Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parodos „Baltmedica 2015“ dėmesio centre – šeimos gydytojai

Medikai ir plačioji visuomenė su naujausiomis medicinos tendencijomis galės susipažinti rugsėjo 10-12 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksiančioje 19-oje tarptautinėje bendrosios medicinos, odontologijos ir sveikatingumo parodoje „Baltmedica 2015“.

Kaip sako parodos „Baltmedica 2015“ projekto vadovė Saulė Skacevičienė, tris dienas truksiančioje parodoje bus demonstruojamos medicinos ir laboratorijų, odontologijos, optikos ir farmacijos naujovės, vyks aktualūs šių tematikų renginiai, nemokamos specialistų konsultacijos. „Daug dėmesio skirsime įvairiems sveikatos stiprinimo, geros emocinės savijautos, saugios aplinkos kūrimo būdams, sveikam gyvenimo būdui propaguoti. Todėl šiais metais paroda yra orientuota ne tik į specialistus, bet ir plačiąją visuomenę“, – teigia S. Skacevičienė.  

Dauguma medicinos specialistų pabrėžia,  kad mes per mažai dėmesio skiriame savo sveikatai – fiziniam aktyvumui, sveikai mitybai, psichinei sveikatai, švariai gyvenamajai aplinkai. Paprastai sveikata susirūpiname tik tada, kai pradedame negaluoti ar rimtai sirgti. „Norime atkreipti dėmesį, kad turime nuolat rūpintis savo sveikata, atsisakyti žalingų įpročių. Tada daugelis problemų atkristų savaime, o gal jos net neiškiltų. Kita vertus, rūpinantis sveikata nemenkas vaidmuo tenka, ar bent jau turėtų tekti, šeimos gydytojams. Šie specialistai stebi mūsų sveikatą nuo gimimo iki gilios senatvės ir jie atlieka labai svarbų vaidmenį gydymo procese“, – įžvalgomis dalinasi S. Skacevičienė patikindama, kad šeimos gydytojams parodos renginiuose bus skirtas didelis dėmesys.

Šeimos gydytojai – ne šiukšlių dėžė

Pirmą parodos dieną vyks konferencija „Naujausios vidaus ligų gydymo gairės“, kuri kvies terapeutus, šeimos, vaikų, vidaus ligų gydytojus, bendruomenės ir bendrosios praktikos slaugytojus susipažinti su įvairiomis gydymo aktualijomis, su demencijos, cukrinio diabeto, bronchinės astmos ligų gydymo naujovėmis. Šios konferencijos organizatorė, UAB „Vitae Litera“ vadovė Valdonė Valienė sako, kad sveikatos visuomenės priežiūros pagrindas yra šeimos gydytojai, todėl labai svarbu, kad jie nuolat atnaujintų savo žinias ir dalyvautų tokiuose renginiuose.

Daugelis įsivaizduoja, kad šeimos gydytojas turėtų būti ir geras ginekologas, ir geras pediatras, išmanyti viską, bet jo misija yra šiek tiek kitokia

 „Šeimos gydytojų žinių spektras turi būti labai įvairus ir platus, nes nuo šių specialistų vadybinių gebėjimų priklauso, kaip greitai ir kokios kokybės medicininę pagalbą gaus pacientas. Daugelis įsivaizduoja, kad šeimos gydytojas turėtų būti ir geras ginekologas, ir geras pediatras, išmanyti viską, bet jo misija yra šiek tiek kitokia. Turėtume suprasti, kad šeimos gydytojas nėra šiukšlių dėžė, kurioje sumesta viskas. Tai specialistas, kuris turi greitai suvokti paciento situaciją, patarti, nukreipti tinkama linkme, kad jis laiku gautų reikiamą pagalbą“, – įsitikinusi V. Valienė.

 Daugiafunkcinis lazeris veržiasi į Lietuvos rinką

Konferencijoje bus pristatytas ir unikalus daugiafunkcinis lazers „Multiline™“. Tokio Lietuvoje dar nėra, bet jis turėtų sudominti mūsų medikus.

Kaip teigia UAB  „Linline Medical Systems“ generalinis direktorius Henrikas Levinas, lazeriai Lietuvoje nėra naujiena, bet konferencijoje pristatant lazerį „Multiline™“ bus pademonstruota nauja lazerių taikymo metodika, galimas platesnis jų panaudojimas medicinoje. Dabar rinkoje esantys lazeriai turi kurį nors vieną spinduolį (ErYAG, NdYAG ir pan.), o parodoje demonstruojamas lazeris apima kone visos klinikos galimybes, nes jisai gali būti naudojamas net su septyniais antgaliais daugeliui tikslų.

 „Šis lazeris yra tarsi išmanusis telefonas. Jis turi liečiamą ekraną, jame įdiegtas programos, kurios leidžia pasirinkti norimą pritaikymo sritį. Lazeris gali būti naudojamas, pavyzdžiui, plaukų šalinimui, šviesių plaukų bei tamsiaodžių žmonių plaukų depiliacijai. Naudojant šį lazerį taip pat galima taikyti naują, išskirtinę odos atjauninimo metodiką, kuri pagrįsta naujų odos ląstelių, neturinčių nei amžiaus, nei patologinių pokyčių, augimo skatinimu. Dar viena įdomi pritaikymo sritis –  įvairios kilmės trofinių opų gydymas. Šio lazerio pagalba, opų gydymas yra labai efektyvus, daugeliu atveju, leidžia išvengti galūnių amputacijos“, – pasakoja H. Levinas, atskleisdamas paslaptį, kad ateityje šio lazerio gamyba numatoma ir Lietuvoje.

 Parodoje šiemet dalyvauja per 100 įmonių iš 8 užsienio šalių. Tarp jų – 85 Lietuvos įmonės ir 15 iš Latvijos, Estijos, Vokietijos, Šveicarijos, Turkijos, Italijos ir Kinijos. Tradiciškai didžiausią parodos dalį užima odontologijos bendrovės, bus surengta ir odontologų konferencija. Kitą ekspozicijų dalį sudarys medicinos naujienos: įvairios medžiagos, priemonės ir įranga medicinos įstaigoms ir laboratorijoms, farmacijos produktai, reabilitacijai ir diagnostikai skirta įranga, ligoninių baldai, sterilizavimo, dezinfekcijos, vienkartinio naudojimo bei asmens sveikatos priežiūros priemonės ir kt. Paroda vyks rugsėjo 10-12 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius