Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Odontologai septynmečiui berniukui pašalino daugiau kaip 500 dantų

Praėjusį mėnesį Indijoje odontologai septynmečiui berniukui pašalino daugiau kaip 500 dantų, praneša „New Indian Express“. Liepos 11 dieną P.Ravindranas buvo nugabentas į Saveetha odontologijos koledžą ir ligoninę Čenajuje, kur jį paguldė dėl apatinio dešiniojo žandikaulio sutinimo.
Berniukas
Berniukas / 123RF.com nuotr.

„Nesame matę tiek daug dantų vienoje vietoje“, – „Times of India“ sakė profesorė bei Dantų ir žandikaulio patologijos katedros vedėja Pratibha Ramani.

Berniukui buvo atliktas rentgenas ir kompiuterinė tomografija, kurie parodė berniuko burnoje esant „maišelį primenančią struktūrą“, kurioje buvo 526 dantys, „New Indian Express“ sakė Saveethos Burnos ir žandikaulio chirurgijos profesorius P. Senthilnathanas. Ši būklė žinoma kaip sudėtinė kompozicinė odontoma.

VIDEO: Nustebino ir odontologus: iš septynmečio burnos ištraukti 526 dantys

„Auglį primenantis darinys neleido vystytis nuolatiniams krūminiams berniuko dantims dešinėje pusėje. Rentgenas ir kompiuterinė tomograma parodė daugybę pieninių dantų audinyje, primenančiame maišelį“, – P. Senthilnathanas sakė „New India Express“.

Vyras laikraščiui sakė, kad būklė buvo aptikta ankstyvoje stadijoje. Procedūra, kuriai atlikti prireikė bendrosios narkozės, užtruko maždaug pusantros valandos. Po to, chirurgams prireikė 5 valandų iš „maišelio“ pašalinti 526 dantis.

„Dantys buvo skirtingų dydžių: nuo 0,1 mm iki 15 mm, – sakė gydytojai. – Jie atrodė tarsi perlai austrėje. Net ir mažiausias dantis turėjo karūnėlę, šaknį bei emalį, kaip ir normalūs dantys.“

Dabar berniukas turi 21 dantį, praneša „Times of India“. (Pasak „Healthline“, paprastai vaikai turi apie 20 dantų, o suaugusieji – 32).

„Nors šios būklės priežastis nėra žinoma, viena iš priežasčių gali būti genetika, – sakė P.Ramani. – Aplinka taip pat gali atlikti svarbų vaidmenį. Pradėjome tyrimą, norėdami išsiaiškinti, ar radiacija, kurią skleidžia mobilaus ryšio bokštai, gali būti tokią būklę skatinantis veiksnys.“

Pasak „New Indian Express“, odontologai tikisi, kad vienintelis numatomas šalutinis poveikis – berniukui, sulaukus 16 metų, gali tekti įsidėti krūminių dantų implantus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius