-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Santariškių klinikų vadovo rinkimus laimėjo chirurgas Kęstutis Strupas

Konkursą Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų (VUL SK) generalinio direktoriaus postui užimti laimėjo dabar šias pareigas laikinai ėjęs pilvo chirurgas, profesorius Kęstutis Strupas. Jis įveikė Centro poliklinikos direktorių Kęstutį Štarą.
Kęstutis Strupas
Kęstutis Strupas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai portalui 15min.lt patvirtino sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis. „Buvo labai įdomus konkursas, varžėsi du labai stiprūs pretendentai“, – iškart po konkurso sakė ministras.

Išrinktas vienbalsiai

Trečiasis pretendentas VUL SK I Pilvo chirurgijos skyriaus vedėjas Eligijus Poškus savo kandidatūrą antradienį atsiėmė ir iš konkurso pasitraukė.

Konkurso VUL SK generalinio direktoriaus pareigoms užimti komisiją sudarė du gydymo įstaigos dalininkai – Sveikatos apsaugos ministerija ir Vilniaus universitetas. Iš viso komisijos sudėtyje yra šeši žmonės – abi šalys turėjo po tris atstovus.

Buvo labai įdomus konkursas, varžėsi du labai stiprūs pretendentai.

V.P.Andriukaitis sakė, kad balsavimas buvo viešas. Iki šiol Santariškių klinikų Pilvo chirurgijos centro vadovo pareigas ėjęs K.Strupas direktoriumi išrinktas vienbalsiai.

Konkurso išvakarėse 15min.lt šaltiniai teigė, kad Centro poliklinikos direktorius K.Štaras atsiims savo kandidatūrą, nes patyrė spaudimą. 15min.lt apie tai pirmadienį paklaustas K.Štaras, šios informacijos nei patvirtino, nei paneigė. Tačiau galiausiai antradienį jis pasirodė konkurse.

Konkursą į VUL SK klinikų vadovo pareigas SAM paskelbė rugpjūčio 23 dieną.

Pagal konkurso sąlygas, į vienų didžiausių ir garsiausių Lietuvos ligoninių vadovo pareigas pretenduoti galėjo aukštąjį universitetinį išsilavinimą, mokslo laipsnį bei pedagoginį vardą turintys asmenys.

Jie taip pat privalo turėti ne mažiau kaip penkerių metų administracinio darbo patirties sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų, universitetinių studijų ir mokslo srityse.

Be to, konkurso dalyviai turėjo pateikti penkerių metų Santariškių klinikų veiklos programą.

Ilgametis VUL Santariškių klinikų vadovas Aleksandras Laucevičius iš pareigų pasitraukė liepos pradžioje, likus keliems mėnesiams iki jo kadencijos pabaigos. A.Laucevičius klinikoms vadovavo dešimt metų – dvi kadencijas.

Santariškių klinikų direktorius skiriamas penkerių metų kadencijai.

Naujasis vadovas – vienas garsiausių šalies chirurgų

Naujasis Santariškių klinikų vadovas K.Strupas yra habilituotas mokslų daktaras, profesorius.

1976–1982 m. K.Strupas studijavo Vilniaus universiteto Medicinos fakultete. Baigęs studijas laimėjo konkursą stažuotei Vokietijoje, dirbo Berlyno S. Hedwigo klinikoje. Išlaikęs egzaminus ir gavęs licenciją, 1990–1995 m. dirbo gydytoju chirurgu Vokietijoje. Vėliau stažavosi Tiubingeno (Vokietija) klinikoje, Malmo ir Lundo (Švedija) klinikose, Vienos, Taipėjaus (Taivanis), Paryžiaus, Barselonos klinikose.

Grįžęs į Lietuvą K.Strupas 2002 m. buvo paskirtas Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Pilvo chirurgijos centro direktoriumi.

2008 m. jo vadovaujami chirurgai pirmą kartą Lietuvoje atliko kasos ir inkstų transplantacijas, o nuo 2011 m. pradėjo sunkiai sergančius onkologinius pacientus gydyti naujuoju būdu – taip vadinamu HIPEC – hipertermine peritonite chemoterpapija. Anksčiau tokie pacientai buvo pasmerkti, nes įprasti gydymo būdai buvo neefektyvūs.

2011 m. K.Strupas pirmą kartą Lietuvoje ir Baltijos šalyse su kolegomis atliko kepenų retransplantaciją – pakartotiną kepenų transplantaciją.

K.Strupas yra per 250 mokslinių publikacijų, monografijų autorius. Turi chirurgo licenciją, galiojančią Lietuvoje ir Vokietijoje.

K.Strupo veiklą Lietuvos valstybė įvertino ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžiumi. 2010 m. jam įteikta šv. Kristoforo statulėlė „Už išgelbėtas žmonių gyvybes“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius