Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 22 /18:50

Socialdemokratai neieško pamainos sunkiai sergančiam sveikatos apsaugos ministrui Jurui Poželai

Sveikatos apsaugos ministro Juro Poželos būklė po savaitgalio nepasikeitė. Rugpjūčio 22 dieną į Santariškes paguldytam sveikatos apsaugos ministrui J.Poželai medikai diagnozavo labai sunkią pankreatito formą. Penktadienį pranešę, kad ministro būklė stabili, tačiau itin sunki, po savaitgalio medikai gerų žinių pasakyti negalėjo – J.Poželos būklė nepagerėjo. Socialdemokratai teigia neieškantys pamainos sveikatos apsaugos ministrui.
Juras Požela
Juras Požela / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Būklė išlieka sunki

J.Požela dėl ūminių virškinimo sistemos sutrikimų bei pilvo skausmų skubos tvarka į VUL Santariškių klinikas buvo paguldytas ketvirtadienį, jam diagnozuotas pankreatitas. Dažnos šios ligos priežastis yra tulžies pūslės akmenys, įvairūs dvylikapirštės žarnos, kraujotakos sutrikimai. Medikai tikina, kad kartais šią ligą pavyksta įveikti itin lengvai, o kartais ji sukelia itin grėsmingų padarinių ar gali pasibaigti net mirtimi.

Apie sveikatos apsaugos ministro būklę kalbėjusi pankreatito gydyme besispecializuojanti Santariškių gydytoja gastroenterologė Saulė Brašiškienė teigė, kad sunkiausia šios ligos forma – nekrozinis pankreatitas, o J.Poželai nustatytas ūminis ligos atvejis.

„Viena iš sunkiausių šios ligos formų yra nekrozinis pankreatitas. Jo sunkumą nusako tai, kad į ligos eigą įtraukiama daug organų ar net organų sistemų, – pasakojo S.Brašiškienė. – Būna šokinė būsena, kai neveikia kepenys ir inkstai, kvėpavimo ir net kraujotakos sistema. Todėl tokie pacientai gydomi intensyvios terapijos skyriuje“, – kalbėjo medikė.

Jos teigimu, jei diagnozuojamas nekrozinis pankreatitas, paciento galimybė išgyventi yra mažesnė nei 50 proc., tačiau J.Poželai diagnozuotas ūminis, o ne nekrozinis pankreatitas.

Vis dėlto, kaip seksis įveikti šią ligą, pasak S.Brašiškienės, nuspėti sunku: „Gali atsirasti pseudocistos, o tai reiškia, kad kasa nebegamina virškinimo fermentų, hormonų, ir po to žmogus visą laiką priklausomas nuo pakaitinės terapijos, gali susirgti cukriniu diabetu, gali atsirasti organų nepakankamumas.“

Gydytoja teigė, kad sveikatos apsaugos ministrui taikoma intensyvus gydymas. Pirmadienį pasiteiravus, ar J.Poželo sveikata per kelias dienas pagerėjo, Santariškių klinikų vyriausioji specialistė ryšiams su visuomene Gitana Letukienė tikino, kad sveikatos apsaugos ministro būklė vis dar stabili, bet sunki – kol kas nėra ko pakomentuoti.

Laukia grįžtančio

Šiuo metu ministro pirmininko įsakymu sveikatos apsaugos ministrą pavaduojantis krašto apsaugos ministras Juozas Olekas 15min teigė, kad medikai daro viską, kas nuo jų priklauso, o socialdemokratai laukia grįžtančio kolegos.

„Jokių svarstymų apie naują sveikatos apsaugos ministrą nesu girdėjęs. Jį pavaduoju. Pats per šią kadenciją esu sirgęs du kartus. Mane taip pat pavadavo. Laukiame J.Poželos grįžtančio“, – teigė J.Olekas.

Socialdemokratų rinkimų štabo vadovas Algirdas Sysas LNK televizijai taip pat teigė, kad pamainos J.Poželai neieškoma, nes iki rinkimų liko tik pusantro mėnesio. Jis tikisi, kad J.Požela pasveiks ir grįš prie savo darbų, o iki tol jį sėkmingai pavaduos J.Olekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius