti be papildomų pastangų. Per vieną mėnesį klaipėdietė atsikratydavo po 4-5 kilogramus, o po metų buvo ištirpdyti 63 kilogramai.

Kai Ugnė numėtė svorį iki 80 kilogramų, ji ėmėsi sporto, ko iki tol niekada nedarė. Moteris judėti pradėjo nuo lengvos mankštos, rytais pradėjo bėgioti. „Pirmas mano krosas buvo 800 m su sustojimais. Antras kartas buvo be sustojimų, tada prabėgau 1 km, 1,5 km ir taip pasiekiau 5 km“, – pasakojo klaipėdietė.

Asmeninio archyvo nuotr./Ugnė Radzevičienė
Asmeninio archyvo nuotr./Ugnė Radzevičienė

Vėliau Ugnei draugė papasakojo apie šiaurietišką ėjimą. Pabandžius šią sporto šaką, U.Radzevičienei toks ėjimo tipas labai patiko – įsigijo lazdas ir sporto kelią tęsė su jomis. Vaikščioti moteris pradėjo po truputį – nuo 2,5 km, kol galiausiai vienos treniruotės metu jai pavykdavo nueiti apie 7 km.

Ugnė puikiai žino, kaip jaučiasi nutukęs ir lieknas žmogus. Liekni žmonės beveik 70 kilogramų atsikračiusios moters klausia, koks yra jausmas, kai sveri virš 100 kg. Klaipėdietė paprastai pasiūlo prisipilti du kibirus vandens ir juos pasiėmus pavaikščioti. Lengva nebus. Moteris sakė, jog nieku gyvu negrįžtu į nutukusį kūną.

„Atsikračius viršsvorio, mano gyvenime pasikeitė viskas, – pasakojo laidos „Sportuok su Vlada.LT“ herojė. – Pasikeitė mano savijauta, veikla, laisvalaikis, galėjau pirkti gražius rūbus. Dabar jaučiuosi energinga ir žvali bei konsultuoju kitus žmones sveikos mitybos klausimais.“

Žmonėms, norintiems numesti svorį, U.Radzevičienė nesiekti staigaus rezultato. Svorio metimas, pasak „Sportuok su Vlada.LT“ laidos pašnekovės, turi būti sistemingas ir subalansuotas.

VIDEO: „Sportuok su Vlada.lt“: pasakojimas apie akrojogą ir neeilinė lieknėjimo istorija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius