Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Treneriai siūlo vakarėlius keisti į „rytėlius“

Pasilinksminimas, kuriame nėra alkoholio ir kuris vyksta ryte – taip būtų galima apibūdinti trenerių Igno Bakėjaus ir Alano Dzeranovo organizuojamos „rytėlius“. LRT OPUS laidoje „Atmerk akis“ A.Dzeranovas pripažįsta – vakarėlyje išjudinti neblaivius žmones daug lengviau, nei tuos, kurie susirenka į „rytėlį“, tačiau pastarieji energijos galiausiai pasikrauna visai savaitei.
Vakarėlio akimirka
Vakarėlio akimirka
Temos: 2 Sveikata Alkoholis

Anot I. Bakėjaus, mintis rengti „rytėlius“ atkeliavo iš Amerikos. Šios iniciatyvos imtis paskatino internete pamatytas vaizdo įrašas, kuriame žmonės lyg vakarėlyje linksminosi ryte. I.Bakėjus pirmiausia šią iniciatyvą nusprendė pritaikyti sporto ir sveikos gyvensenos judėjimo „My hero!“ nariams.

„Šis judėjimas vienija daugiau kaip kelias dešimtis tūkstančių narių. Man visada kirbėjo toks klausimas – kaip juos pakibinti, pakalbinti, kad jie kažkur išjudėtų? Vakare kažkaip nenorėjau kažko daryti. Vakare jie su mumis treniruojasi, linksmai praleidžia laiką, ten būna daug muzikos ir tai jie daro kasdien. Bet kaip mums pasilinksminti, kad tai būtų legalu, blaivu ir susiję su sveikata? Taip ir atsirado ta idėja“, – pasakoja I.Bakėjus.

Vilmanto Žilinsko nuotr. / Vakarėlis
Vilmanto Žilinsko nuotr. / Vakarėlis

Jo teigimu, pirmajame „rytėlyje“ susirinko beveik 300 žmonių. Nors specialiai renginys nebuvo reklamuojamas, prie jo prisidėjo atlikėjas Jurgis Didžiulis ir LRT: „Kaip tik buvo LRT gimtadienis, 90 metų, ir Ignas Krupavičius su mumis susisiekė. Jis atvyko ir iš tos studijos padarė reportažą. Studijoje buvo tokia šventinė nuotaika. [...] Taip viskas sutapo – LRT viską nufilmavo ir tokiu būdu parodė Lietuvai.“

Iki šiol buvo surengti devyni „rytėliai“. Juos vedantis A.Dzeranovas pripažįsta – vesti vakarėlius daug lengviau, nes ten žmones paprasčiau priversti judėti, šokti. „Rytėliuose“, teigia A.Dzeranovas, žmonės iš pradžių būna labiau susikaustę.

„Kai žmonės jau pavartoję alkoholio, su jais tikrai nesunku. Jiems gali piršti pamoti ir jie jau šokinėja. O čia iš tikrųjų yra reikalų visus išjudinti ir palaikyti tą energiją. Dėl to viskas vyksta porą valandų, kad tą energiją galėtum užkelti nuo ryto, kad žmogus įsikrautų tos bundančios saulės, to rytmečio ir galėtų tęsti dieną žvalus“, – teigia A.Dzeranovas.

Anot I. Bakėjaus, paprastai „rytėliuose“ žmones motyvuoja ir trenerių pozityvumas ir neįprasti sprendimai. Kaip teigia pašnekovas, paprastai apie 40–50 proc. į „rytėlius“ atėjusių žmonių būna tie, kurie atėjo pirmą kartą, todėl jie neretai jaučiasi nejaukiai, stoviniuoja: „Bet, kai praeina pirmoji valanda, jie įsitraukia, pradeda šokinėti, siaučia. Ką mes dar darome kitaip, tai siūlome atsinešti kitokią aprangą. Duodame kažkokią superherojų tematiką... birželio 9 d. bus „rytėlis“, reikės daržove apsirengti arba kažkokiu gyvūnu.“

I.Bakėjaus tvirtinimu, paprastai netradiciniai drabužiai, kaukės žmones priverčia laisviau jaustis, jie nebesvarsto, ką pagalvos aplinkiniai, todėl labiau atsipalaiduoja. Be to, sako I.Bakėjus, daug įtakos turi ir parinkta muzika.

VIDEO: Fatboy Slim - Weapon Of Choice [Official Video]

„Per treniruotes pas mus yra labai daug muzikos. Ji lemia apie 20 proc. treniruotės. Dar 20 proc. yra trenerio charizma ir 60 proc. – pats turinys. Su „rytėliais“ yra lygiai tas pats. Reikia tokių užkilimų, kai atrodo, kad sprogsi. Tada žmones nuo žemės gali kelti penkis ar dešimt kartų, kad jie šokinėtų. Tas sprogimas reikalingas“, – tikina I.Bakėjus.

Vis dėlto jis priduria – rasti „rytėliams“ tinkamą didžėjų nebuvo taip lengva. Buvo siekiama rasti didžėjų, kuris nevartoja alkoholio ar neturi kitų žalingų įpročių. Visoje Lietuvoje tokių atsirado vos keli.

„Realiai per visą Lietuvą turime atsirinkę keturis didžėjus. Kimono – vienas iš jų. Taip pat yra Tadas Grigonis, Mantas Rimkus ir Sigitas Saga. Keletas tokių žmonių. Mes daugiau nebeturime, iš ko rinktis, tik juos kviečiame“, – juokiasi I. Bakėjus.

Jo teigimu, toks sprendimas buvo priimtas siekiant išlaikyti sveiko gyvenimo vertybes: „Jeigu mes, kaip sporto ir sveikos gyvensenos judėjimo atstovai, patys negyventume sveikai, tai, gaunasi, kad šiek tiek meluojame savo pasekėjams, sportininkams. Bet kokia mūsų vykdoma veikla yra apie sveikatą, taip pat ir „rytėlis“.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius