Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietoj buvusios Vaikų poliklinikos Vilnius planuoja turėti modernią slaugos ligoninę

Vilniuje prasidėjo Šv.Roko ligoninės rekonstrukcijos darbai, kurių vertė beveik 20 mln. Lt. Sutvarkius buvusios Vaikų poliklinikos patalpas į jas bus perkraustyti slaugos reikalaujantys ligoniai iš Tyzenhauzų gatvės ir Antakalnio gatvėje esančio Sapiegų parko.
Vilniaus Klinikų gatvėje prasidėjo Šv.Roko ligoninės rekonstrukcija
Vilniaus Klinikų gatvėje prasidėjo Šv.Roko ligoninės rekonstrukcija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Įgyvendinus projektą, Tyzenhauzų ir Antakalnio gatvėse esančiuose pastatuose teikiamos slaugos ir globos paslaugos bus koncentruotos vienoje vietoje. Anot Vilniaus savivaldybės atstovų, gyventojai gaus kokybiškesnes paslaugas, sumažės administravimo sąnaudos.

Suplanuota, kad ligoninė turės 80 palatų, jose bus 240 vietų. Šiuo metu Šv.Roko ligoninė jų irgi turi apie tiek. Kaip sakė Šv.Roko ligoninės direktorius Robertas Prokurotas, naujoji ligoninė bus gražesnė, kokybiškesnė, efektyvesnė, joje esą bus geriau ne tik pacientams, bet ir darbuotojams, nuo kurių darbo labai priklauso, kaip savo dienas šioje ligoninėje leis pacientai.

Turėsime karštą vandenį, – nelinksmai šyptelėjo R.Prokurotas.

„Turėsime karštą vandenį. Čia viskas pagal projektą bus atnaujinta, nebus palikta senų vamzdynų, elektros instaliacijos. Turėtų būti įdiegta moderni pacientų stebėjimo sistema“, – nelinksmai šyptelėjo direktorius, paklaustas, ar šioje ligoninėje, kitaip negu neretai būna patalpose Sapiegų parke, nuolat palatose bus karšto vandens.

Anot R.Prokuroto, tokio tipo įstaigose net svarbiau už patogias patalpas yra žmogiškumas. „Mes gal užmirštame apie tą žodį, bet susikalbėjimas, atjauta pacientui būtina. Visi skubame, bėgame, tačiau kai pacientas patenka į gydymo įstaigą, jis nori, kad jam padėtume, mes stengiamės tą daryti. Pacientams, kuriems taikomas paliatyvinis gydymas, reikia ne tik vaistų ar sauskelnes pakeisti, bet ir geros, gražios kalbos“, – tikino direktorius.

Vilniaus mero Artūro Zuoko teigimu, rekonstruotoje ligoninėje sąlygos ir pacientams, ir darbuotojams bus kur kas geresnės. Ligoninėje bus atidaryta ir koplytėlė, pagerės galimybės lankyti pacientus.

Iš viso mieste yra apie 650 slaugos lovų. „Mūsų tikslas yra parsivežti pacientus iš kitų savivaldybių, kad artimiesiems būtų patogu juos lankyti“, – teigė A.Zuokas.

R.Prokuroto teigimu, šiuo metu poreikis, kiek Vilniui reikia slaugos lovų, tenkinamas, tačiau ateityje šios paslaugos bus vis reikalingesnės. „Visuomenė sensta, todėl tokių įstaigų arba bent jau lovų slaugai ar palaikomajam gydymui reikės vis daugiau“, – sakė Šv.Roko ligoninės direktorius.

Taip dabar atrodo Šv.Roko ligoninės teritorija
Taip dabar atrodo Šv.Roko ligoninės teritorija

Naujoji ligoninė turėtų tapti prestižine slaugos įstaiga, bet esą paslaugos joje nebus mokamos. Anot A.Zuoko, iš pradžių galvota rekonstruoti pastatą Tyzenhauzų gatvėje, tačiau jis yra senas, nepritaikytas šiuolaikiniams poreikiams, tad nuspręsta patalpas geriau parduoti, o pinigus investuoti į buvusios Vaikų poliklinikos patalpų atnaujinimą.

Statybos darbų pabaiga numatoma 2015 metų sausį.

Anot Vilniaus mero Artūro Zuoko, sostinės savivaldybės įmonei „Vilniaus vystymo kompanija“ pavykus pasiskolinti 58 mln. Lt, už kuriuos miestas planuoja bent keletą naują infrastruktūros objektų. Tiesa, tam reikėjo bankui „Pohjola Bank Plc“ užstatyti savivaldybės pastatą, tačiau Vilnius pradėjo statyti naują vaikų darželį Santariškėse ir rekonstruoti slaugos ligoninę.

Buvusio Vaikų poliklinikos viduje vaizdas atrodo taip
Buvusio Vaikų poliklinikos viduje vaizdas atrodo taip

Slaugos ligoninės rekonstrukcijai didžiąją dalį lėšų skiria pati savivaldybė – 14 mln. Lt. Iš jų 6 mln. Lt tikimasi gauti privatizavus ligoninės pastatus Tyzenhauzų gatvėje, dar 8 mln. Lt – iš minėtos savivaldybės gautos paskolos. Apie 3,5 mln. Lt turėtų būti skirta iš Europos Sąjungos fondų, 600 tūkst. Lt – Valstybės biudžeto lėšos.

Savivaldybė tvirtina neketinanti parduoti nė vieno Sapiegų parke esančio statinio, jie esą bus skirti visuomeninėms reikmėms, galbūt kažkuris pastatas bus išnuomotas privačiam vaikų darželiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius