Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nelaimingų žmonių įpročiai: bijo kritikos, mėgsta dramatizuoti

Pasirinkimas. Kasdien renkamės būti dėkingi ir laimingi arba renkamės matyti tik neigiamus dalykus ir būti nelaimingi. Nesvarbu, kas mums atsitiks, mes patys renkamės, kaip reaguoti ir kaip tai mus paveiks. Kartais liūdėti ir būti nusiminusiam yra normalu, tačiau problema kyla tada, kai tai tampa įpročiu.
Smurtą patiriantis asmuo gali pradėti galvoti, kad „kažkas su manimi iš tikrųjų yra negerai“.
Smurtą patiriantis asmuo gali pradėti galvoti, kad „kažkas su manimi iš tikrųjų yra negerai“. / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Psichologija

Dėja, ši būsena išties tampa įpročiu, jei tik patys leidžiame tam nutikti. Neretai nelaimingi žmonės toje būsenoje išlieka visą likusį gyvenimą ir mėgaujasi aplinkinių užuojauta ir gailesčiu, rašoma thespiritscience.com.

Kai žmogus yra nelaimingas, jam sunku pastebėti jį supančius gerus dalykus ar net suvokti, kad jis pats susikūrė tą uždarą negatyvumo ratą.

Tokie žmonės renkasi kiekvieną akimirką kaltinti kitus, skųstis ir bambėti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mokslininkai paaiškino, kada lašiniai geriau už alyvuogių aliejų. J.Šulgos komentaras

Jie yra aukos

Kiekvienoje istorijoje, kurią pasakoja nelaimingas žmogus, jis yra auka. Jam jo gyvenimas yra per sudėtingas, nekontroliuojamas, ir dėl to kalti visi aplinkiniai. Jis niekada neprisiims atsakomybės už savo veiksmus. Bejėgiškumo jausmas nieko neišsprendžia, ir pasąmoningai nelaimingi žmonės pradeda mėgautis kitų užuojauta ir gailesčiu.

Jie mėgsta skųstis

Nelaimingi žmonės mėgsta dejuoti dėl to, koks klaikus jų gyvenimas. Tiesą pasakius, jie beveik nieko kita ir nedaro, tik skundžiasi.

Nelaimingi žmonės susitelkia tik į savo problemas ir į negatyvius dalykus jų gyvenime, užuot pastebėję teigiamus dalykus ar suradę problemų, dėl kurių skundžiasi, sprendimus.

Jie bijo kritikos

Vienas didžiausių nelaimingų žmonių įpročių yra jaudinimasis dėl kitų žmonių nuomonės apie juos. Nors visi mes iki tam tikro lygio rūpinamės dėl kitų nuomonės apie mus, nelaimingi žmonės šioje srityje yra labiau „pažengę“ – jie ignoruoja kritikus ir atsisako priimti bet kokią kritikos formą.

Jie mėgsta liežuvauti

Nelaimingi žmonės yra nepatenkinti savo gyvenimu, tad jie analizuoja kitų gyvenimus ir bando juose atrasti trūkumų. Neigiamai kalbėdami apie kitų gyvenimus, nelaimingi žmonės jaučia klaidinantį pagerėjimą. Laimingi žmonės neturi laiko kalbėti apie kitų žmonių gyvenimus bei nesėkmes – jie per daug dėmesio skiria geriems dalykams savo gyvenime.

Jie mėgsta dramą

Kur yra drama, būkite tikri, kad ten bus ir nelaimingasis asmuo. Jie nori ten būti, nes nori užtikrinti, kad drama tęsis. Jiems patinka į ugnį pilti žibalo, viską išpūsti ir taip pabloginti situaciją, o tada kitų dramas lyginti su savo nelaimingu gyvenimu, kad kiti taip pat kartu su jais galėtų išlikti nelaimingi.

Jiems sunku pasitikėti kitais

Net ir didžiausiems introvertams reikia draugų, mums reikia mylimų ir mus mylinčių žmonių. Juk iš to ir susideda gyvenimas! Iš meilės! Tačiau nelaimingiems žmonėms sunku užmegzti ir palaikyti draugystės ryšius, nes jie bijo likti įskaudinti, jiems nepatinka, kai žmonės jų nesigaili arba kai nesutinka su jų neigiamu požiūriu.

Kai draugai ir mylimieji bando jiems parodyti, kad gyvenimas nėra toks jau ir blogas, jie tai priima kaip išdavystę, ir mano, kad niekas jų nesupranta. O tai reiškia, kad jie lieka vieniši ir dar nelaimingesni, manydami, kad visas pasaulis nusistatęs prieš juos.

TAIP PAT SKAITYKITE: 6 amžinai nelaimingų žmonių įpročiai: kaip išlipti iš nesėkmių rato

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius