-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sezono atidarymo renginyje FORUM sporto klubas pristatys netradicines veiklas: nuo meno iki juoko terapijos

Šiuolaikiniam žmogui vis labiau tampa svarbi ne tik gera fizinė forma, bet ir jo psichologinė būsena. Mat gyvenant vis greitėjančiu tempu darosi sunku suvaldyti savo mintis ir išmokti atsipalaiduoti. FORUM sporto klubo vadovė Dovilė Pilipavičienė teigia pastebinti tokią tendenciją tarp savo klientų, todėl čia pradėtos siūlyti ne tik sportinės treniruotės, bet ir kitokios veiklos.
„Forum“ sporto klubas
„Forum“ sporto klubas / Organizatorių nuotr.

Šiuolaikinių klientų poreikiai keičiasi

„Prasidėjęs ruduo vėl žmones sutraukia į sporto sales, nes mes visi, sugrįžę po vasaros malonumų, iš naujo sau įsipareigojame grįžti į sportą ir gyventi sveikiau. Tačiau mes stengiamės kurti kitokio, šiuolaikiškesnio sporto klubo idėją ir pažvelgti į žmogaus poreikius plačiau, taikydami holistinį požiūrį. Todėl savo klientus šalia įprastų treniruočių kviečiame į įvairiais papildomas veiklas – pavyzdžiui, gongų garsų terapiją, koučingo mokymus ir pan. Mes jau seniai iš savo klientų jaučiame poreikį turėti ne tik treniruotą kūną, bet ir galimybę tobulėti dvasiškai, atgauti sielos ramybę, pabėgti nuo kasdienybės streso ir atsipalaiduoti. Stengiamės šiuos poreikius patenkinti.

Mūsų sporto klubas labai orientuotas į bendruomenės idėją. Stengiamės, kad mūsų nariai čia ne tik ateitų pasportuoti, bet jaustųsi tarp bendraminčių, su kuriais gali pabendrauti. Todėl ir veiklos, kurias mes siūlome, skirtos stiprinti bendruomenę. Pavyzdžiui, vyksta sąmoningumo sesijos, į kurias susirinkę mūsų nariai diskutuoja, įsitraukia į tai, kas vyksta čia ir dabar, taigi jie pas mus užsiima ne tik aktyvia veikla. Savo ruožtu stipri bendruomenė padeda išlaikyti motyvaciją sportui, darbui su savimi“, – pasakojo D. Pilipavičienė.

Pasak pašnekovės, sportas, aktyvios treniruotės šiuolaikiniam žmogui būtinos, nes jos padeda išsikrauti, tačiau po intensyvios treniruotės labai naudinga turėti galimybę atsipalaiduoti, pavyzdžiui, su gongo garsų terapija ar meditacija, kuri skatina atsipalaiduoti, išsivalyti ne tik kūną, bet ir protą, paleisti savo mintis.

„Mes skiriame daug dėmesio antistresinėms programoms ir atsipalaidavimui. Turime specialų užsiėmimą Roll & Release, kuriame naudojame volelius, kuriais atliekamas savimasažas. Atsipalaidavus kūnui atsipalaiduoja ir protas“, – teigė pašnekovė.

Partnerio nuotr./Sezono atidarymo renginyje FORUM sporto klubas pristatys netradicines veiklas: nuo meno iki juoko terapijos
Partnerio nuotr./Sezono atidarymo renginyje FORUM sporto klubas pristatys netradicines veiklas: nuo meno iki juoko terapijos

Tradiciniai ir netradiciniai užsiėmimai

Rugsėjo 26 d. FORUM sporto klube vyksiančioje sezono atidarymo šventėje klubo nariai kaip tik ir bus įtraukiami į neįprastas veiklas. Jų pasirinkimas bus toks įvairus, kad kiekvienas galės pasirinkti veiklą pagal savo poreikius ir interesus.

Renginį sudarys dvi dalys. Rytinė dalis, kuris prasidės nuo 10 val., bus skirta stalo teniso varžyboms, kadangi klube renkasi nemažai šios sporto šakos aistruolių. Pagrindinės renginio dalies pradžia – 17.30 val., kurioje klubo nariai galės rinktis sau patinkančius iš šių užsiėmimų.

Juoko joga. Ši metodika jungia juoko pratimus su jogos kvėpavimo pratimais. Kadangi juokas yra naudojamas kaip pratimas, mes galime juoką pratęsti tiek, kiek norime, o tai lemia fiziologinius pokyčius organizme, pavyzdžiui: padidėja deguonies kiekis kraujyje, atsipalaiduoja raumenys, pagerėja kraujotaka ir pagausėja vadinamųjų laimės hormonų – endorfinų – gamyba. Be to, juoko metu per vibraciją susibalansuoja visos žmogaus organizmo sistemos – akivaizdžiai pagerėja žarnyno, širdies veikla, stabilizuojasi kvėpavimas. Iš esmės tokios sesijos pagerina savijautą, nuotaiką, suteikia jėgų, žmogus jaučiasi tarsi persikrovęs.

Dailės terapija. Tai spalvingas ir abejingų nepaliekantis užsiėmimas, kurio metu kuriami mūsų vidinį pasaulį atspindintys piešiniai – vadinamieji fraktalai. Tai malonus ir jokių piešimo įgūdžių nereikalaujantis procesas, leidžiantis atpalaiduoti, patirti būseną „čia ir dabar“ bei giliau pažinti save. Ne mažiau svarbi ir antroji dalis, kurios metu aptariama, ką atskleidžia pasirinktos linijų formos, kompozicija ir spalvos, ką jos pasakoja apie žmogaus vidinę būseną, charakterį, polinkius ir duotybes, bei kaip geriausia visa tai atskleisti savo gyvenime.

Seminaras „Emocinis intelektas lėkštėje“. Tai pokalbis su gydytoju ir sporto mitybos bei koučingo specialiste apie sveikatą, fizinį aktyvumą, žmogaus individualumą. Šiam tikslui bus pasitelkta eneagrama, leidžianti lengviau įgyvendinti savo išsikeltus tikslus, šiuo atveju – sveikatinti save. Eneagrama – visame pasaulyje pripažinta asmenybės tipologija. Ji aprašo devynis fundamentalius asmenybės tipus ir jų tarpusavio ryšius, skirtingų asmenybės tipų elgesį, vertybes, įsitikinimus, bendravimo būdus. Ši sistema kiekvienam tipui siūlo individualų asmenybės augimo kelią ir atskleidžia, kaip vystyti savo stipriąsias puses.

Gongų garsų ir Somatika Hanna terapija. Gongų terapija klube jau nėra naujiena, tačiau seansą papildys Somatika Hanna pratimai. Tai lėta bei veiksminga proto ir kūno judėjimo treniruotės forma, padedanti atsikratyti lėtinių kūno skausmų. Tai tarsi smegenų mokymo procesas atgauti raumenų suvokimą, jutimą ir motorinę kontrolę. Treniruotės metu išmokstama tinkamai atsipalaiduoti ir judinti raumenis. Tai padeda pagerinti raumenų funkciją ir padidina jutiminį savo kūno suvokimą.

Partnerio nuotr./Treniruotė
Partnerio nuotr./Treniruotė

Praktinis kineziterapeutės seminaras „Stretch&Strength&Mobility“. Specialistė suteiks žinių apie funkcinį savo kūno pažinimą ir įvertinimą, sąnarių mobilumą ir paslankumą, produktyvų viso kūno raumenų, ypatingai giluminių, darbą, kvėpavimą, pusiausvyrą ir koordinaciją. Kineziterapeutė parodys specialius pratimus, atliks klientų kūno įvertinimą ir atsakys į visus jiems rūpimus klausimus.

Asmeninių trenerių grupinės treniruotės. Jos atskirai vyks tiek moterims, tiek vyrams. Tai treniruotė mažoje grupėje treniruoklių salėje, kurioje kiekvienam bus skirtas maksimalus dėmesys. Specialiai parinkti pratimai, dėmesys ir patarimai – tai daug smagiau nei sportuoti vieniems!

Partnerio nuotr./Treniruotė
Partnerio nuotr./Treniruotė

Joga & Roll. Jogos treniruotės metu bus naudojama speciali įranga: skirtingų formų voleliai, su kuriais atliekami lėti judesiai, panašūs į savimasažą. Pratimai atliekami nuo pėdų iki pat kaklo – lėtai išmasažuojamas kiekvienas raumuo. Po tokio užsiėmimo kūnas atsipalaiduoja, judesiai tampa laisvesni, pagerėja savijauta.

New season circle. Tai aukšto intensyvumo treniruotė, vedama rato principu, paremta skirtingais įvairaus sudėtingumo viso kūno pratimais: su savo kūno svoriu, su giromis, svarmenimis, štangomis, virvėmis, gumomis, kimštiniais kamuoliais ir kitomis priemonėmis.

Aqua+. Vandens aerobiką tą dieną ves net dvi trenerės kartu. Treniruotė baseine – tai specialūs pratimai vandenyje, stiprinantys visą kūną.

Shutterstock nuotr./Aqua+
Shutterstock nuotr./Aqua+

Pripučiamos ir interaktyvios pramogos vaikams. Nepamiršome ir mūsų mažųjų sportininkų, tad kol tėveliai užsiims kūrybine ar sportine veikla, vaikai galės pramogauti vaikų klube „Čempionai“, kuriame šia proga įrengsime pripučiamą batutą, be to, vaikų lauks sveikos vaišės ir interaktyvūs žaidimai.

Daugiau informacijos apie renginį rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius