Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Specialistė pataria: nepadės brangiausi kremai, jei tinkamai nesirūpinsite savo oda

Ar esate patenkinti savo veido oda? Ar kas rytą suirztate, veidrodyje stebėdami vis naują spuogelį, paraudimą, šerpetojimą ir bandote tai paslėpti po vis storesniu pudros sluoksniu? Specialistai ragina nedaryti šios klaidos ir ne slėpti problemas, o išsiaiškinti jų priežastis ir tinkamais būdais bandyti spręsti.
Moteris
Moteris / 123RF.com nuotr.

„Odos išvaizda labai priklauso nuo žmogaus gyvenimo būdo ir odos priežiūros. Net ir turėdamas neprobleminę odą, tačiau jos neprižiūrėdamas ar naudodamas netinkamas priemones, kiekvienas gali prisišaukti bėdų“, – sako vaistinių tinklo „Aphoteka“ konsultantė Teresa Urinovič. Specialistė atskleidžia, kokias klaidas dažniausiai darome prižiūrėdami savo odą.

Didžiausia ir dažniausiai pasitaikanti klaida – netinkama higiena

Nors gal kartais atrodo, kad svarbiausia prižiūrint odą yra tinkamo kremo pasirinkimas, vaistininkė kalbą apie klaidas pradeda nuo higienos.

Mano pirmasis klausimas klientui visada būna apie tai, kuo jis valo savo odą. Mes galime tepti patį prabangiausią kremą ant neparuoštos ir nenuvalytos odos – tai bus tiesiog pinigų išmetimas. Nes per riebalus ir purvą neįsiskverbia jokie kremai, jie neatlieka savo funkcijos, kurią turėtų atlikti“, – sako T.Urinovič.

Specialistė akcentuoja: odos valymas yra viena iš pagrindinių jos priežiūros taisyklių. Tam reikalingi tinkamai parinkti makiažo valikliai – miceliniai vandenys bei prausikliai. Prausiklis nuvalo, visų pirma, riebalų perteklių, dulkes, prakaitą ir visus kitus nešvarumus. Nepamiršti reikia ir odos šveitimo porą kartų per savaitę. Dar rekomenduojama veido odą palepinti drėkinančia, regeneruojančia, maitinančia, veido kauke 1-2 kartus per savaitę. Paskui jau lauktų serumo ir kremo tepimo ritualas.

Situacijų būna įvairių ir kiekvienai problemai spręsti yra savas būdas. Konsultantė sako sulaukianti klientų klausimų, ar reikia nuplauti odą, nuvalius ją miceliniu vandeniu? Nors anksčiau buvo sakoma, kad nereikia, dabar specialistai mano, kad reikėtų, ypač jeigu jūsų oda yra mišri.

Jeigu turite labai jautrią, kuperozinę odą, geriau naudoti virintą vandenį, bet vis tiek reikia nuvalyti per dieną susikaupusius nešvarumus.

123RF.com nuotr./Moteris
123RF.com nuotr./Moteris

Antroji klaida – netinkamos priemonės: kas tiko draugei, nebūtinai tiks ir jums

Ne paslaptis, kad šiais laikais dauguma iš mūsų esame tapę „akcijų“ aukomis. Kosmetiką taip pat dažnai perkame tą, kuriai yra nuolaida prekybos centre. Tačiau ar tokiu būdu yra šansų pataikyti sau tinkančią priemonę?

T.Urinovič, konsultuodama klientus, sako dažnai pastebinti, kad jie pasirenka netinkamas savo odai priemones. „Dažnai žmonės kreipiasi dėl aknės. Tačiau kaip ją galima išgydyti, jeigu mergina naudoja pudrą, kurioje daug aliejų ir ji dar labiau kemša poras, dėl to atsiranda daugiau spuogų. Galima tepti įvairias mažinančias uždegimą ir aknės požymius priemones, bet uždėjus pudrą vėl patenkama į uždarą ratą ir vėl niekas nepadeda“, – tikina specialistė.

„Vaistinėje turime profesionalių priemonių, skirtų naudoti ir turint aknę, kai norima užmaskuoti kažkokias problemines vietas. Visada duodame išbandyti, pasitikrinti, ar priemonė tinkama ir išsirinkti geriausią, o tik tada apsisprendus pirkti“, – sako T.Urinovič ir perspėja moteris nepirkti kremo vien todėl, kad jis tiko draugei, nes tai visai nereiškia, kad tiks ir jums.

123RF.com nuotr./Moteris
123RF.com nuotr./Moteris

Išsiaiškinti odos tipą bei problemas galima vos per kelias minutes

Prieš renkantis odos priežiūros priemones, specialistė pirmiausia rekomenduoja nusistatyti odos tipą, jeigu turite problemų – išsiaiškinti jų priežastis. Šiais laikais tai padaryti greitai ir profesionaliai padeda modernūs aparatai, kuriuos naudoja ir kosmetologai.

„Mūsų vaistinėje esančiu aparatu nemokamai ir vos per kelias minutes galima nustatyti odos tipą bei visas problemas: ar oda turi pakankamai drėgmės, ar ji nepraradusi savo elastingumo, koks yra odos riebumas. Tyrimo metu taip pat nustatomas ir odos porėtumas, pigmentacijos lygis, raukšlėtumas, odos jautrumas ir atskirai tiriama paakių zona. Pagal gautus rodiklius parekomenduojame tinkamiausią ir veiksmingiausią, klinikiniais tyrimais patikrintą dermatologinę kosmetiką“, – pasakoja konsultantė.

123RF.com nuotr./Moteris
123RF.com nuotr./Moteris

Profesionalios konsultacijos mažina eiles prie dermatologų kabinetų

„Apotheka“ vaistinėse galima įsigyti dermatologinės kosmetikos, su kuria dirba gydytojai, dermatologai. Vaistininkai savo žinias tobulina seminaruose, o kaip spręsti vis gilėjančias klientų odos problemas, konsultuojasi su gydytojais. „Kuo tiksliau mes nustatome kliento odos problemą bei tiksliau parenkame priemones, tuo mažiau jie vaikščios pas dermatologus. Tačiau jei problema yra tikrai didelė, būtinai rekomenduojame apsilankyti pas gydytoją“, – sako T.Urinovič.

Moters teigimu, klientai labai džiaugiasi gavę nemokamai išbandyti įvairių priemonių mėginukus ir visada sugrįžta įsigyti tos, kuri labiausiai tiko.

123RF.com nuotr./Odos priežiūra
123RF.com nuotr./Odos priežiūra

„Žmonės dėkoja ir sako, kad suteikiame informacijos ir parenkame produktus pagal jų nusiskundimus. Bet pirmiausia žmogus turi norėti padėti sau ir skirti daugiau dėmesio savo odai bei tinkamai ją prižiūrėti. Pastebiu, kad žmonių žinios apie odos priežiūrą gerėja, tačiau teisingų odos priežiūros įpročių kartais dar trūksta. O mes galime patarti dėl kasdienės odos priežiūros, parekomenduoti, ką naudoti turint probleminę odą arba padėti išsirinkti tinkamas priemonės pagal odos tipą bei duodame išbandyti kelių gamintojų produktus pagal kliento odos problemą. Juos išbandęs žmogus sugrįžta ir renkasi jam patikusias priemones. Visada siūlome ne vieną produktą, bet kelias alternatyvas pagal kliento nusiskundimus, kad būtų galima pasirinkti ir pagal kainą“, – tikina konsultantė.

Jeigu neturite pakankamai žinių, kaip rūpintis savo oda, nežinote savo odos tipo ar turite kokią nors odos problemą, kurios niekaip nepavyksta išspręsti, specialistė kviečia tiesiog užsukti į vaistinę ir atlikti odos tyrimą. Nes nesprendžiant problemų šiandien, po metų jos bus dar didesnės.

„Mūsų tikslas yra įnešti naujovių į rinką, todėl norime pasiūlyti savo klientams aukšto lygio konsultacijas. Esame profesionalūs, rūpestingi ir novatoriški, kruopščiai apmokome savo komandą ir profesionaliai parenkame produktų asortimentą. Mūsų vaistininkai ir dermatologinės kosmetikos specialistai mielai padeda žmonėms pasirinkti tinkamus produktus ar spręsti kitas sveikatos ar grožio problemas. Labai džiaugiamės ir didžiuojamės šiuo „Apotheka“ vaistinių išskirtinumu“, – sako vaistinių tinklo atstovė Lina Olizarovičiūtė.

Nemokamus odos tyrimus galite atlikti šiose „Apotheka“ vaistinėse: Vilniuje – prekybos centre „Ozas“, 3 vaistinėse Kaune – V.Krėvės 57, V.Krėvės 97 ir Savanorių pr. 214 (Kaune reikalinga išankstinė registracija) ir Panevėžyje – „RYO“ prekybos centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius