Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslininkai: kuo pavojingi riebalai pilvo srityje

Riebalai, besikaupiantys pilvo srityje, gali turėti neigiamą įtaką jūsų sveikatai. Kaip teigia mokslininkai, žmonės dažnai neįvertina šio fakto.
Antsvorio problemos
Antsvorio problemos / 123RF.com nuotr.

Tyrimas, atliktas Mičigano universitete, atskleidžia, jog tam tikras baltymas, išskiriamas riebalų, nevėžines ląsteles kūne gali paversti vėžinėmis. Didžiausia rizika kyla kalbant apie vidinius riebalus, kadangi, palyginti su poodiniais, vidiniai riebalai sukelia didesnę riziką, išskirdami daugiau baltymų, skatinančių auglių formavimąsi.

Vidiniai riebalai gali sukelti daug sveikatos problemų, pavyzdžiui, gydytojas Samuelis Dagogo-Jackas tikina, kad dėl jų išsiskiria daugiau toksinų, nuo kurių priklauso mūsų bendra savijauta. Be to, didėja širdies ligų, diabeto, storosios žarnos, stemplės, kasos vėžio rizika.

Vidiniai riebalai gali būti gana klastingi, todėl specialistai sako, kad vertėtų atsižvelgti į savo talijos dydį. Moterims rizikingas skaičius yra 76,2 cm, o vyrams – 101, 6 cm.

Kaip pažymi mokslininkas Ericas Jacobsas, mūsų svoris gali būti normalus, tačiau didėjanti talija yra ženklas, kad turime sunerimti – peržvelgti savo mitybą, daugiau judėti, pasikonsultuoti su specialistu. Kaip atsikratyti pilvo riebalų? Ši užduotis ne iš lengvųjų, tačiau keli patarimai, pakeisti įpročiai gali jums padėti priartėti prie norimo tikslo.

  • Atsisakykite vaisių sulčių, taip pat – įvairių saldžių gazuotų gėrimų.
  • Valgykite daugiau daržovių – kopūstų, ankštinių, žalių lapinių ir panašiai.
  • Rinkitės natūralų maistą. Atsisakykite visų pusgaminių, kadangi juose gausu konservantų, cukraus, transriebalų, druskos. Visa tai skatina pilvo augimą.
  • Mankštinkitės. Rinkitės jėgos, tempimo pratimus, aktyvią fizinę veiklą, vaikščiojimą.
  • Stenkitės skirti laiko miegui ir poilsiui, kadangi nuo to priklauso mūsų apetitas ir savijauta.
  • Neutralizuokite faktorius, sukeliančius stresą. Streso metu išsiskiria hormonas kortizolis, dėl kurio auga svoris, riebalai kaupiasi pilvo srityje.
  • Stenkitės kuo mažiau sėdėti. Jau ne kartą buvo kalbėta apie tai, kad sėdėjimas – naujasis rūkymas. Tai labai žalinga mūsų savijautai, be to, skatina ir svorio augimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius