Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokslininkai tikina atradę efektyviausią būdą mesti rūkyti

Jau daugelį metų tiek mokslininkai, tiek gydytojai, tiek ir kiekvienas rūkantis žmogus svarsto, koks yra efektyviausias būdas mesti rūkyti: ar daryti tai pamažu, ar cigarečių atsisakyti iš karto.
Rūkymas
Rūkymas / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 2 Rūkymas Cigaretės

Oksfordo universitete atliktas ir žurnale „Annals of Internal Medicine“ publikuotas tyrimas galiausiai pateikė atsakymą, praneša huffingtonpost.com.

Mokslininkė Lindson-Hawley su kolegomis ištyrė daugiau kaip 700 ilgą rūkymo stažą turinčių britų, surūkydavusių bent 15 cigarečių per dieną ir norinčių atsikratyti šio žalingo įpročio.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lengvo būdo mesti rūkyti Lietuvoje mokantis Evaldas Žvirblis: „Kuo ilgiau ir daugiau rūkote, tuo lengviau ir mesite“

Pusei tyrimo dalyvių buvo pasiūlyta išsirinkti metimo rūkyti dieną ir nuo jos visiškai atsisakyti cigarečių, o kitos pusės buvo paprašyta mesti rūkyti pamažu, bet ne ilgiau kaip per dvi savaites.

Abiem grupėms buvo pasiūlyta elgesio terapija ir įvairios pagalbinės priemonės metimui rūkyti: kramtomosios gumos, nikotino pleistrai ar purškikliai.

Praėjus mėnesiui po galutinės abiejų grupių metimo rūkyti dienos, 49 proc. iš tų, kurie šio įpročio atsisakė staiga, vis dar nerūkė, o tarp tų, kurie šio įpročio atsisakė pamažu, po mėnesio nerūkančių buvo 39,2 proc.

Praėjus šešiems mėnesiams staiga rūkyti metusiųjų grupėje buvo 22 proc. nerūkančiųjų, o laipsniškai metusiųjų grupėje – 15,5 proc. nerūkančiųjų.

Taigi tyrimo rezultatai parodė, kad metimas rūkyti staiga ir be jokių atidėliojimų yra 25 proc. efektyvesnis nei laipsniškas šio įpročio atsisakymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius