-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sumokėti trečdaliu mažiau vaistinėje – realu: 7 patikrinti būdai

Jauni perka impulsyviai, vyresni laukia nuolaidų, tačiau ir pirmi, ir antri dažnai nežino, ko turi savo namų vaistinėlėje. Pasak „Camelia“ vaistininkės Sigitos Izmalkovos, peržiūrėti turimas atsargas – svarbiausia taupaus apsipirkimo vaistinėje dalis.
„Camelia“ vaistinė
„Camelia“ vaistinė / „Camelia“ vaistinės nuotr.

„Būtų labai gerai, jei žmonės, eidami į vaistinę, o ypač, kai planuoja daug visko pirkti, iš pradžių susidarytų sąrašą, ką jie turi savo namų vaistinėlėje“, – sakė vaistininkė Sigita.

Kaip pastebi 15min pašnekovė, žmonės prisiperka vaistų, tačiau ne visada žino, kokioms sveikatos problemoms jie skirti, tad dažnai nusiperka, ką jau turi.

„Camelia“ vaistinės nuotr./Sigita Izmalkova
„Camelia“ vaistinės nuotr./Sigita Izmalkova

Camelia“ projekte Puiki sveikata – mažiau išlaidų“ specialistė pateikė 7 patarimus, kaip vaistinėje sutaupyti net iki 30 proc. perkant tos pačios kokybės ir sudėties prekes.

  1. Pasižiūrėti, ką turime namuose.
  2. Susitvarkyti vaistinėlę, vaistininkui priduodant nebegaliojančius vaistus.
  3. Susirašyti, ko trūksta ir būtinai reikia.
  4. Peržiūrėti „Camelia“ vaistinės mėnesio ir specialius pasiūlymus.
  5. Užsisakyti reikalingų priemonių internetu su 20 proc. ir didesne nuolaida.
  6. „Laimės valandomis“ ir pasikonsultavus su vaistininku vaistinėje pirkti pigiau.
  7. Gauti papildomą nuolaidą su „Camelia“ mažų kainų kortele.

„Vaistų nuo temperatūros, peršalimo simptomų, galvos skausmo – reikia turėti, kaip ir binto, peroksido, pleistriukų, vaistų virškinimo sistemai. Šių priemonių visi turime turėti vaistinėlėje, lengvai pasiekiamoje vietoje, kad nereikėtų viduryje nakties pergyventi, kai prireikia, o nieko nėra“, – sakė vaistininkė S.Izmalkova.

Jaunimui visko reikia čia ir dabar

Kaip pastebi vaistininkė, senjorai mielai naudojasi specialiai jiems skirtomis iki 30 proc. nuolaidomis, kurios „Camelia“ vaistinėse jiems taikomos visą dieną: „Tikrai visi turi „Mažų kainų“ korteles, atsineša jas, pasitikslina, ar tikrai bus nuolaidos ir džiaugiasi jomis“.

„Camelia“ vaistinės nuotr./„Camelia“ vaistinė
„Camelia“ vaistinės nuotr./„Camelia“ vaistinė

Jaunimas galėtų taupumo pasimokyti iš vyresnių, bet skuba, jiems reikia visko čia, dabar ir greičiau.

„Jaunimui pigiau siūlome apsipirkti nuo 16 iki 18 valandos. Po darbo grįždami namo jie gali užsukti į vaistinę ir nusipirkti, ko reikia. Per „Laimės valandas“ maisto papildų galima nusipirkti iki 30 proc. pigiau, nuolaida nereceptiniams vaistams – iki 20 proc., o receptiniams – iki 15 proc.“, – vardijo vaistininkė.

Vis dėlto, patardama, kaip pirkti taupiai, S.Izmalkova akcentavo, kad svarbiausia einant į vaistinę žinoti, ko norime – ar reikia profilaktinių priemonių (vitaminų, papildų), ar planuojame nusipirkti preparatą gydymui, nes nuo to priklausys veiklioji medžiaga, vaisto dozė ir kiekis. Svarbu ir tai, ar preparatą naudosime kelias dienas, ar ilgesnį laiką, o gal reikės vartoti visą vaistų, vitaminų ar papildų kursą.

„Camelia“ vaistinės nuotr./„Camelia“ vaistinė
„Camelia“ vaistinės nuotr./„Camelia“ vaistinė

Impulsyvūs vadovaujasi principu: atėjau, pamačiau, noriu, perku

„Žinodami daugiau informacijos, mes galime parinkti tinkamiausią vaistą, jo dozę ir pakuotę periodui, kurio, planuojama, reikės. O dėl sutaupymo – patarčiau įsivertinti, ar reikia čia ir dabar, ar galiu ateiti kitą dieną, kai bus nuolaidos, kad nusipirkčiau pigiau“, – patarė vaistininkė.

Kaip akcentavo pašnekovė, turintiems „Camelia“ kortelę galioja ir mėnesio nuolaidos tam tikriems pasiūlymams, tad peržiūrėję namų vaistinėlę ir pasižymėję, kad kažko reikia, galime tais išskirtiniais pasiūlymais pasinaudoti: „Pavyzdžiui, žinome, kad prasidėjus pavasariui būna akcijos vaistams nuo alergijos ir galbūt naudinga priešalerginių vaistų būtent dabar nusipirkti ar pasirūpinti jūros vandens atsargomis, kad galėtume išplauti alergenus ir sumažinti jaučiamus simptomus“.

Vaistininkė Sigita pastebi, kad dalis pirkėjų elgiasi impulsyviai – atėjau, pamačiau, noriu, perku. Tačiau, ar reikia – kitas klausimas. Perkantiems, nes „o gal prireiks“, S.Izmalkova patarė atkreipti dėmesį į vaisto galiojimo trukmę ir rinktis preparatus nuo negalavimų, kurie būdingi mums ar šeimos nariams.

Kokio efekto tikimės?

„Jeigu turite problemų su gerkle ir žinote, kad nuolat sergate, gal ir gerai vaistinėlėje pora pakuočių skirtingų priemonių nuo gerklės turėti. Kaip ir tėvams pasirūpinti, kad vaistinėlėje mažiesiems būtų sirupo nuo kosulio, jūros vandens slogai, vitamino C, kurio prireikia ligos metu. Susigrupavus reikalingas priemones galima ateiti į vaistinę, jau žinant, ko pirksime ir kodėl, pristabdant save nuo impulsinių pirkimų, vietoje to, papasakojant vaistininkui, kas kankina, kaip kankina ir detaliau įvardyti simptomus“, – patarė S.Izmalkova.

„Camelia“ vaistinės nuotr./„Camelia“ vaistinė
„Camelia“ vaistinės nuotr./„Camelia“ vaistinė

Pasak „Camelia“ atstovės, vaistininkui bus lengviau, jei pasakysite, ko tikitės iš vaisto, kurį prašote rekomenduoti, kokio efekto lauktumėte, kaip greitai jums reikia pasveikti, nes vieną vaistą galima skirti įspėjant, kad reikės kantrybės sveikstant, o visai kitokį – kai žmogui trūks plyš reikia kuo greičiau jaustis geriau.

Taip pat svarbu, kad vaistai derėtų tarpusavyje. Čia be vaistininko pagalbos retam pirkėjui pavyktų išsiversti.

Padeda taupyti ne tik pinigus, bet ir laiką

Kaip suplanuoti, kad gerų pasiūlymų nereikėtų bėgioti į vaistinę? Pasak S.Izmalkovos, nuolatiniai „Camelia“ klientai žino, kad mėnesio pasiūlymai skelbiami kiekvieno mėnesio pradžioje ir galioja iki jo pabaigos.

„Camelia“ vaistinės nuotr./Sigita Izmalkova
„Camelia“ vaistinės nuotr./Sigita Izmalkova

Išskirtinius pasiūlymus galima rasti „Camelia“ elektroninėje parduotuvėje arba reklaminiuose leidiniuose, kuriuos pasiėmus vaistinėje patogu peržvelgti parsinešus namo ir, peržiūrėjus savo vaistinėlę, išsirinkti, ko reikia. Minėtus leidinius taip pat galima rasti „Camelia“ svetainėje internete. Pasak vaistininkės Sigitos, planuodami apsipirkimus ir išnaudodami geriausių „Camelia“ pasiūlymų galimybes mes tikrai sutaupysime.

Perkant „Camelia“ internetinėje vaistinėje sutaupoma ne tik pinigų, bet ir laiko. Namuose užsisakytas prekes galima atsiimti bet kurioje, arčiausiai namų ar darbo esančioje vaistinėje, ar gauti siuntinį į namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius