Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per vieną dieną atkurti apatinio žandikaulio dantys – misija įmanoma

Šiame skubančiame pasaulyje mes dažnai neturime laiko ir jį planuojame taip, kad kiekviena diena būtų produktyvi. Susitikimai, renginiai, verslo ir asmeninės kelionės – kai toks neįtikėtinas tempas, negalime atidėlioti gyvenimo. Didžiulė mokslo pažanga odontologijos srityje taip pat taupo mūsų laiką ir suteikia galimybę sutrumpinti net ir sudėtingiausias procedūras. Viena tokių – Trefoil ™ gydymo metodika, leidžianti visus apatinio žandikaulio dantis atkurti vos per vieną dieną.
Per vieną dieną atkurti apatinio žandikaulio dantys – misija įmanoma
Per vieną dieną atkurti apatinio žandikaulio dantys – misija įmanoma / „Nobel Biocare“ nuotr.

Įsivaizduokime žmogaus, netekusio dantų, kasdienybę: sunkumai kramtant, ribotas meniu vengiant mėgstamo maisto, kalbos defektai, baimė šypsotis, o dažnai ir vangus socialinis gyvenimas. Tikriausiai nėra abejonių, kad tokio žmogaus didžiausias noras – turėti tvirtus, kokybiškus, natūraliai atrodančius dantis per kiek įmanoma trumpesnį laiką ir suteikti sau galimybę vėl mėgautis gyvenimu.

Trefoil ™ gydymo metodika – sprendimas taupantiems laiką ir pinigus

Bedančių pacientų dantų atkūrimas implantais nėra naujiena. Šis gydymo būdas padeda žmonėms susigrąžinti dantis ir šypseną jau daugelį dešimtmečių visame pasaulyje. Tačiau, įprastai, dantų implantacija yra pakankamai ilgas procesas, reikalaujantis ir nemažai lėšų.

Vykstant mokslo proveržiui medicinos srityje, galime pasidžiaugti ekonomiška kompanijos Nobel Biocare sukurta Trefoil ™ gydymo metodika. Šios metodikos ištakos siejasi su genialaus švedų profesoriaus, implantologijos bei kompanijos Nobel Biocare „tėvo“, Per-Ingvaro Branemarko atradimu. 1952 m. profesorius pastebėjo kad titanas, įsodintas į natūralų kaulą, ypač lengvai ir greitai prigyja. Šis procesas buvo pavadintas osteointegracija, t.y., kaulo susijungimu. Po 13 metų bandymų P.-I. Branemarkas dantų implantus sėkmingai įsriegė savo pirmajam pacientui, o 1996 m. pradėjo klinikines studijas, paremtas nauju metodu apatinio žandikaulio dantims atkurti, pavadintu „Branemark Novum“. Šios studijos ir tapo Trefoil ™ gydymo metodikos pagrindu.

Trefoil ™ gydymo metodikos unikalumas – iš anksto pagaminta standartinė sija, kuri leidžia atkurti prarastus apatinio žandikaulio dantis ant trijų implantų nenuimamuoju protezu jau operacijos dieną. Taip sutrumpinama gydymo trukmė, o pacientas gali džiaugtis nuolatiniais dantimis jau tą pačią dieną. Odontologijos klinikų, bendradarbiaujančių su „Nobel Biocare“, praktikoje – daugybė pavyzdžių, kai pacientai atėjo implantavimo procedūrai anksti ryte, o vakare išėjo su nuolatiniais, nenuimamais dantimis.

Taigi, šis dantų atkūrimo būdas įkūnija kilnią P.-I. Branemarko viziją: kuo plačiau pritaikyti osteointegracijos atradimą ir suteikti galimybę kuo didesniam žmonių ratui turėti kokybiškus ir tvirtus dantis už prieinamą kainą per itin trumpą laiką – vieną dieną.

„Nobel Biocare“ nuotr./Trefoil ™ gydymo metodika
„Nobel Biocare“ nuotr./Trefoil ™ gydymo metodika

Gydymas Trefoil ™ gydymo metodika – kaip tai vyksta?

Siekiant pacientui atkurti apatinius dantis Trefoil ™ gydymo metodikos pagalba, pirmiausia yra ištiriama jo sveikatos būklė ir sudaromas gydymo planas. Tam yra naudojamos pažangios kompiuterinės technologijos, kurios leidžia matyti trimatį žandikaulio vaizdą įvairiais pjūviais bei tiksliai įvertinti kaulo būklę ir nuspręsti, ar pacientui gali būti taikoma ši apatinių dantų atkūrimo metodika.

Jei nėra jokių kliūčių, procedūra prasideda nuskausminimu – sedacija, t.y., gydymu snaudžiant. Per kelias valandas į apatinį žandikaulį įsriegiami trys implantai, o tada pagaminami nauji – nuolatiniai dantys, kurie iš karto pritvirtinami ant įsriegtų implantų. Tai reiškia, kad jau tą pačią dieną pacientas gali džiaugtis atkurtais nuolatiniais dantimis.

„Nobel Biocare“ taiko griežtą Trefoil ™ gydymo metodikos protokolą, todėl sėkmingam jos pritaikymui yra labai svarbus implantavimą atliekančio gydytojo odontologo profesionalumas – jis turi būti baigęs specialius kursus darbui su šia metodika ir turėti pakankamą implantavimo patirtį.

„Nobel Biocare“ nuotr./Su Trefoil ™ gydymo metodika visi apatinio žandikaulio dantys atkuriami ant trijų implantų, ant kurių iškart tvirtinami nuolatiniai dantys
„Nobel Biocare“ nuotr./Su Trefoil ™ gydymo metodika visi apatinio žandikaulio dantys atkuriami ant trijų implantų, ant kurių iškart tvirtinami nuolatiniai dantys

Nėra padėties be išeities

Nors Trefoil ™ gydymo metodika leidžia itin greitai atkurti apatinius dantis, tačiau ji gali tikti ne visiems. Svarbu žinoti, kad ši gydymo metodika gali būti taikoma tik apatinio žandikaulio dantų atkūrimui. Be to, žandikaulis turėtų būti pakankamai platus, todėl turintiems itin smulkų ar labai sunykusį žandikaulio kaulą, ši gydymo metodika netiks. Tačiau sprendimas visada yra. Tokiais atvejais rekomenduojama All-on-4® gydymo metodika, kai viso žandikaulio dantys atkuriami ant keturių implantų.

Taigi, kiekvienai bedančio paciento situacijai yra įmanomas sprendimas. Trefoil ™ gydymo metodiką ir All-on-4® gydymo metodiką pristačiusi Švedijos kompanija „Nobel Biocare“ yra žinoma revoliucinių, pasaulinę implantavimo praktiką iš esmės pakeitusių sprendimų kūrėja. Ji sukūrė ir užpatentavo daugybę inovacijų, padedančių atkurti dantis. Ir tai – ne pabaiga. Kompanijos siekis – kad atkurti dantys ir sveika šypsena mums taptų ne prabanga, o būtinybe. Juk tai viena geriausių investicijų į save ir kokybišką gyvenimą, kuri atsiperka vos tik išėjus iš odontologo kabineto ir nusišypsojus pirmam praeiviui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius