Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Norite sveikesnių akių? Nedarykite šių dalykų

Su kompiuteriais užaugusi ar bent visą darbinį gyvenimą prie kompiuterio praleidusi karta puikiai žino, kaip gali pavargti akys, nuolat smaksant į elektroninius prietaisus. Dar pridėkime kasdienį akių makiažą, akių trynimą, nevisavertę mitybą ir gausime nekokį rezultatą. Tad jei norite sveikesnių ir neperštinčių akių, nedarykite šių dalykų.
Blogas regėjimas
Akis vargina mėlyna šviesa / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Sveikata Akys

Nelieskite ir netrinkite akių

Dažniausiai mes tą darome nesąmoningai. Liečiame veidą, akis, o jei jas peršti – pradedame trinti. Perštėjimo atveju patrynimas gali padėti tik tuomet, kai patrinama išorinė akių dalis, bet niekada – vidinė. Akių lietimas ar trynimas ypač kenksmingas, jei esate su kontaktiniais lęšiais ar pasidažiusios akis. Tai gali sukelti uždegimą. Juo labiau kai ant mūsų pirštų yra susikaupę gausybė įvairiausių bakterijų ir nešvarumų.

Vida Press nuotr./Moteris
Vida Press nuotr./Moteris

Nespoksokite nuolat į elektroninius prietaisus

Elektroniniai prietaisai skleidžia mėlyną šviesą, kuri akims yra kenksminga.

Ne tik visą dieną darbe, bet neretai ir pakeliui į darbą, kaip ir namie ar net kavinėje / svečiuose, mes smaksome į kompiuterius, planšetes, išmaniuosius telefonus ar televizorių. Visi šie prietaisai skleidžia mėlyną šviesą, kuri akims yra kenksminga. Ilgainiui tai gali sukelti regėjimo problemų, o ir apskritai neatsitraukimas nuo ekrano skatina galvos skausmus ir akių perštėjimą.

Todėl kad ir koks įtempto siužeto filmas būtų ar kad ir kiek darbo reikėtų padaryti kompiuteriu, atsitraukite bent kas pusvalandį ir nueikite pasivaikščioti, pažiūrėkite į tolį, geriausia – pro langą, į medžius ar dangų.

Vida Press nuotr./Moteris su išmaniuoju telefonu
Vida Press nuotr./Moteris su išmaniuoju telefonu

Nedažykite vidinės akies voko dalies

Deja, grožis ir sveikata šiuo atveju nesuderinami. Nors padažyti apatinio akies voko vidinę dalį šviesesniu pieštuku rekomenduojama norint atviresnio, pailsėjusio žvilgsnio, pačioms akims tai gali pakenkti. Makiažo priemonės gali patekti į akis, taip pat ten gali kauptis nešvarumų. Jei dar nešiojate kontaktinius lęšius, gali kilti infekcija.

Na o jei taip dažote akis tik išskirtiniais atvejais, rinkitės minkštą pieštuką.

Vida Press nuotr./Moteris dažo akis
Vida Press nuotr./Moteris dažo akis

Nepamirškite pasitikrinti akių

Jei su regėjimu lyg ir neturite problemų, tikriausiai akis tikrinate retai. Tačiau medikai teigia, kad akis derėtų tikrinti bent jau kas dvejus metus. Gydytojai patikrintų bendrą akių sveikatą, duotų patarimų, koks maistas patinka akims, kokių pratimų joms galite padaryti ir kaip kitaip galima pasirūpinti savo regėjimu.

„Shutterstock“ nuotr./Rega
„Shutterstock“ nuotr./Rega

Nepamirškite saulės akinių

Atrodo, kad saulės jau beveik nėra, tik pilkas dangus, tačiau tai netiesa. Saulės akiniai – tai ne tik madingas aksesuaras vasarą, bet ir akių apsauga nuo žalingų UV spindulių. Žiemą, ypač kai prisnigę, tuos spindulius atspindi sniegas, dėl to jie yra netgi pavojingesni nei vasarą. Taigi jei nelyja ar smarkiai nesninga, užsidėkite akinius ir pirmyn.

Vida Press nuotr./Žiema
Vida Press nuotr./Žiema

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius