Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Medicinines paslaugas gaus tik susimokėję privalomąjį sveikatos draudimą

Seime svarstomas siūlymas įpareigoti privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmokų nemokančius asmenis padengti susidariusią skolą prieš gaunant medicinos paslaugas, ketvirtadienį pranešė dienraštis „Lietuvos žinios“.
Vizitas pas gydytoją
Vizitas pas gydytoją / Fotolia.com nuotr.

„Dabar sumokėjęs 27 eurus – 1 PSD įmoką – iš karto esi laikomas apdraustu, gali gauti paslaugas, kurios neretai kainuoja milijonus litų. Akivaizdu, kad yra piktnaudžiaujama“, – „Lietuvos žinioms“ sakė Seimo Sveikatos reikalų komiteto vicepirmininkas Antanas Matulas.

Seimo nario teigimu, Sveikatos draudimo įstatymo pataisomis siūloma įtvirtinti, kad asmuo PSD įmokas privalėtų mokėti nuolat, nesvarbu, kur gyventų.

„Jei atsirastų mokėjimo pertrauka, draustumas įsigaliotų tik tada, kai žmogus padengtų nesumokėtą skirtumą. Bet ne ilgiau kaip už penkerius metus“, – sakė parlamentaras.

Parlamentarai viliasi, kad Sveikatos draudimo įstatymo pataisos bus priimtos artimiausiu metu ir įsigalios nuo 2016-ųjų sausio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius