Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Sveikatinimasis: kodėl jis turi tapti mūsų gyvenimo dalimi?

„Sveika gyvensena turėtų tapti gyvenimo būdu“, – tikina Ogmios mieste įsikūrusios sveikatingumo studijos „Solo Tu“ bendrasavininkės Daiva ir Aušrinė. Anot jų, svarbu judėti visais gyvenimo periodais, mat nuolatinis sveikatinimasis yra tikras pilnaverčio gyvenimo pamatas, suteikiantis žvalumo, energijos ir pasitikėjimo savimi.
Sveikatinimasis: kodėl jis turi tapti mūsų gyvenimo dalimi?
Sveikatinimasis: kodėl jis turi tapti mūsų gyvenimo dalimi? / Partnerio nuotr.

Tad kas gi yra tas sveikatinimasis ir ko reikia, kad jis taptų kiekvieno iš mūsų gyvenimo dalimi?

Viskas priklauso nuo jūsų noro ir pasirinkimų

Sveikatinimas gali būti toks, kokį jūs pats pasirenkate – vaikščiojimas, plaukimas, bėgimas, mankšta, subalansuota mityba, buvimas gryname ore ar netgi atsipalaidavimas. Pašnekovių teigimu, svarbiausia yra ieškoti jums asmeniškai tinkančios, patinkančios veiklos ir nuolat išbandyti kažką naujo – juk naujos patirtys suteikia pažinimo ir pergalės džiaugsmą.

„Mūsų kūnams labai sunku atlaikyti dabartinį mūsų gyvenimo būdą, mes nejudame tiek, kiek turėtume. Mūsų raumenys sutrumpėję, laikysenos netaisyklingos, kiekvieną dieną per daug sėdime. Deja, bet gyvename per daug patogiai. Juk tam, kad pasitikėtum savimi, būtum žvalus, turėtum daugiau energijos ir galėtum gyventi pilnavertį gyvenimą: vaikščioti, pažinti, domėtis, juoktis, šokti, keliauti, mokytis ir tobulėti, raumenims reikia krūvio, galinčio pakelti įvairius aplinkos pokyčius“, – pasakoja pašnekovės.

Partnerio nuotr./Sveikatinimasis: kodėl jis turi tapti mūsų gyvenimo dalimi?
Partnerio nuotr./Sveikatinimasis: kodėl jis turi tapti mūsų gyvenimo dalimi?

Amžius – ne kriterijus sveikatinimuisi

Anot specialisčių, judėti būtina visais gyvenimo periodais, o pradėti tai daryti reikia kuo anksčiau. Idealiausia – nuo kūdikystės. „Puiku, jeigu tėvai savo vaikams parenka įvairias veiklas, ugdo kūrybingumo, pažinimo kompetencijas ir tuo pačiu derina fizinę veiklą. Šimtais mokslinių tyrimų įrodyta, kad sportas pakelia nuotaiką, suteikia budrumo ir gyvenimo džiaugsmo, gerina atmintį ir bendrą fizinę būklę. Juk prevencija kainuoja tikrai mažiau, nei gydymas. Jei nuo vaikystės įgytume sveikos gyvensenos įgūdžių, sutaupytume ne tik daug pinigų, bet ir laiko“, – tikina Daiva ir Aušrinė.

Jos pažymi, kad nuolat sulaukia jaunų žmonių, besiskundžiančių nugaros skausmais dėl sėdimo darbo, kreipimųsi. „Padedame jiems tuo momentu, bet raginame dėti daugiau pastangų. Jau pasireiškus simptomams prireikia išties daug laiko, kad kūnas pilnai atsistatytų. Sveikatintis tikrai niekada ne vėlu, bet kuo vėliau, tuo daugiau reikės jėgų, procesas ne visuomet bus vien malonus, reiks daug daugiau palaikymo, pagalbos iš šalies, artimųjų“, – teigia moterys.

Lietuviai ima suvokti sveikatinimosi procedūrų naudą

Pašnekovės pažymi, jog jau pastebi tendenciją, kad lietuviai po truputį ima rūpinti savo sveikata profilaktiškai, tačiau tikina, jog tobulėti dar tikrai yra kur. „Kuo toliau, tuo labiau tautiečiai supranta sveikos gyvensenos svarbą, naudą, renkasi judresnį gyvenimo būdą. Labai gera matyti pilnus įvairaus amžiaus žmonių takus, miškus, sporto klubus, žinoti, kad dieną jie pradeda mankšta. Bet pastangų pakeisti mąstymą reikia, nes dar daugeliui jų paprasčiau rinktis lengviausią būdą – nuvažiuoti į parduotuvę (nesvarbu, kad ji už kelių šimtų metrų), nusipirkti ką nors skanaus ir nuobodžiauti namuose“, – teigia Daiva ir Aušrinė.

Partnerio nuotr./Sveikatinimasis: kodėl jis turi tapti mūsų gyvenimo dalimi?
Partnerio nuotr./Sveikatinimasis: kodėl jis turi tapti mūsų gyvenimo dalimi?

Anot jų, lietuvių nebegąsdina galimybė atrasti jiems naujas, dar nepatirtas veiklas – vis daugiau jų į „Solo tu“ ateina vedami smalsumo išbandyti vienintelės studijos Lietuvoje, siūlančios vienviečius hidromasažinius vandens dviračius patalpoje, paslaugas, teiraujasi apie vandens dviračių naudas, domisi poveikiu kūnui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius