TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti

Papasakojo, kada geriausia gerti kavą, jog būtumėte produktyvesni

Visi, kurie kada nors dirbo biure, neabejotinai žino, kaip atgaivina kavos puodelis, kai pasijuntate šiek tiek prislėgti. Kad ir kaip stengtumėtės susikaupti bei nenuleisti galvos, natūralu, kad dienos eigoje jūsų produktyvumas šiek tiek sumažėja. Tad pasidomėjome, kada vis tik būtų geriausia išgerti tą kavos puodelį? Atsakymas pravers ne tik dirbantiems biuruose.
Kava
Kava / Vida Press nuotr.

Yra keletas dalykų, kuriuos galite padaryti, kad neužmigtumėte sėdėdami biuro kėdėje, kai pajuntate, kad mintys pradeda nuklysti į svarstymus, ką pagaminti vakarienei. Ir kavos puodelis yra vienas tų dalykų.

Ekspertai papasakojo, kokiu laiku darbo valandomis geriausia išgerti pelnytos kavos puodelį, kad net penktadienį išliktumėte energingi ir motyvuoti.

Neseniai biuro patalpų tarpininkavimo bendrovės „Office Freedom“ atlikto tyrimo duomenimis, darbuotojai produktyviausi būna 10.22 val. ryto, o 13.27 val. jų produktyvumas sumažėja. Apklausus 2 000 darbuotojų paaiškėjo, kad darbo tempai toliau blogėja visą popietę, o 14.06 val. pastebėtas papildomas nuosmukis.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Biuras kavinėje
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Biuras kavinėje

Šioje apklausoje nustatyta, kad kavos gėrimas yra vienas iš trijų svarbiausių būdų gauti energijos darbe, greta pasivaikščiojimo lauke ir puodelio arbatos. Todėl norintys produktyvesnės popietės turėtų planuoti kavos pertraukėlę 13.27 val., kad išvengtų galimo popietinio mieguistumo.

Kaip rašoma leidinyje „Psychology Today“, kofeinas klaidina smegenis, nes užima adenozino receptorius, todėl šitaip apgaudinėjamas organizmas ir jis ima manyti, jog turi daugiau energijos, nei iš tiesų turi.

Tačiau, kaip ir daugelį dalykų gyvenime, kavą ir kitus kofeino turinčius gėrimus reikėtų vartoti saikingai, kad būtų išvengta bet kokio neigiamo ar potencialiai žalingo šalutinio poveikio. Pavyzdžiui, gausus kofeino vartojimas gali sukelti nemažai problemų, įskaitant nemigą, galvos skausmus ir padidėjusį nerimą, primena portalas Mirror.co.uk.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius