-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visa tiesa apie sveiką nugarą

Didžioji visuomenės dalis – net 90 proc. – dirba sėdimą darbą, mažai juda ir yra fiziškai neaktyvi. Todėl ji anksčiau ar vėliau susiduria su nugaros problemomis, kurias dažniausiai lydi skausmas. Priprasti prie jo ir susitaikyti, jog kitaip nebus, ar vartoti vaistus likusį gyvenimą? Vilniaus m. visuomenės sveikatos biuro kineziterapeutė Dovilė Šimonytė-Šturienė siūlo geresnę išeitį – keisti gyvenimo būdą ir pradėti sportuoti. To ji mokys rugsėjo 20-ąją vyksiančiame renginyje „Kas yra nugaros skausmas ir kaip jo išvengti?“.
Masažas
Masažas / 123RF.com nuotr.

Tikimasi plataus susidomėjimo

Europos judriąją savaitę, kuri vyks rugsėjo 18–23 d., Vilniaus miesto visuomenės sveikatos biuras (VVSB) organizuoja didelį renginį, skirtą nugaros skausmo prevencijai, kuriame tikisi sulaukti daugiau nei 100 dalyvių – dirbančių sėdimą darbą, jau sportuojančių ar dar tik besiruošiančių pradėti mankštintis.

Pasak VVSB visuomenės sveikatos stiprinimo specialistės, kineziterapeutės Dovilės Šimonytės-Šturienės, „90 proc. žmonių dirba sėdimą darbą, todėl anksčiau ar vėliau jie susiduria su nugaros problemomis. Taigi nugaros skausmas yra ganėtinai opi ir aktuali tema. Todėl tikimės plataus susidomėjimo ir planuojame sulaukti ne tik biuro darbuotojų, bet ir visų, kurie domisi savo sveikata, rūpinasi savimi ir nori apsisaugoti nuo nugaros skausmų“.

Paneigs mitus

Renginys bus dviejų dalių: teorijos ir praktinio užsiėmimo. Paskaitoje bus kalbama apie tai, kas sukelia nugaros skausmą, kokios yra jo priežastys, kaip į jį reaguoti, taip pat bus aptartas ir anatominis aspektas, o profesionalai paneigs su nugaros skausmais susijusius mitus, kurių, pasirodo, yra jau ne taip mažai.

„Esu praktikuojanti kineziterapeutė, dažnai išgirstu įvairių nusivylimų, pavyzdžiui: „Man yra osteochondrozė, vadinasi, jau viskas“. Skubu nuraminti, kad osteochondrozė yra ne liga, o natūralus senėjimo procesas, kuris kartais dėl tam tikrų aplinkybių aplanko anksčiau nei mes norėtume. Tačiau pakanka pakeisti gyvenimo būdą bei režimą ir gyvenimas įgauna visai kitokią kokybę, – įsitikinusi D. Šimonytė-Šturienė. – Turbūt daugelis girdėjome patarimų, jog kai skauda nugarą, pavyzdžiui, reikia eiti į baseiną. Paskaitoje išsiaiškinsime, kodėl taip sakoma ir ar tikrai reikėtų eiti, taip pat aptarsime daugiau visuomenėje gajų mitų apie nugaros skausmus
ir pažiūrėsime, ar jie teisingi“.

Atskleis auksines taisykles

Visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė sako, kad paskaitoje dosniai dalins patarimus.

„Na, žinoma, neapsieisime be vadinamųjų auksinių taisyklių, kurios padės sumažinti nugaros skausmus arba profilaktiškai apsaugoti nuo jų. O jos – visai paprastos. Pavyzdžiui: „Naudok Dievo duotas funkcijas arba jas prarasi“, „Rūpinkis savimi kasdien po truputį, o ne kartais ir labai intensyviai“, – būsimo renginio paslaptis atskleidžia D. Šimonytė-Šturienė. – Ko gero, kiekvienas supranta, kad vien teorinės žinios nepadės susidoroti su nugaros skausmais. Todėl antra renginio dalis bus praktinė. Jos metu atliksime ir mokysimės pratimų, naudingų mūsų raumenų ir skeleto funkcijoms gerinti bei palaikyti. Nuoširdžiai kviečiu prisijungti prie renginio – neabejoju, jog išgirsite naujų ir prisiminsite jau žinomų naudingų dalykų jūsų sveikatai, juolab juos išbandysite praktiškai ir galėsite pritaikyti savo kasdieniame gyvenime“.

Nugaros skausmo prevencijai skirtas renginys vyks rugsėjo 20 d. 18 val. Socialinių mokslų kolegijos (Kalvarijų g. 137E) konferencijų salėje.

Renginys yra nemokamas, reikalinga registracija. Registruotis galima čia: https://goo.gl/forms/35y7UlVynfC0C9N42 .

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius