-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Northway“ direktorė: vizas medicinos turistams iš Rytų reikia suteikti laisva ranka

Lietuva vis dažniau pristatoma medicininio turizmo šalimi. Ko reikia, kad ši sritis populiarėtų? Kokią naudą tai turi Lietuvos ekonomikai? „Northway“ chirurgijos centro generalinė direktorė Diana Bumelytė tikina, kad medicinos turistų kasmet vis daugėja. Palyginus šiuos metus su 2012 m., pajamos iš medicinos turistų išaugo 5 kartus. Pašnekovės teigimu, medicinos turistai sudaro apie 5 proc. visų medicinos pacientų.
Medicina
Medicina / 123rf nuotr.

„2022 m. šie skaičiai turėtų išaugti iki 20 – 30 proc.“, – samprotavo D.Bumelytė.

Vizos – lengva ranka
 
Labai svarbus aspektas medicinos turizme – supaprastinta vizų išdavimo tvarka. Pašnekovės nuomone, medicinos turistai ir jų šeimos nariai vizas į Lietuvą turėtų gauti supaprastinta tvarka.
 
„Tai ypač aktualu medicinos turistams iš Rytų šalių. Šiuo metu tai užima labai daug laiko, jos yra pakankamai brangios. Kiekviena įstaiga įdeda labai daug darbo ir pastangų, kad palengvintų šių pacientų įvažiavimą į Lietuvą“, – tikino D. Bumelytė.
 
Medicinos turistai dažniausiai naudojasi plastinės rekonstrukcijos paslaugomis, nevaisingumo gydymu, traumatologinėmis operacijomis, taip pat populiarūs yra sveikatos patikrinimai, atliekami per vieną dieną.
 
Nauda valstybei

Pašnekovė tvirtino, kad lengvai dalindama vizas medicinos turistams iš Rytų turėtų valstybė turėtų naudos.

„Pirmiausia, tai papildomos įplaukos į šalies biudžetą mokesčiu pavidalu. Medicinos turistai yra linkę pasinaudoti brangesnėmis medicinos paslaugomis, taip pat įvairiais jų rinkiniais, kompleksais, todėl jų išleidžiamos sumos – didesnės. Tai papildomas būdas sulaikyti gydytojus nuo emigracijos išvykti (red. past.) dirbti į kitas šalis. Medicinos turistai, atvykstantys brangesnių paslaugų, palaiko gerai apmokamo aukštos kvalifikacijos gydytojų darbo vietų paklausą. Mes sustabdome gydytojus nuo emigracijos“, – teigė pašnekovė.
 
D. Bumelytės teigimu, Lietuva yra aukštos kokybės ir konkurencingos kainos medicinos srities šalis. Pašnekovė patikino, kad pati valstybė taip pat turėtų prisidėti prie Lietuvos kaip medicinos šalies įvaizdžio formavimo.
 
„Pirmieji žingsniai jau yra žengti. 2013 m. įsteigtas Lietuvos medicinos turizmo klasteris, kuris atsakingas už aukštos kokybės medicinos paslaugų eksportą. Klasterio rinkodara yra finansuojams tiek valstybės, tiek Europos Sąjungos, tiek narių įnašų lėšomis“, – su sistema supažindino D. Bumelytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius