-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šešiolikos svėrė 108 kg, o numetusi 25 kg išvengė ligos

Ugnė Mikelėnaitė būdama 14-os svėrė 106 kg, kai jai sukako 16-a, svarstyklės rodė 108 kg. Dėl nutukimo gydytojai paauglei pradėjo įtarti cukrinį diabetą, panevėžietė gimnazijoje kentė patyčias. Dabar Ugnei – 20 metų, šiuo metu ji yra atsikračiusi 25 nereikalingų kilogramų, o cukraligė jai jau nebegresia.
Svarstyklės
Svarstyklės / Fotolia nuotr.

Antro kurso studentė Ugnė su sunkumu ir neigiamomis emocijomis prisimena paauglystę, kuomet dėl viršsvorio jai buvo sunku eiti. Būdama 16-os U.Mikelėnaitė kas pusę metų turėjo tikrintis kraują ir stebėti, ar nedidėja cukraligės rizika. „Tuo metu dar mokiausi gimnazijoje, tad mokykloje dėl svorio kęsdavau patyčias, nes buvau burbulas“, – laidoje „Sportuok su Vlada.LT“ prisiminė mergina.

Asmeninio archyvo nuotr./Ugnė Mikelėnaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Ugnė Mikelėnaitė

Suvokusi padėties rimtumą, Ugnė pagaliau ryžosi pokyčiams. Pirmiausia, pradėjo laikytis diabetikų dietos: jos mityba buvo griežtai subalansuota, vakarėjant jos suvartojamų angliavandenių kiekis turėjo mažėti. Paauglė buvo priversta stebėti, ar nekyla cukraus kiekis kraujyje.

VIDEO: Panevėžietė atsikratė 25 kg ir išvengė ligos

„Galiausiai, po 4 metų, dabar sveriu 83 kilogramus, pradėjau sportuoti. Laikiausi įvairių dietų, buvo visko, bet dabar sportuoju, mano mityba subalansuota ir toliau siekiu rezultato“, – šyptelėjo ekonomikos ir politikos studentė.

Ant Ugnės šaldytuvo kybo visos savaitės mitybos planas. Tik sekmadienį vieną kartą per dieną pažymėta, jog mergina gali „pasukčiauti“. Kasdien U.Mikelėnaitė valgo vištieną, įvairias kruopas, žuviai ji alergiška, tad mergina kasdien vartoja omega-3 papildus.

„Sportuok su Vlada.LT“ laidos kadras/Ugnė Mikėlėnaitė
„Sportuok su Vlada.LT“ laidos kadras/Ugnė Mikėlėnaitė

U.Mikelėnaitė pasakojo, kad numetus pirmus 10 kg jos savijauta tapo kur kas geresnė. Ir anksčiau, ir dabar, mergina turi daug veiklos, tad greiti tempai atsikračius nereikalingo svorio jos taip nebevargina. Vėliau, kai Ugnės svoris pradėjo dar labiau kristi, jai nebebuvo įtarinėjama cukraligė. „Mano savijauta dabar yra daug geresnė, visada esu energinga, visada pasiruošusi eiti, daryti, dirbti, – džiaugėsi panevėžietė. – Vien dėl to, kad numečiau 25 kg, gydytojai man nebeįtarinėja cukraligės.“

Sportuok su Vlada.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius