Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 02 05

Urologas Marius Anglickis. Šlapimo nelaikymas – problema, su kuria susiduria kas antra moteris

„Niekur negaliu išeiti. Bijau pasirodyti viešumoje, lankytis svečiuose. Nuolat atrodo, kad aplinkiniai užuodžia šlapimo kvapą ir šalinasi manęs, keistai į mane žvairuoja. Net mano vyras vengia manęs. Mano gyvenimas tapo nesibaigiančia kančia. Jei būčiau žinojusi, kad taip bus, tikrai nebūčiau gimdžiusi.“ Tokius ir panašius skundus tenka nuolat girdėti iš pacienčių. Kai kurios moterys metų metus gyvena su šia problema ir nedrįsta kreiptis pagalbos. Deja, net kas antra moteris anksčiau ar vėliau susiduria su šlapimo nelaikymu.
Marius Anglickis
Marius Anglickis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Bėda, apie kurią vengiama kalbėti

Šlapimo nelaikymas yra opi ir daugelį žmonių kamuojanti problema. Nors visuomenėje priimta manyti, kad šlapimo nelaikymas – išskirtinai moterų problema, tačiau su juo gali susidurti ir vyrai. Negydant ši problema progresuoja ir galiausiai šlapimas pradeda tekėti nuo mažiausio fizinio judesio ar net būnant ramiai. Kai kurie žmonės susiduria su dirglios šlapimo pūslės simptomais ir jos sąlygotu šlapimo nelaikymu.

Ši problema kamuoja tiek jaunus, tiek ir vyresnius. Vyrus ar moteris vargina dažnas šlapinimasis, staigus noras pasišlapinti. Staigus noras šlapintis gali užeiti rakinant kambario duris, plaunant indus ir girdint bėgančio vandens garsą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius