-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje, Santariškių klinikose, persodinta šimtoji širdis

Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų gydytojai atliko šimtąją širdies persodinimo operaciją, pranešė Nacionalinis transplantacijos biuras.
Santariškių klinikos
Santariškių klinikos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jubiliejinė širdies transplantacija sostinėje atlikta vasario 7-ąją. To paties donoro persodinta ne tik širdis, bet ir abu inkstai.

Pirmoji širdies transplantacija Lietuvoje, Vilniuje, atlikta 1987 metų rugsėjo 2 dieną. Tądien ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse pirmą kartą profesoriaus Algimanto Marcinkevičiaus vadovaujami chirurgai donoro širdį sėkmingai persodino ligoniui.

Per daugiau kaip 27 metus Lietuvoje iš viso atliktos 134 širdies transplantacijos.

Širdis Lietuvoje persodinama ne tik Vilniaus universiteto ligoninėje Santariškių klinikose, bet ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninėje Kauno klinikose. Šiemet šiuose transplantacijos centruose jau atlikta po dvi širdies persodinimo operacijas.

Donoro širdies Lietuvoje dabar laukia 37 recipientai. Keturiems žmonėms reikia persodinti plaučius, penkiems – atlikti širdies ir plaučių komplekso transplantaciją, 64 – kepenų persodinimą, 206 – inksto transplantaciją, 12 – kasos ir inksto komplekso transplantaciją. 151 recipientas laukia audinių – donoro ragenos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius