-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tikrintojai „Judex“ koldūnuose ieško bakterijų, rasta higienos pažeidimų

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai rugpjūčio 4 d. atlikę patikrinimą bendrovėje „Judex“, nustatė higienos ir ženklinimo pažeidimų, rado produktų, kurių tinkamumo terminai pasibaigę.
„Judex“ koldūnai išimami iš prekybos tinklų
„Judex“ koldūnai išimami iš prekybos tinklų / 15min nuotr.

Nustatyta, kad ne visos patalpos naudojamos pagal paskirtį, pieno produktų šaldytuve yra susikaupusio kondensato, žaliava laikoma nešvarioje apyvartinėje taroje. Patikrinimo metu rasti 24 kg žaliavų be ženklinimo dokumentų ir 27 kg produktų, kurių tinkamumo vartoti terminai pasibaigę.

Visa UAB „Judex“ produkcija šiuo metu yra sulaikyta sandėliuose. Įmonei uždrausta ir gaminti, ir tiekti produktus į rinką.

VMVT toliau tęsia tyrimą – atrinkta beveik 100 mėsos pusgaminių mėginių mikrobiologiniams tyrimams. Kitą savaitę tikimasi turėti rezultatus iš laboratorijos dėl patogeninių bakterijų ir tada priimti sprendimą dėl tolimesnės šios bendrovės veiklos. O šiuo metu jokių įrodymų, kad „Judex“ gaminiai nesaugūs – nėra.

VMVT iš teisėsaugos institucijų dar negavo dokumentų, pagrindžiančių, kurių partijų ir kokie „Judex“ gaminiai užteršti mikroorganizmais, koks tos taršos lygmuo, t. y. ar jis viršija nustatytas leistinas normas ir dėl tokios taršos pažeidžiama maisto produktų sauga.

Vartotojai įsigiję įmonėje „Judex“ pagamintų pusfabrikačių, gali juos vartoti, jei ruošia laikydamiesi produktų etiketėje pateiktų nurodymų. Salmonella bakterijos ir kiti mikroorganizmai žūsta 70 laipsnių ir aukštesnėje temperatūroje per kelias minutes.

VMVT duomenimis, mikroorganizmų sukeltų apsinuodijimų maistu protrūkių Lietuvoje kasmet mažėja, mažėja ir susirgusių asmenų skaičius. Be to, niekuomet nebuvo registruota ūmių žarnyno ligų ar protrūkių, kilusių suvalgius koldūnų, virtinukų, kitokių šaldytų pusgaminių.

Vartotojai, kuriems kyla įtarimų dėl įsigytų produktų kokybės ar saugos, gali juos gražinti į prekybos vietą, iš kurios šiuos produktus įsigijo ir paprašyti grąžinti sumokėtus pinigus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius