Paspaudus šalčiui medikai teikė pagalbą sušalėliams

Oro temperatūrai nukritus žemiau 20 laipsnių šalčio, medikų pagalbos prireikė daugiausia rankas ir kojas nušalusiems asmenims. Kupiškyje įtariamas vienas mirtinas sušalimas. Dar vienas, įtariama, sušalęs žmogus rastas ketvirtadienį Telšiuose, Plungės gatvėje. 63 metų vyro, neturėjusio nuolatinės gyvenamosios vietos, lavonas rastas be išorinių smurtinių žymių.
Medikas
Medikas / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Šaltis

Panevėžio apskrityje šventinį savaitgalį medikai sulaukė trijų iškvietimų dėl nušalimų.

„Po vieną iškvietimą buvo Panevėžyje, Rokiškyje ir Pasvalyje dėl nušalusių rankų ir kojų“, – pirmadienį BNS sakė Panevėžio miesto greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pavaduotoja slaugai Rūta Ramoškienė.

Pasak medikės, tokie iškvietimai prasidėjo dar prieš Naujuosius metus.

Tuo metu Policijos departamentas pranešė, kad Kupiškio rajone, Subačiaus miestelyje, rastas mirtinai sušalęs vyras. 48 metų Kupiškio rajono gyventojo kūnas rastas sekmadienį 11 val. Medžiotojų gatvėje.

Vilniaus universitetinės ligoninės atstovė ryšiams su visuomene Agnė Žemaitytė Ignatavičienė sakė, kad pastarosiomis dienomis nušalimo atvejų nepasitaikė. Tačiau nesunkių nušalimų būta anksčiau, dar prieš didžiuosius šalčius.

„Tokių atvejų, kad būtų viso kūno nušalimas, nėra, nors šalčių aukų yra. Tik jie ne tų didžiųjų pastarųjų šalčių, o iš anksčiau. Patys nušalimai nedideli“, – BNS sakė atstovė.

Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyr. gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė taip pat teigė, kad sunkių nušalimo atvejų pastarosiomis dienomis nebūta.

„Sušalusiųjų tikrai nebuvo, buvo nužvarbusiųjų. Tuos, kurie neturi nuolatinės gyvenamosios vietos, vežėme. Ir keletą kartų tuos pačius asmenis per dieną, bet rimtesnių atvejų nebuvo“, – BNS sakė N.Dambrauskienė.

Šiaulių greitosios medicinos pagalbos stoties vyriausioji gydytoja Eugenija Kukaitienė tvirtino, kad šventinį savaitgalį ypatingų įvykių mieste nepasitaikė.

„Gėrė kaip visada, mušėsi kaip visada. Petardų sužalotųjų nebuvo, nušalusiųjų taip pat neturėjome. Dažniausiai teko vežti dėl daugiadienių psichozių“, – sakė gydytoja.

Savaitgalį oro temperatūra kai kur Lietuvoje buvo perkopusi 20 laipsnių šalčio.

Telšių apskrities VPK pirmadienį praneša, kad dar gruodžio 31 d. popietę, 13.17 val., Telšiuose, Plungės g., rastas galimai mirtinai sušalusio 63 metų vyro (be pastovios gyvenamosios vietos) lavonas be išorinių smurtinių žymių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius