Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šiauliuose inkarą nuleidusi Vytautė: dabar kiekvieno sekmadienio pietūs – su brangiausiais žmonėmis

Ne visi iš gimtojo miesto išvykę studentai susigundo idėja kurti savo ateitį didmiestyje. Kaune studijavusi farmaciją „Eurovaistinės“ vaistininkė Vytautė Buivydaitė pasakoja, kad vos tik gavusi pasiūlymą atlikti praktiką gimtuosiuose Šiauliuose, ji drąsiai greitą gyvenimą didmiestyje iškeitė į savaitgalio pietus su šeima ir vakarus užsiimant širdžiai malonia veikla – renkant dėliones iš tūkstančių detalių.
Vytautė Buivydaitė
Vytautė Buivydaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gyvenimą planavo pagal miesto kamščius

Į Kauną atvykusi studijuoti Vytautė prisimena, kad iš karto jai teko susidurti su didmiesčio realybe – nesibaigiančiais automobilių srautais darbo dienomis.

„Studijos buvo įtemptos – pirmus pora metų nelikdavo laiko ir papildomam darbui. O ilgainiui pradėjau jaustis tarsi visą savo gyvenimą planuočiau tik pagal eismo pikų laikotarpius, jog nereikėtų paskutinių laisvų valandų praleisti automobilyje. Viskas pasikeitė, kai prasidėjus trečiam kursui sulaukiau pasiūlymo atlikti praktiką „Eurovaistinėje“ Šiauliuose“, – pasakoja Vytautė.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vytautė Buivydaitė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vytautė Buivydaitė

Sekmadienio pietų tradicija su šeima

Niekada nedegusi noru keltis į didmiestį, pašnekovė prisipažįsta dabar niekur neskubanti, nes žinanti, kad viską suspės, o svarbiausia – kurs sekmadienio pietų tradiciją su šeima.

„Širdžiai svarbiausia priežastis, dėl ko apsidžiaugiau, galėdama sugrįžti į Šiaulius – mano šeima. Kai visi gyvename šalia, puoselėjame visiems mums brangią tradiciją – sekmadieninius pietus kartu. Šiuo laiku nė vienas iš mūsų neplanuojame jokių kitų veiklų. Žinome, kad vos išmušus laikrodžiui, visi susirinksime pas močiutę prie bendro stalo ir pasidalinsime savaitės įspūdžiais, kuo kiekvienas gyvename, kaip jaučiamės“, – pasakoja Vytautė.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vytautė Buivydaitė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vytautė Buivydaitė

Namie laukia tūkstantinės dėlionės

Nuo mokyklos laikų mėgusi tiksliuosius mokslus, šiandien Vytautė vakarus po darbo skiria ne ką mažiau loginio mąstymo pareikalaujančiai veiklai – dėlionėms.

„Jeigu seniau didžiąją dalį laisvo laiko praleisdavau miesto kamščiuose, dabar visą šį laiką galiu skirti savo hobiui. Galėčiau valandų valandas rinkti dėliones iš tūkstančių detalių. Kiti išgirdę mano hobį nustemba, argi man negaila tiek valandų investuoti į šią veiklą, jeigu vėliau surinktą dėlionę paprasčiausiai išardau ir sudedu atgal į dėžę. Tačiau tai neturėtų stebinti, nes aš esu vaistininkė, o visų mūsų bruožas tas pats – mėgstame viską, kam reikia kruopštumo ir tikslumo“, – šypsosi Vytautė.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vytautė Buivydaitė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Vytautė Buivydaitė

„Kaip gera jus matyti!

Vytautė atvirauja nesitikėjusi, kad žmonės taip greitai gali prisirišti prie to paties veido vaistinėje. Taip pat ji pastebi – vis daugiau pacientų veidų jai irgi tampa savi.

„Dirbant mažesniame mieste kiekvienas apsilankęs pacientas ilgainiui tampa pažįstamas. Neretai jiems atėjus jau iš anksto galiu nuspėti, kokios pagalbos reikės ir paklausti, ar po paskutiniojo susitikimo šis jaučiasi geriau. O labiausiai džiugina tie atvejai, kai eilėje stovintys pacientai sušunka, jog džiaugiasi matydami, kad šiandien vaistinėje dirbu aš. Tikiu, kad tai vienas iš privalumų, turint galimybę dirbti vaistininku mažesniame mieste“, – pasakoja šiaulietė.

Vytautė neslepia, kad laikas vaistinėje praskriejo itin greitai: „Dar neseniai buvus trečiakursė, jau pernai pabaigiau penkerius metus trunkančias studijas. Iš karto toje pačioje vaistinėje man pasiūlė vaistininkės darbą, todėl apsispręsti čia likti buvo labai paprasta. Neapsakomai draugiškas kolektyvas „Eurovaistinėje“ – tai viena iš priežasčių, kodėl visiškai nesinori dairytis kitur“, – dalinasi šiaulietė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius