Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienas prieš sistemą: Jurijus Babičius įsitikinęs – jo žmoną mirčiai atidavė per anksti

45 metų vilnietis Jurijus Babičius žmoną paliko namuose stovinčią prie viryklės ir gaminančią pustrečių metukų sūnui pietus. Pats jis atvyko prie Sveikatos apsaugos ministerijos kovoti už teisę prailginti mylimos moters gyvenimą. 41 metų Daivai Babičienei nustatyta ketvirtos stadijos melanoma. Medikai teigia, kad visos pacientės gydymo galimybės jau išsemtos, ir išleido ją namo. Kaip sako J.Babičius – numirti. Tuo metu jis neabejoja – padaryta dar ne viskas.
Jurijus Babičius
Jurijus Babičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Babičiai augina du sūnus. Pirmagimiui jau 20 metų, o pagrandukui dar nėra nė trejų. Praėjusių metų rugsėjį šeimą sukrėtė netikėta žinia – D.Babičienei diagnozuota ketvirtos stadijos melanoma.

„Buvo didžiulis šokas. Be pradinių simptomų patekome iškart į ketvirtą stadiją“, – pasakoja Jurijus.

Buvo didžiulis šokas. Be pradinių simptomų patekome iškart į ketvirtą stadiją.

Visuomenei suprantamiausia iš apgamo atsirandanti melanoma – apie ją kalbama dažniausiai. Tačiau yra labai retų ligos formų, vadinamų gleivinių melanoma. Pastarosios gali atsirasti bet kur virškinamajame trakte, žarnyne, kituose vidaus organuose, visai nesusijusiuose su saulės spinduliais. Šios melanomos tipo kilmė nėra aiški.

Būtent ši forma ir nustatyta D.Babičienei. „Viskas prasidėjo burnoje, gomuryje, o vėliau pažeidė smegenis, plaučius, kitus organus“, – kalba J.Babičius.

Du neigiami atsakymai

Po vizito pas šeimos gydytoją Šeškinės poliklinikoje D.Babičienė iškart gavo siuntimą onkologo konsultacijai. Tada sekė keli chemoterapijos kursai, tačiau liga gydymui nepasidavė. Galiausiai gydytojai nuleido rankas ir išleido pacientę namo. Čia ji turėtų baigti gyvenimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius