-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plastinės operacijos vis dar gali nustebinti: plastikos chirurgas susiduria su besikeičiančiu pacientų požiūriu, tam įtakos turi ir socialiniai tinklai

Nors plastinė chirurgija Lietuvoje skaičiuoja jau ne pirmą dešimtmetį, šiuo metu drąsiai galime sakyti, jog dabar pats plastinės chirurgijos aukso amžius. Tuo tarpu rekonstrukcinės ir plastinės chirurgijos gydytojas med. mokslų dr. Kęstutis Maslauskas teigia, kad šiandien, kai plastinės operacijos tapo prieinamos didžiajai daliai visuomenės, požiūris į jas taip pat keičiasi.
Plastinės operacijos vis dar gali nustebinti: plastikos chirurgas susiduria su besikeičiančiu pacientų požiūriu, tam įtakos turi ir socialiniai tinklai
Plastinės operacijos vis dar gali nustebinti: plastikos chirurgas susiduria su besikeičiančiu pacientų požiūriu, tam įtakos turi ir socialiniai tinklai / Partnerio nuotr.

„Prieš pora dešimtmečių, kai krūtų didinimas implantais pradėjo itin populiarėti mūsų šalyje, moterys stengdavosi nustebinti iškiliomis krūtimis, o mes, plastikos chirurgai, dažnai išgirsdavome pageidavimų turėti įspūdingas, apvalias krūtis. Tuo tarpu šiandien priešingai – vis dažniau plastinė chirurgija nustebina savo natūralumu, t.y. tuo, kaip galutinis operacijos rezultatas mažai besiskiria nuo natūralaus.“ – savo patirtimi dalijasi visoje Lietuvoje garsus plastikos chirurgas.

Vis dėl to, kaip ir visoje grožio industrijoje, taip ir plastinėje chirurgijoje šiandien neapsieiname be socialinių tinklų įtakos pacientų pasirinkimui. Kokia ji – teigiama, ar neigiama, -šiandien klausiame žinomo plastikos chirurgo?

„Savo Instagram paskyroje ne tik dalinuosi operacijų prieš/po operacijos rezultatais, kad pacientai galėtų susidaryti bendrą vaizdą apie mano darbą – čia taip pat netgi asmeninėmis žinutėmis konsultuoju pacientus, nes kiekvieną dieną sulaukiu klausimų ne tik iš Lietuvos, bet ir kitų šalių. Dėl šios priežasties galiu įvardinti ne vieną šio socialinio tinklo naudą mano pacientams.“ – teigia plastikos chirurgas Kęstutis Maslauskas.

Partnerio nuotr./Plastikos chirurgas Kęstutis Maslauskas.
Partnerio nuotr./Plastikos chirurgas Kęstutis Maslauskas.

„Žinoma, grožio kultas čia kaip ir visur gajus, tačiau džiaugiuosi, jog tendencijos rodo, kad einame vis arčiau prie natūralumo. Jei prieš pora dešimtmečių tekdavo matyti implantus su tikrai nemažu gelio užpildymu, šiuo metu dažniausias pageidavimas, kurį tenka išgirsti, būna prašymas padaryti krūtis kuo natūralesnes. O tam dabar leidžia ir technologijos – dabartiniai implantai sukuria vaizdą niekuo nesiskiriantį nuo natūralaus, todėl dalindamasis savo paskyroje nuotraukomis po operacijų, dažniausiai noriu parodyti, kaip visiškai krūtų neturinčios moterys po operacijos tampa ne įspūdingų krūtų savininkėmis, o tiesiog moteriškesnėmis, turinčiomis tokias, krūtis, kurios yra gražios, patogios ir atrodo natūralios. Juk ne kiekvieną gamta apdovanoja bent minimalaus dydžio krūtimis, todėl kažkuria prasme ir aš prisidedu prie tam tikrų stereotipų griovimo, besidalindamas savo Instagram paskyroje tokiomis nuotraukomis.“ – teigia chirurgas Kęstutis Maslauskas.

„O kaip su kitais stereotipais – ar jų gausu Jūsų, kaip plastikos chirurgo darbe?“ – klausiame gydytojo.

„Taip, ypač kalbant apie krūtų chirurgiją ir implantus – čia jų vis dar yra pakankamai. Vis dar yra manančių, kad krūtų implantai gali plyšti, kad jie atrodys iššaukiančiai – tokias kalbas dažniausiai tenka girdėti. Vis dėlto turiu nuraminti dėl krūtų implantų saugumo: naudojame naujos kartos, vadinamosios nano tekstūros implantus, kurie nepalyginamai saugesni dėl plyšimo rizikos, jei lygintume su senosios kartos implantais. Taip pat mes naudojame įvairių formų implantus: ne tik apvalius, bet gali būti lašo formos, arba ergonominius, todėl dėl įvairių formų pasirinkimo, galime užtikrinti itin natūralų rezultatą.“ – savo darbo specifika dalijasi žinomas plastikos chirurgas.

Iš tiesų gydytojo Instagram paskyroje matome ne tik krūtų operacijų rezultatus, čia nemažą dalį sudaro riebalų nusiurbimo, pilvo plastikos ir ypač daug – nosies korekcijos nuotraukų. Todėl iš karto pasmalsaujame, kodėl tiek daug plastikos chirurgo operacijų galerijoje sudaro pacientų prieš/po nosies operacijų nuotraukos?

„Taip, nosies operacijos šiuo požiūriu išskirtinės, jei kalbėtume bendrai apie visas operacijos, kurias atlieku. Ir kalbu ne tik apie operacijos sudėtingumą. Tai operacija, po kurios pacientui tenka iš naujo pratintis prie savo „naujo veido“. Todėl labai dažnai prieš tokias operacijas tenka atlikti tarsi ir psichologo vaidmenį. Svarbiausia, kalbant apie nosies korekciją suprasti, kad ne visada tai, kas gražu pacientui, jam po operacijos tiks. Nosies forma parenkama atsižvelgiant į odos storį, kaulų struktūrą, kitus veido bruožus ir proporcijas, paciento pageidavimus. Maža to, prieš operaciją atliekame simuliaciją kompiuterine programa, kad geriau įvertintume, kaip po operacijos atrodys nosis, ir kaip ji derės prie kitų veido bruožų. Čia atsakomybė labai didelė, bet ir sėkmingas finalinis rezultatas labiausiai džiuginantis. Juk dažnai ši operacija keičia žmonių gyvenimus.“ – savo patirtimi dalijasi plastikos chirurgas.

Ir vėlgi grįžtame tokiu atveju prie socialinių tinklų: juk ne paslaptis, kad būtent darant asmenukę labiausiai išryškėja nosies kuprelė, ar kitos, šiaip jau gal taip stipriai ir nepastebimos detalės, kurias ypač moterys ir merginos linkusios vertinti, kaip problemines vietas. Ar nematote čia skatinimo dėl mados bėgti koreguoti nosies formą? – teiraujamės gydytojo.

„Iš dalies galima būtų įžvelgti ir tokias tendencijas, kalbant globaliai pasauliniu mastu. Bet tai su kuo dažniausiai susiduriu aš – kompleksų nuo vaikystės kamuojami pacientai, kurie turi tikrai ne šiaip užgaidas dėl savo nosies, o dažniausiai nemenkas problemas ir ilgus metus apmąstymų iki patekimo pas mane. Žinoma, tenka ir atkalbinėti nuo operacijos, kai matau, kad tai tėra užgaida, kad problemos nėra ir operacija gali tik sugadinti, o ne pataisyti esamą vaizdą“, – atvirauja gydytojas. „Dar daugiau – būna situacijų, kai atėję pacientai prašo padaryti būtent tokią nuotrauką, kaip... čia dedu daugtaškį, nes pageidavimai būna nuo žurnalo viršelių iki kitų gydytojų Instagram nuotraukų galerijų. Tada taip pat tenka dirbti su pacientu aiškinant, kad nebūtinai jam tiks tokia riesta nosytė prie jo kaulų struktūros, kad su ja jis/ji gali atrodyti komiškai ir kad vėliau tikrai gailėsis.“ – pasakoja Kęstutis Maslauskas.

Gydytojau, tai visgi apibendrinkime: Jūs, kaip turintis nemažą sekėjų skaičių Instagrame ir besidalindamas atvirai pacienčių nuotraukomis padedate formuoti grožio standartus Lietuvoje?

„Manau, kad kažkokių standartų formavimo mano įkeltose nuotraukose tikrai nėra, priešingai – visur pabrėžiu natūralumą, todėl manau tai atsispinti ir mano Instagram paskyros nuotraukų galerijoje: čia kaip tik noriu pabrėžti, kaip plastinių operacijų dėka galima ištaisyti, patobulinti, bet ne pakeisti tai, kas daro kiekvieną mūsų išskirtiniu ir kas duota mums nuo gimimo. Man plastinė chirurgija – tai būdas patobulinti natūralų grožį, bet ne jį užgožti ir tie, kas mane seka Instagrame puikiai tai supranta. Taip pat esu labai dėkingas tiems pacientams, kurie sutinka su tokių nuotraukų pasidalijimu. Tam reikia daug drąsos, bet džiaugiuosi, kad dėkingumo jausmas po operacijos dažniausiai nusveria baimes ir abejones pasidalinti nuotraukomis su kitais, kurie galbūt yra panašioje situacijoje. Esu be galo dėkingas pacientams, sutikusiems pasidalinti savo nuotraukomis. “

Ką dar be pacientų nuotraukų galerijos galime rasti Jūsų Instagram paskyroje?

„Pacientų nuotraukos sudaro gal pusę, o gal tik trečdalį mano visos komunikacijos Instagram ir Facebook socialiniuose tinkluose. Čia dalinuosi visomis detalėmis apie operacijas, konsultuoju, kuo skiriasi įvairios operacijų technikos, kaip pasiruošti operacijoms, ką būtina žinoti pooperaciniu periodu ir kitais klausimais. Kitaip tariant, visi klausimai, kuriuos išgirstu iš savo pacientų kabinete ar socialiniuose tinkluose tampa atsakymais prieinamais visiems mano sekėjams. Todėl dažnai atėję į konsultaciją pacientai jau žino labai daug apie visas operacijas ir mes galime iš karto pereiti prie esmės – konkrečios situacijos analizės, nes visi bendri klausimai jau būna atsakyti ir žinomi. Tai labai palengvina ne tik mano, kaip chirurgo darbą, bet ir pacientų informuotumą, išprusimą ir tuo pačiu galimybes tinkamai pasirinkti. Todėl drąsiai, galiu sakyti, kad socialiniai tinklai šia prasme atlieka tikrai labai gerą švietėjišką darbą.“

Partnerio nuotr./Prieš ir po
Partnerio nuotr./Prieš ir po
Partnerio nuotr./Prieš ir po
Partnerio nuotr./Prieš ir po
Partnerio nuotr./Prieš ir po
Partnerio nuotr./Prieš ir po

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius