Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėnesinės: 5 populiariausi mitai

Nors menstruacijas išgyvena pusė pasaulio populiacijos, iki šiol ši tema neretai laikoma paslaptinga, šiek tiek mistine ir net gėdinga. Moterys kartais nedrįsta užduoti klausimų savo gydytojui šia tema, draugių patarimai dažniausiai paremti gandais ir svetima patirtimi, o rasta informacija internete – abejotino patikimumo. Todėl pateikiame 5 populiariausius mitus apie mėnesines. Kokie jie?
Pilvo skausmas
Pilvo skausmas / Vida Press nuotr.

Mėnesinių metu negalima plaukioti

Kiekviena moteris vasarą nori pasidžiaugti vandens džiaugsmais. Tačiau neretai menstruacinis laikotarpis šį džiaugsmą sutrukdo. Pasirodo, maudytis per mėnesines – ežere, upėje ar jūroje – visiškai saugu. Svarbiausia naudoti tamponą ar menstruacinę taurelę, todėl labai tikėtina, kad niekas nesužinos, jog jums menstruacinis laikotarpis.

Mėnesinių metu negalima mylėtis

Teigiama, kad mylėtis mėnesinių metu yra naudinga. Tai mažina gimdos spazmų skausmingumą, gerina nuotaiką bei gali sumažinti galvos skausmą.

Mėnesinių metu negalima sportuoti

Jeigu mėnesiniu metu jaučiatės pakankamai gerai, mažas fizinis krūvis yra naudingas. Jis gerina nuotaiką ir fizinį skausmą. Tiesa, privalu atsižvelgti į organizmo siunčiamus signalus. Jei menstruaciniu laikotarpiu kamuoja nepakeliami skausmai, būtina apsilankyti pas ginekologą.

Negalima naudoti tamponų, jei nesate turėjusi lytinių santykių

Šis mitas itin gajus ir populiarus. Neretai išgirstama, kad tamponai gali pažeisti mergystės plėvę. Tai – netiesa. Šiais laikais galima įsigyti įvairių rūšių tamponų. Merginos gali naudoti mažus tamponus, su kuriais pažeisti plėvę yra labai maža tikimybė. Mergystės plėvė yra tąsi ir minkšta, todėl ją pažeisti sudėtinga.

Nesaugu praleisti mėnesines hormoninės kontracepcijos pagalba

Jei gydytojas paskyrė naudoti kontracepcijos priemones, tai reiškia, kad juos vartoti yra saugu. Todėl nėra bėdos, jei praleisite mėnesinių ciklą. Žinoma, tuo negalima piktnaudžiauti ir yra nerekomenduojama praleisti trijų mėnesinių ciklų.

Plačiau apie šiuos mitus žiūrėkite video:

VIDEO: 5 populiariausi mitai apie mėnesines

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius