-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Robertas Adomaitis: erekcijos sutrikimas yra ženklas, kad artėja didesnės sveikatos problemos

Artėjančias sveikatos problemas galima įžvelgti, kai vyrui atsiranda erekcijos sutrikimai, teigia Lietuvos seksualinės medicinos draugijos prezidentas, urologas Robertas Adomaitis.
Vyras
Vyras / „Shutterstock“ nuotr.

„Potencialiai gyvybei nepavojingas erekcijos sutrikimas yra ženklas, kad artėja žymiai didesnės sveikatos problemos“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė R.Adomaitis.

Dažnu atveju sutrikusi erekcija gali būti susijusi su bendromis, visą kūną apimančias širdies ir kraujagyslių ligomis, – R.Adomaitis.

Jo teigimu, dažnu atveju sutrikusi erekcija gali būti susijusi su bendromis, visą kūną apimančias širdies ir kraujagyslių ligomis. Pasak R.Adomaičio, varpos kraujagyslės yra vienos ploniausių kūne, be to, jos yra ilgos, todėl būtent jų siaurėjimas prasideda anksčiausiai.

„Dažniausias sutrikimas, kurį vyrai išsako gydytojo kabinete, yra erekcijos sutrikimai. (...) Nuo to momento, kai atsiranda pirmi erekcijos sutrikimai, yra dar 2-4 metai galimybės pasisvečiuoti pas gydytoją iki rimtų problemų pradžios“, – kalbėjo gydytojas.

Kenčia kraujotakos sistema

Tuo metu Vilniaus universiteto Santariškių klinikų Vidaus ligų diagnostikos skyriaus vedėja gydytoja kardiologė Aušra Marcijonienė sakė, kad kraujotakos sistemos ligos pasaulyje yra dažniausia mirties priežastis, o Lietuvoje mirtingumas nuo šių ligų yra dar didesnis nei Vakarų valstybėse.

„Lietuva lenkia kitas Europos Sąjungos senbuves du-tris kartus“, – teigė A.Marcijonienė.

Mažiau rūpinasi sveikata

Pasak jos, Lietuvoje širdies ir kraujagyslių ligos lemia apie 50 proc. visų mirčių, o vyrai nuo šių ligų miršta dukart dažniau nei moterys. Gydytojos teigimu, vyrai apskritai mažiau rūpinasi sveikata.

„Infarktai jaunėja. Jeigu anksčiau mes kalbėjome, kad tai yra keturiasdešimtmečių – šešiasdešimtmečių liga, dabar vis dažniau matome trisdešimtmečius, kuriems įvyksta ūmus infarktas“, – kalbėjo A.Marcijonienė.

Yra tokia tvirta tradicija, kad vyrai mažai būna susirūpinę, dažnai linkę neigti savo ligą, – kalbėjo V.Šapurovas.

Jos teigimu, dažniausiai širdies ir kraujagyslių ligomis suserga tie jauni vyrai, kurie yra veržlūs, sparčiai kopia karjeros laiptais, o dažniausios šių ligų priežastys yra rūkymas, stresas, alkoholio vartojimas, mažas fizinis aktyvumas bei ligos, kurios gali prasidėti ankstyvame amžiuje, pavyzdžiui, hipertenzija arba cukrinis diabetas.

Seksologas Viktoras Šapurovas antrino A.Marcijonienei, jog vyrai nėra linkę kreiptis į gydytojus.

„Yra tokia tvirta tradicija, kad vyrai mažai būna susirūpinę, dažnai linkę neigti savo ligą“, – kalbėjo V.Šapurovas.

Tokiu atveju, seksologo teigimu, vyrą eiti gydytis turi skatinti šeimos nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius